Mac voor onder de $500 op komst?

59 reacties

Apple heeft al tijden een nieuwe, goedkope Mac in ontwikkeling die voor onder de $500 over de toonbank zou kunnen gaan, zo speculeert ThinkSecret. Ook AppleInsider heeft inmiddels een duit in het zakje gedaan.

De Mac, die zonder beeldscherm zou komen, moet huidige PC-gebruikers (vooral iPod-eigenaren) overhalen om de Mac eens uit te proberen. Uit intern onderzoek onder Apple-winkels zou zijn gebleken dat veel PC-gebruikers de prijs van een Mac als de primaire, zoniet enige drempel zien om een Mac te kopen.

Als de geruchten kloppen, kondigt Steve Jobs deze goedkoopste Mac ooit al aan tijdens de keynote komende 11 januari, waarna het model in het voorjaar leverbaar wordt.

Reacties

59 reacties
 • Profielfoto
  Eprom

  Ik weet niet of we daar nou wel zo blij mee moeten zijn.
  Deze machine zal waarschijnlijk zo ver uitgekleed zijn, dat alle PC bladen weer gaan zeuren dat deze “mini Apple” veel minder biedt dan een Windoos in deze prijsklasse.

 • Profielfoto
  iApple

  Nare foto vind ik als iMac bezitter!

 • Profielfoto
  HSL

  een windows computer voor 500 euro is niet veel soeps en niet heel erg vooruit te branden.. een 1,25 GHz G4 is best fijn om mee te werken.. angezien ik nog steeds met plezier op een dual 500 werk.:)

  ik denk dat het wel een goeie stap zou kunnen zijn.

 • Profielfoto
  boesboes

  hmm als dat waar is!
  proficiat apple, jullie dollar is eindelijk gevallen!:)

 • Profielfoto
  Outlander

  Als dit het marktaandeel omhoog krijgt, lijkt het me een prima stap. In ieder geval is het duidelijk een poging om een voor Apple nieuwe markt aan te boren, en dat lijkt me per definitie alleen maar toe te juichen! :D

 • Profielfoto
  JosB

  Eprom zeurt vast voor deze bladen! :D
  Ik vind het een goed plan!

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Zeer interessant. Ik hoop dat hij stil en klein is, dan kan je hem als huis, tuin en keuken server gebruiken.

 • Profielfoto
  onem

  Maakt niet uit hoe hij eruit ziet, gewoon leuk voor erbij

 • Profielfoto
  sedikit

  In plaats van nog meer commerciële activiteiten te ontwikkelen, de aspiraties gaan lijken op die van microsoft, zou Apple (en zijn guru Steve Jobs) zich eens wat meer moeten gaan richten op de service. Steeds meer duiken er klachten op over de store, de garantie en de service. Ik persoonlijk vind het godgeklaagd dat je nu voor het zeer duur betaalde apple-care pakket i.p.v. een gratis helpdesknummer een 0900 nummer “mag” bellen a 10 ct per minuut.Ook bovenstaande actie vind nogal bedenkelijk : enkel en alleen om anderen over de streep te trekken moet men $ 500 dokken voor een waarschijnlijk uitgeklede computer zonder n.b. een scherm! Ik zou die bewierrookte keynotes van Steve Jobs met grote argwaan tegemoet zien.

 • Profielfoto
  Goodyman

  Voor $500 is het een fantastisch apparaatje lijkt me, zelfs met ‘magere’ specs.

 • Profielfoto
  Ludo

  het begin van het einde of het einde van het begin?
  de volksmac is een feit!

 • Profielfoto
  Sachin
 • Profielfoto
  ParadoX

  opvolger van de Cube? Ik heb deze maand nog een 2dehands Cube gekocht.
  Zeer mooie machine en ik zou dan ook erg blij zijn als apple een vergelijkbaar product op de markt zet.

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Kzit met gemengde gevoelens bij zo’n Mac, enerzijds is het mss wel pos dat er zo een goedkope Mac zo verschijnen, anderzijds is het overdreven om hem uit te brengen alleen maar voor de commerce, om meer te verkopen. De exclusiviteit van een Mac zal hierdoor ook verminderen. En zoals een paar mensen al aanhaalden zouden ze eerst moeten maken dat hun service verbeterd, een goede service maakt al heel veel uit. Mss kopen veel mensen dan wel een Mac, maar als ze bij eventuele vragen en problemen extra moeten betalen enz, zouden ze rap kunnen terugkeren naar hun oude PC.

