Verander zelf je iPod interface

12 reacties

Je iPod kan van buiten gepersonaliseerd worden door je iPod te laten graveren. Dit kan gratis in de Apple Store. Vanaf nu zijn er een aantal geeks van Engadget.com erin geslaagd om de firmware van de iPod te hacken, waardoor het mogelijk is de plaatjes en lettertype aan te passen. Kortom, personaliseer je iPod vanaf nu ook van binnen.

Ze hebben het zelfs gebruiksvriendelijk gemaakt door een programma te schrijven waarmee je zelf de plaatjes kunt aanpassen. Engadget.com heeft het zelf met een iPod Photo getest, en met succes. Uit de resultaten van andere mensen blijkt dat dit ook prefect werkt met alle andere iPods.

Helaas is het programma alleen voor Windows beschikbaar. Wij van MacOSX.nl kunnen alvast verklappen dat er momenteel al gewerkt wordt aan een Mac-versie welke al redelijk op weg is.

Hacking the iPod firmware (changing the graphics)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Jammer. Even mij lekker maken met leuke mogelijkheid voor iPod en dan lees ik: alleen voor Windows. :sealed:
  Kan eigenlijk niet he, iPod is product van Apple. Maar goed, nog even geduld dus. :)

  Wel een overbodige feature, maar toch weer leuk. Graveren is toch iets definitiefs.

 • Profielfoto
  ElectricCat

  “Wij van MacOSX.nl kunnen alvast verklappen dat er momenteel al gewerkt wordt aan een Mac-versie welke al redelijk op weg is.”

  super ! :)

 • Profielfoto
  MacEagle

  Leuk heel leuk, als er maar niets gebeurt met de iPod tijdens het veranderen crash of zo, als alles save is ga ik het zeker gebruiken.:p

 • Profielfoto
  kristo

  Dit zou misschien in een volgende iPod firmware update kunnen zitten?

 • Profielfoto
  Zweefvliegerke

  mooi gemaakt, snap alleen niet dat apple dit zelf niet had kunnen bedenken.

 • Profielfoto
  Alfetta

  Hoewel flashen van een firmwire bijna altijd goed gaat blijft het een tricky bezigheid die je toch beter niet door de eerst beste doe het zelver kan laten doen. Dit zou voor apple weer flink wat gedonder met garanties kunnen betekenen, dus ik kan me ergens wel voorstellen dat apple deze mogelijkheid niet vanuit zijn eigen bied.

 • Profielfoto
  Remon

  Apple zou toch wel iets kunnen maken waardoor je het kan aanpassen moet toch lukken met je mobiel kan je ook verschillende thema’s kiezen.
  Had eigelijk ook wel een wallpaper verwacht met de ipod foto. Maar goed dat komt misschien nog wel.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Leuk hoor, vooral die hellokitty vind ik erg OK
  en een windowscomputer is ook wel aan te komen, om ff het programmaatje te draaien.
  ;)

 • Profielfoto
  Jlle

  “Vanaf nu zijn er een aantal geeks van Engadget.com erin geslaagd om de firmware van de iPod te hacken”

  Dit klopt niet. Engadget heeft het nieuws wereldkundig gemaakt. De hack is van iemand die op ipodhacks.com post. Op dit forum kan je ook de screenshots van de mac versie zien.

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  Hoe zit het met de garantie?? ???

 • Profielfoto
  addyboy

  je kan gewoon weer de oude firmware erop zetten.. dus er is denk ik niets mis.. Zie het maar als die icoontjes in Mac OS X te veranderen.. daar is ook niks mis mee…

 • Profielfoto
  MacBeer

  Allemaal erg leuk, maar wat is de reaktie van Apple hierop? Straks is er wat met je iPod, stuur je ‘m op (hij zit nog in de garantie) en dan moet je het volle pond van de reparatie betalen omdat je met de firmware hebt zitten klungelen…