Sad
Sad Nieuws 15 december 2004

Minder dan een maand te gaan voor de Macworld Expo

San Francisco, de stad waar ooit hippies als Steve Jobs (destijds) rondhingen, is ook dit jaar weer toneel voor de Macworld Expo.

Van 10 t/m 14 januari barst het Apple festijn weer los, en Steve Jobs zal op 11 januari om 9:00 lokale tijd een traditionele “keynote speech” geven waarna het evenement van start gaat met presentaties, workshops en demo’s van een groot aantal produkten van veel Mac leveranciers.

Overal wordt ook alweer volop geroddeld of Apple ook deze keer weer met spectaculaire nieuwtjes zal komen. Nu is het niet verstandig om met die hype mee te gaan -want de teleurstelling kan dan alleen maar groter zijn- maar sommige roddels zijn wel héél hardnekkig en concreet aan het worden.

Zo willen velen graag dat er een iMac G5 gamers edition komt. In navolging van de headless iMac blijkt dus weer dat potentiele iMac bezitters toch graag hun machine naar eigen smaak willen aanpassen. Apple heeft hier nog nooit op gereageerd, maar ze schijnen toch ook regelmatig naar hun gebruikers te luisteren.

Een geliefd item op de verlanglijstjes is ook de PowerBook G5. Sinds de energiebesparende maatregelen die IBM dit jaar in de G5 processor wist in te bouwen is er druk gespeculeerd over een eventuele G5 notebook. Maar helaas heeft Apple diverse malen gewezen op het feit dat dát nog niet gaat lukken.

Plots was daar ook een klein roddeltje over een eventuele eMac met G5 processor. Qua energie en warmte afvoer moet dat makkelijk lukken, maar gaat Apple echt de G4 afschaffen, zelfs in de eMac lijn? Dat zou de goedkope eMac toch wel dicht in de buurt brengen van de iMac.

Mac OSX 10.4. “Tiger” zal in elk geval zeker aan bod komen. We weten inmiddels al lang dát het komt, maar de vraag is wanneer. Apple heeft beloofd dat het minstens 1 jaar vóór Windows Longhorn uit zal komen, dus daar houden we het voorlopig nog maar even op.

Op het gebied van de iPod blijft het ook rumoerig. Na de iPod photo dachten we dat het niet mooier kon, maar er zijn alweer concrete roddels over een iPod met flash geheugen, een iPod met draadloze mogelijkheden, en zelfs een iPod waar je ook mee kan bellen, genaamd iPhone.

Hoe dan ook, het wordt weer een spannende tijd de komende weken. De iPod sokken zijn er immers ook gekomen, hoewel we dat niet verwacht hadden!

forum topic: http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=382903

Reageer op artikel:
Minder dan een maand te gaan voor de Macworld Expo
Sluiten