 • Profielfoto
  aToMac

  @Sedikit: Jij zegt:Ook bovenstaande actie vind nogal bedenkelijk : enkel en alleen om anderen over de streep te trekken moet men $ 500 dokken voor een waarschijnlijk uitgeklede computer zonder n.b. een scherm!

  Dan koop je dat ding toch niet! Echt een dom argument wat gewoon nergens op slaat en om gewoon even lekker te zeiken… Volgens jou redenering moeten alle low-end computers maar vervangen worden voor het Virginia-cluster, kost wel een paar miljoen, maar dan hoef je niet meer via de Applecare, neem dat van mij aan. :angry: :sealed:

 • Profielfoto
  Gans

  Het zijn ongeveer dezelfde specificaties als een Powerbook G4. Je mist een klein beetje connectiviteit, maar die ontbreekt bij de meeste Windows computers van die prijs ook.

  Het lijkt mij geweldig als de Nederlandse overheid deze computer zou meenemen in hun aanbestedingsprocedure! De meeste taken die op een computer op het werk worden uitgevoerd zijn toch veredelde typmachineklussen, dus…

  Lijkt me geweldig als groot bedrijf. Een paar XServes erbij, beetje opslag en je hebt een geweldig systeem in huis.

 • Profielfoto
  midas

  Als het zo doorgaat dan is het voorbij met Apple als mooi en exclusief merk.
  Niks speciaals meer en weg status. Mij bevalt het wel om met een machine te werken die niet iedere boeren lul op zijn zolder heeft staan.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Apple zich aan het ‘downgraden’ van hum merk waagt. Het past totaal niet bij hun imago. De I-mac is voor de massa.

  Op zich zou een Apple-‘Xbox’best succesvol kunnen zijn. AMD is ookal met dit soort ‘Afrika’computers bezig.

 • Profielfoto
  MacFlurrie

  Ik ben hier een grote voorstander van en als hij is zoals het nu gezegt wordt ga ik hem zeker kopen als aanvulling op mijn Ibook en servertje voor in huis.

  Maar in reactie: Als dit een een nieuwe markt voor Apple aan kan booren en veel die een iPod hebben kunnen zo kennis maken met Apple vind ik het perfect. Geeft Apple eens ongelijk het blijf tenslotte een comericeel bedrijf dat gewoon winst wil maken en winst gaat altijd boven imago…

  een perfecte zet, hoe meer mensen op MacOSX gaan draaien hoe meer software er voor komt… en daar hebben wij weer baad bij!!

 • Profielfoto
  Sad

  Ik noem dit niet downgraden. Dit is wat al veel mensen gevraagd hebben, de headless iMac. Dit is waar ALLE pc gebruikers over zeuren, dat de Mac duur is en dat ze toch al een monitor hebben.

  Thumbs up!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Mijn eerste eigen Mac was de voorloper van dit ding. De good old Mac LC. Voor 4.200 guldens had je een mooie Low Cost met 2 Mb ram een een 40 Mb harde schijf. En een kleurenscherm!! Liefst 512×384 als ik me niet vergis. En trots! Laat maar komen die nieuwe LC. De minder bedeelden onder ons zullen er veel plezier aan beleven. Hopelijk is het een goed modulair ontwerp waarbij je zelf de cd en harde schijf kan upgraden, liefst ook de grafische kaart. Dat is ook iets wat die dos-mannetjes lekker vinden. Ik ga vast sparen voor een mooi scherm.

 • Profielfoto
  jan jansen

  500 dollar dat is zo’n 600 euro, znder scherm.
  Een e-mac heb je voor 449 euro bij x-alt.
  Waar hebben we het nu allemaal over?

 • Profielfoto
  peterterhark

  Waarom met een budget Mac komen als zelfs de dure Mac’s toch niet geleverd kunnen worden!
  Zie het nu al weer voor me mocht dat ding een succes worden: “Apple heeft weer eens leveringsproblemen”. Dat is nog meer antireclame dan hoge prijzen.
  Zelf wacht ik al meer dan drie weken op een Powermac G5, een Cinemascherm en een iMac 17 inch. Niets is leverbaar. Misschien word ik wel gestraft voor het feit dat ik niet bij de Apple-internet store koop. Ondertussen is er geen enkele concurrent die het wel snel kan leveren. Werkelijk schandalig!

