Slipstream benut krachten Airport Express

Door: Lucas Raggers - 10 reacties

Rogue Amoeba zal begin 2005 het programa ‘Slipstream’ introduceren. Met Slipstream is het mogelijk om vanuit ieder programma geluid te versturen naar een Aiport Express. Op dit moment is het alleen mogelijk om met het in iTunes ingebouwde Airtunes je muziek via een Airport Express naar een stereo set te sturen. Slipstream zal $25 gaan kosten.

Slipstream levert een keur aan interessante mogelijkheden op; denk aan het bekijken van films en internet streams of het spelen van spelletjes. Het levert echter ook een paar vragen op. Zal het geluid synchroon lopen met je Mac (bij films niet onbelangrijk), zal het geluid van de Finder ook verstuurd kunnen worden, en niet in de laatste plaats, zal Apple dit toelaten?

Rogue Amoeba: Slipstream

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  H@roldBeer

  alleen de geluid komt wel ietsje later wanneer je een geluid op de computer laat afspelen

 • Profielfoto
  HJR

  De vraag is natuurlijk of het ook mogelijk is de output van de speakers te streamen naar airtunes. Want ik zie in de screenshot dat je nog steeds een applicatie moet starten. Is het niet makkelijker de output van line-out te streamen? Dan hoef je geen applicatie meer te kiezen en klaar is klara….

 • Profielfoto
  Napsju

  Toch jammer dat het geen freeware gaat worden….

  Waarschijnlijk hoeven we niet lang te wachten op een freeware progsel die precies het zelfde kan. :p

 • Profielfoto
  Paetor

  De geluid komt later, maar het geluid gelukkig niet. (Er gaan hier dikwijls geluiden op dat de taalkundigen niet zo moeten zeuren op dit forum, maar dit gaat me te ver..)

  Anyhoe, ik vind het een briljant concept. Ben in het bezit van een PB en een Airport Express, dus ik heb er wel oren naar. To be honest: ik vind het nogal sloom van Apple dat ze dit zelf niet hebben gemaakt. Je wilt toch met je apple laptop en je apple airport express gewoon via de apple dvd speler je geluid via je stereo hebben? En zonder draadjes natuurlijk..? Iemand enig idee waarom ze dat bij apple zelf niet hebben gemaakt?

 • Profielfoto
  maceddy

  DVD wordt erg lastig hoor.

  Je blijft met een vertraging zitten omdat je door de lucht gaat.
  Tja, dan kan je weer iets inbouwen waardoor het beeld iets later start maar lijkt me denk ik erg lastig. Ach, zoveel verstand heb ik der ook weer niet van:P

  Maar andere soundjes door de APE is wel handig.
  Goeie spullen maakt die Rogue Amoeba:D

 • Profielfoto
  iAgree

  @HJR , het grootste en eigenlijk enige nadeel daarvan is dat ook je systeem geluiden dan meegaan zoals msn en nwe mail gekluiden enz.. das dus niet wat je wilt.
  Verder vind ikhet ook erg jammer dat apple hier zelf niet voor zorgt idd

 • Profielfoto
  Jurriaan

  beeld kun je niet mee zenden naar je tv zodat geluid en beeld even lang onderweg zijn?

 • Profielfoto
  Woziak

  In VLC en Mplayer kan je de video-stream iets vertragen t.o.v. de audio, zodat het afspelen weer in sync is. Dolby Digital en DTS worden vooralsnog niet ondersteund in Slipstream. Al met al is het wel een stapje in de goede richting. De vraag is alleen of Apple dit ook vindt…

 • Profielfoto
  Arno

  Zou het ook zo zijn dat je dan weer met de ‘volume-harder-en-zachter-knopjes’ op m’n iBook het geluid van de AE harder en zachter kan zetten? Da’s namelijk een functie die ik nu erg mis (voorheen met een kabeltje aan de stereo, en met 3 toetsen kon ik dan het geluid harder, zachter of helemaal uitzetten. Het is natuurlijk wel mogelijk met programmaatjes als Xtunes, maar dan nog moet je rare toetscombinaties doen.

 • Profielfoto
  tricksel

  In de forums van Rogue Amoeba staat overigens in de FAQ al vermeld dat er vertraging zal optreden…:
  http://www.rogueamoeba.com/forum/ubb/Forum7/HTML/000010.html