Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 13 december 2004

Verander zelf je iPod interface

Je iPod kan van buiten gepersonaliseerd worden door je iPod te laten graveren. Dit kan gratis in de Apple Store. Vanaf nu zijn er een aantal geeks van Engadget.com erin geslaagd om de firmware van de iPod te hacken, waardoor het mogelijk is de plaatjes en lettertype aan te passen. Kortom, personaliseer je iPod vanaf nu ook van binnen.

Ze hebben het zelfs gebruiksvriendelijk gemaakt door een programma te schrijven waarmee je zelf de plaatjes kunt aanpassen. Engadget.com heeft het zelf met een iPod Photo getest, en met succes. Uit de resultaten van andere mensen blijkt dat dit ook prefect werkt met alle andere iPods.

Helaas is het programma alleen voor Windows beschikbaar. Wij van MacOSX.nl kunnen alvast verklappen dat er momenteel al gewerkt wordt aan een Mac-versie welke al redelijk op weg is.

Hacking the iPod firmware (changing the graphics)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verander zelf je iPod interface
Sluiten