 • Profielfoto
  Ross

  ideaal.
  :D

 • Profielfoto
  Elger

  Ik denk dat het een media center wordt… Omdat er geen beeldscherm meegeleverd wordt, gaan we er vanuit dat iedereen thuis een beeldscherm heeft. Je tv is je beeldscherm, via wlan kan je films streamen van de ene naar de andere lokatie. Een g4 is goed genoeg voor de meeste filmformaten.
  We zullen zien. mijn centen staan op media center!

 • Profielfoto
  sedikit

  aToMac,
  Als jij iets niet begrijpt moet je niet meteen “dom” enz. roepen,daarmee maak je het alleen maar erger.Voortaan GOED lezen.

 • Profielfoto
  falcovandermaden

  Ja jij bent lekker… Op de eerste plaats staat de EURO hoger dan de Dollar waardoor $ 500 staat tot € 600 niet echt op gaat. Verder vergelijk jij een adviesprijs met een opruimings prijs waar nog niet eens een CD-rom speler inzit. Alles bij elkaar een typisch voorbeeld van appels met peren vergelijken.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Een mediacenter in de trend van een ‘Airtunes’ uitbereiding, setupbox-achtig. Wie weet!?

 • Profielfoto
  jan jansen

  We hebben het hier over een uitgeklede mac.
  iMac is de usa is vanaf 1299 in nederland vanaf 1399.
  Kijk dan niet bij de aanbiedingen en zie dat een emac bij machouse
  vanaf 580 is en dat is met een scherm.

 • Profielfoto
  XP-01

  Die G4 CPU is wel heel erg triest! Is het niet eens zo’n Dual Core?? Denk namelijk niet dat dat veel PC gebruikers zal aanspreken. Voor de rest natuurlijk erg leuk allemaal, maar zelf ga ik niet weer achter een G4’tje zitten. Helemaal niet als er binnenkort ook een eMac G5 voor ± €800,- uitkomt.

 • Profielfoto
  SnoopDogg

  dat word een slome bak die er een btje middelmatig uit gaat zien.

 • Profielfoto
  Beathoven

  Goede zaak.

  Dit zal alleen maar meer PC gebruikers over de streep trekken om een Mac te nemen. Met het wegkappen van de monitor kap je ook het argument weg dat de Macs te duur zijn want dit systeem wordt wel betaalbaar.

 • Profielfoto
  Turbanus

  @ Jan Jansen…. $500 is zo’n €400 op dit mooment…..

 • Profielfoto
  Peach

  hmm, ik zal maar niet te veel hopen zeker ;)
  Afwachten tot 11 jan. :)

 • Profielfoto
  mcstream

  $499 is nog altijd 453 Euro.

  Inclusief btw en goodwill komt het dan op 539 Euro.

  539 Euro is dan weer $733

  Zie voor de berekening de prijs van een iPod photo (40 GB) in de U.S.A. store en die van Europa.

  Hoezo koopje.

 • Profielfoto
  soulutions

  @ aToMac: ik hoop dat al jouw Apple spulletjes het goed blijven doen en dat je niet in aanraking komt met de ‘Apple-service’ – Sedikit heeft nl. wel een punt: hoe groter hoe hulpelozer de eindgebruiker en wordt alles massameuk (aka M$) met alle heugdelijke virussen en problemen erbij (zijn nl. ook massameuk – waarom een virus verzinnen voor een ‘kleine groep maccers’..)

  @jan jansen, Turbanus & mcstream: $500 is met de huidige koers nog geen €367,50… (met de Apple-koers misschien €400…) wel ff je calculator goed gebruiken!

  ;)
  ’t is waarschijnlijk – Apple kennende – een vet hebbedingetje voor erbij.

 • Profielfoto
  inod3

  TEMPTING.. $500 = € 374,00 volgens gwk.nl, ik vraag me alleen af of de snelheid een beetje te doen is.. sowieso knikker ik er meteen max. aan RAM in.
  Hoe zijn de ervaring met de snelheid van zo’n Macje?

