Studenten helpen slachtoffers Sudan via de iTunes Music Store

Door: Sad - 6 reacties

Terwijl de halve wereld discussieerde over de vraag of het Band Aid liedje wel of niet door Apple via de iTMS verkocht zou moeten worden, waren twee studenten al lang bezig om een ander liefdadigheids project op Apple’s muziekwinkel te krijgen.

Business Week meldt dat Apple -samen met Ben & Jerry’s– hulp biedt aan twee studenten die na een trip door Afrika een platenmaatschappij hebben opgezet genaamd Modiba Records. Met hun project “ASAP” (The Afrobeat Sudan Aid Project) halen zij geld op voor de slachtoffers van ethnisch geweld in Sudan.

ASAP is een compilatie van Afrikaanse drum muziek, die exclusief op de iTunes Music Store verkrijgbaar is. Klik hier om te luisteren. MacNN vertelt ons dat het ASAP album reeds in de iTMS top 30 staat, naast Shania Twain en U2.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  kristo

  Prachtig initiatief dat ook aantoont wat een meerwaarde kan zijn van een iTunes Music Store. Na die “Baind Aid berichten” een mooie tegenzet van Apple voor het goede doel. (echte) Afrobeat: totaal nieuw voor mij, maar na het beluisteren op de Music Store ben ik er aangenaam verrast door. De ASAP cd klinkt als heel toegankelijke Jazz met een eigen touch. Schitterende cd ! Wereldmuziek met klasse. En voor mij persoonlijk meer waard en beter klinkend dan het commercieel initiatief van Band Aid. Waar ligt mijn kredietkaart hier ergens…:)

 • Profielfoto
  freechris

  ja klasse project! ik hoop dat er veel geld hierdoor naar het goede doel stroomt!

 • Profielfoto
  GIJay

  Idd… niet mijn muziek, maar ej… voor een goed doel willen we wel eens wat meer doen, nietwaar?

 • Profielfoto
  Viva

  klinkt goed die actie
  nog niet geluisterd, maar het idee spreekt me wel aan

  … beter i.i.g. dan die uitgemolken Pleister-op-de-wond

 • Profielfoto
  Viva

  gaat wat mis met mijn post, heb geen idee wat

  groet, -/- Viva

 • Profielfoto
  Viva

  > mods/beheerder:

  inloggen om reactie op ‘voorpagina’ te geven gaat soms niet zoals het moet (lees: ik kan geen reactie geven)
  wanneer het wel lukt wordt de tekst van mijn post een hyperlink

  ik weet niet of het al bekend was; groet