Sad
Sad Nieuws 3 december 2004
Leestijd: 1 minuut

Studenten helpen slachtoffers Sudan via de iTunes Music Store

Terwijl de halve wereld discussieerde over de vraag of het Band Aid liedje wel of niet door Apple via de iTMS verkocht zou moeten worden, waren twee studenten al lang bezig om een ander liefdadigheids project op Apple’s muziekwinkel te krijgen.

Business Week meldt dat Apple -samen met Ben & Jerry’s– hulp biedt aan twee studenten die na een trip door Afrika een platenmaatschappij hebben opgezet genaamd Modiba Records. Met hun project “ASAP” (The Afrobeat Sudan Aid Project) halen zij geld op voor de slachtoffers van ethnisch geweld in Sudan.

ASAP is een compilatie van Afrikaanse drum muziek, die exclusief op de iTunes Music Store verkrijgbaar is. Klik hier om te luisteren. MacNN vertelt ons dat het ASAP album reeds in de iTMS top 30 staat, naast Shania Twain en U2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.