 • Profielfoto
  Geanonimiseerde gebruiker

  Ik vind het een uitstekend plan, zo’n low-end mac. Bij meer marktaandeel van Apple varen we wel: meer innovaties, mooie producten, compatibiliteit, toepassingen.

  Een G4 is ruim voldoende bij thuisgebruik voor email, internet, itunes, iphoto, etc. Alleen bij zware toepassingen zoals dtp, rendering en garageband wordt de kracht van een G5 benut. Voor veel thuisgebruikers overbodig dus. Die max ram (of minimaal 512Mb) is wel een goed idee. Ik zou voor 1Gb gaan als ik de keuze had.

  Go Apple, go!

 • Profielfoto
  franswilco

  Ik vrees dat Apple dit slechts doet om haar stilte te verbreken. Er zijn al tijden geen nieuwe snelheid updates geweest.

 • Profielfoto
  Qorne

  Mooi, want ik mis al tijdje en Mac die je kan gebruiken als server of ergens in kan intergreren.

  PIN automaten MOETEN wel op een wintel achtige bak draaien, omdat Apple niet eens iets heeft, tenzij je moeilijk gaat doen en een PowerMac gaat slopen, maar die zijn toch te duur en veel te snel voor wat er moet gebeuren.

  als je er nou ook een TVkaart in kan doen, het liefst 2, dan koop ik er gelijk 1

  zou erg fijn zijn een goedkope Apple:) en een 17″ Apple schem mis ik ook al een tijdje, het wordt tijd dat ze een basis lijn uit gaan brengen.

  Ik vind het wel raar dat er een G4 in komt, die dingen zijn imers duurder als een G5. als ze dan toch wat willen:P

 • Profielfoto
  iNick

  Ik ben voor. Ik poste laatst een berichtje over Steve Ballmer, die homo van Microsoft, waar ik het voor 1x mee eens was. Hij zei dat er behoefte was aan goedkope PC’s voor mensen die alleen maar surfen/mailen/tekst typen etc. Ik denk dat daar zeker een markt voor is. Ook voor ‘armere’ landen, die niet mega kunnen investeren, kan zo’n goedkope PC een oplossing zijn.

  En als iPods als PC-gebruikers wakker schudt voor de Mac, dan doet zo’n mini Mac dat zeker.

 • Profielfoto
  JWB

  In de volksmond ook wel de tokkiMac genoemd?

  Weet het nog zo net niet…..beetje meedoen met een trend, da’s nix voor Apple, die verzinnen trends zelf!

 • Profielfoto
  tennapel

  @iNick: let een beetje op je taalgebruik, wil je?

 • Profielfoto
  iguana9999

  Waarom heeft toch iedereen er over dat het NIKS voor Apple is, dat Apple met de trend mee gaat etc. Apple is gewoon een bedrijf dat winst wilt maken. Dat het nu net een underdog is met lager dan 5% marketshare en de ons zo geliefde Computer maakt, wilt niet zeggen dat Apple een GOD is op Computer gebied dat geinteresseerd is in mening van de gebruiker over hoe ze wel of niet moeten werken, wat op de markt te brengen of niet.

  Winst is al dat ze willen, daarom doen ze er goed aan om een headless mac uit te brengen.

  Exclusief is Apple al lang niet meer. Duur voor de meeste mensen nog steeds. Denk je dat alle PC gebruikers nu gelijk overstappen op deze en we een 95% marketshare krijgen?? Denk het niet.
  Apple gaat gewoon meer verkopen, meer switchers meer winst.

  Mensen die zeggen dat ze een Apple hebben om exclusief te zijn willen gewoon interessant lijken. Laat de gewone man ook maar aan OSX en Apple ruiken en ze willen nooit meer terug.

  Altijd word er gezeurt dat Applee iets moet doen om boven die 5% te komen. Nu gaan ze het misschien doen en gelijk weer gezeur.

  Ik ben er iig voor, laat maar komen dat ding. Laat alle mensen maar het gemak van Apple en OSX proefen. Op naar de 49.9% ;)

 • Profielfoto
  sedikit

  iNick,
  Omdat de moderator niet heeft ingegrepen, doe ik het maar:

  Er zijn nog wel meer categoriën waaemee je je onbeschaafdheid kunt demonstreren bij het aanduiden van personen ; homo(dat zei je al) neger,jood, gebochelde.enz. Ga die vieze mond van je spoelen, en blijf wat mij betreft WEG.

 • Profielfoto
  remcodb2

  Ben wel voor een iets goedkopere mac. De hoge instapprijs is een reden waarom sommige mensen niet switchen al zouden ze het willen. De exclusiviteit van de mac wordt wel minder, maar daar staat tegenover dat als meer mensen een mac hebben er meer software voor de mac gemaakt gaat worden en dat lijkt me belangrijker.

 • Profielfoto
  macsterdam

  Een mooie Mac met iLife 05 waarop je lekker kan surfen, muziek maken, foto’s editten en chatten. Voor de meeste m,ensen is dit ruim voldoende hoor! Zeker voor dat bedrag! Laat maar komen dat ding! Misschien niet het snelste van het snelste, maar dat is ook helemaal niet nodig hoor!

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik kan het me wel voorstellen hoor dat het iets leuks zou zijn in de trend van een mini mac, maar ik denk meer dat het toch een soort van centraal punt gaat worden voor de rest van de macwereld. Dus idd zoiets als een media centre, opdat je daar vanaf je itunes kunt streamen, etc. hoop wel dat er dan een tv-out en -in op zit. Ik denk wel dat het zoiets gaat worden. De jongen van de macstore in Chicago was het redelijk met me eens hierover.:)

  @Sedikit, ik zit me al een tijdje af te vragen wat je met je nick bedoelt. Het staat voor: “a little” , alleen weet ik het niet zeker, daar mijn indonesisch een beetje roestig is.:)

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik kwam net het volgende stukje van John C. Dvorak tegen op de PC Magazine website: http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1745930,00.asp . Erg interessant om te lezen met dit nieuwe gerucht in het achterhoofd! Wel raar dat als je de w3c statistieken waar Dvorak naar verwijst bekijkt het juist lijkt alsof het marktaandeel van Mac flink aan het toenemen is: van 1.8 % in Maart 2003 naar 2.7% in December 2004.

 • Profielfoto
  DJP

  Ik vind het een heel goed idee. Ik naast mijn ibook een gewone pc en daar heb ik voor een paar maanden geleden net een nieuwe tft monitor voor gekocht. Ik ben niet van plan om 1659 euro neer te tellen voor een powermac als vervanger van die pc. En zo zijn er veel meer mensen die componenten die ze al hebben gekocht niet nog een keer willen kopen en een monitor is toch een van de duurste computer componenten. Zo’n goedkoop systeem zou dus een uitkomst zijn.
  En des te meer mensen die een apple gebruiken, des te meer software er komt en hopelijk ook wat meer support voor online video. Dat is vaak nog Windows only. Zie MTV.

 • Profielfoto
  Laagwater

  @BuzzD, interessant artikel waarin gesteld word dat eenvoud en gebruiksgemak (apple) versus veel en omvangrijk (microsoft) inhoud dat de consument gevoelsmatig minder geld wil neertellen voor iets dat ‘simpel’ is en werkt.

  Het geen ik niet vind kloppen is het feit dat de producten van apple echt top ontworpen en gemaakt zijn. De Ipod als voorbeeld is kwa materiaal en vormgeving van zeer hoog niveau. Dit is iets waarmee je in aanraking komt zodra je spullen van apple aanschaft of beter gezegd aanraakt.

  Ik denk dan ook dat dit principe niet de grondslag is van apple’s kleine marktaandeel, maar meer hun eigenwijze manier waarop ze de markt bespelen. Hun dealernetwerk heeft als grootste concurent de eigen applestore. Onder het mom van slechte kennis vind je geen computers in de bekende grote computerzaken. Terwijl de echte reden is dat apple de dealers slechts hele kleine marges gunt en ze daardoor dus geen brood zien in dit ‘cult’ merk. Ik ken dealers en ik heb deze argumenten vaak gehoord. Eigenlijk al jaren. Het daadwerkelijk meebewegen in de markt en winst te durfen slikken tov een groter marktaandeel is apple vreemd. Dit Top merk is mijns inziens daardoor niet groter dan klein duimpje.

  Het idee van een budgetmac is een goed en gezond idee en als het verpakt wordt zoals apple dat als geen ander kan, hoop ik echt dat een grote groep slapende potentiele macliefhebbers wordt wakker gemaakt.

 • Profielfoto
  Pleeborstel

  Eerst zien dan geloven. Als die kale Mac componenten bevat die kunnen worden vervangen zoals de processor en grafische kaart zal ie geheid goed verkopen. Wordt het er echter weer eentje met laptop-onderdelen zoals de iMac dan krijg je weer dat gezeur dat ie niet uit te breiden is…PC-ers houden nu eenmaal van klooien. Ik hoop trouwens niet dat het een G4 zal zijn omdat die processor nu toch wel ‘op’ is onderhand. Ook daar ga je weer dingen over horen mocht het een G4 zijn…Die PC-ers toch, het is nooit goed bij hen, al kan ik me er in het G4-geval wel wat bij voorstellen:D

 • Profielfoto
  aToMac

  @sedikit, ik mag van jou niet zeggen dat jij een dom argument gebruikte. Sorry daarvoor, maar vervolgens zeg je dat ik goed moet lezen. Misschien, dat heb ik gedaan. Ik val jouw beredenering van de Applecare niet aan. Ik val jou aan op het feit dat dat je zegt dat het een uitgekleed systeem gaat worden voor $500 (wat verwacht je dan??). Misschien moet jij maar eens goed gaan lezen. Geef hier nou eens een zinnige reactie op ipv alleen maar te gaan zeuren over het woordje dom. Dit wijkt inhoudelijk af van mijn tegenargument en dat vind ik inderdaad …

 • Profielfoto
  sedikit

  Beste aToMac,
  De volgorde in mijn verwijt aan jou moet inderdaad anders zijn : eerst goed lezen en dan pas mij wel/niet verwijten een dom verwijt te gebruiken. Eigenlijk heb ik helemaal niet een argument gebruikt, ik heb alleen maar geconstateerd dat er meer en meer gaat ontbreken aan de klant vriendelijkheid bij Apple (ik gaf voorbeelden) omdat Apple wel erg de nadruk gaat leggen op de m.i. de ordinaire commercie. Ik persoonlijk word een beetje ziek door het gepomp op de markt van de iPod. En zo zie ik ook de lancering van deze “computer zonder scherm” als een commerciële truc.Mag van mij hoor! Maar afgezet tegen de steeds slechtere service, een beet je overbodig. Dat is mijn mening en ik vind dat je dat niet goed begrepen had en derhalve onterecht om dat als “dom” en “gezeik” te betitelen.Maar laten we er maar zand over gooien!

 • Profielfoto
  aToMac

  Ik ben met je eens dat naarmate de verkopen massaler worden, de dienstverlening van Apple ook moet wijzigen… Gelukkig gebeurt dit al steeds meer. Kijk maar naar het aantal mensen dat hun iPod via een 3rd party heeft gekocht. De klant zal dus terug keren naar de winkel waar hij het goed gekocht heeft.

  Ook als deze ‘rumoured’ Mac het licht zal zien, zal deze bij grote stijging van de populariteit bij 3rd parties verkocht worden. Het directe contact met Apple zoals wij die nu kennen, zal aangepast moeten worden. Hey, en daar waar geld te verdienen valt, daar komt bedrijvigheid. Kijk maar naar alles wat er voor de iPod te krijgen is. En je zult ook meer Authorized Apple Resellers moeten krijgen. Ik denk dat je het allemaal niet zo negatief moet zien, maar juist positief.

  Want Apple kan wel $5mld in cash hebben e.d, maar Apple blijft nog steeds balanceren op het randje. Zolang ze innoveren gaat het goed, maar een misstap zoals de Cube is toch een behoorlijk klap voor Apple. De pionier zijn, blijft een risico. Dat is goed, maar een stabielere basis, met een grotere achterban zou juist mooi zijn.

 • Profielfoto
  Brims

  Ik weet wel iemand voor zo’n mac

 • Profielfoto
  unox

  hmm, ik denk dat het wel wat is.;)

 • Profielfoto
  Thoomas

  Dit is toch de Mac mini? ???