Apple ‘Mini’ Retail Stores ook in Europa?

Door: Sachin - 6 reacties

Op AppleInsider is een artikel verschenen waarin staat dat Apple in 2005 hun Apple ‘Mini’ Stores zou uitbreiden tot in Europa. Volgens betrouwbare bronnen zou het gaan over ten minste 5 winkels in het Verenigd Koninkrijk.

Dezelfde bronnen beweren dat Apple een vierde grote Apple store zal openen in het Verenigd Koninkijk. De nieuwe winkel zou gevestigd worden in Manchester. Er is reeds een Apple winkel in London en twee andere winkels zijn aangekondigd namelijk een in Birmingham en een andere in Kent.

Tot nu toe bevinden de Apple ‘Mini’ Stores zich in winkelcentra maar binnenkort zouden ze ook kunnen opduiken in luchthavens, internationale treinstations en andere locaties die niet geschikt zijn voor een grotere winkel. De Apple ‘Mini’ Stores hebben een mooi design bestaande uit roestvrij stalen muren en naadloze witte vloeren en plafonds.

In het jaarlijks rapport meldt Apple dat de netto verkoop van hun kleinhandelssegment gegroeid is met 91% tot 1,2 miljard dollar. Het aantal winkels is van 65 in 2003 gestegen tot 86 dit jaar. De verkoop per winkel is met 36% toegenomen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  JWB

  Heb ook al het bericht gehoord (van een medewerker van een Apple Centre) dat de mini-store waarschijnlijk de kleine Apple Centres gaat vervangen

 • Profielfoto
  JFigaro34

  ik zou wel graag een ministore in Amsterdam zien…

 • Profielfoto
  bluap

  Amsterdam is volgens mij aardig voorzien momenteel… zou liever in andere steden wat meer extra Apple aandacht zien. Gelukkig zijn er steeds meer centra’s maar er zijn nog steden genoeg waar er niets is. Die liever eerst…

 • Profielfoto
  sedikit

  De ruimte op de foto gaat toch wel erg verdacht veel lijken op een kerk.Zo ook de berichtgeving daarover, alsof er een geloof langzaam maar zeker over de wereld verbreid moet worden.

 • Profielfoto
  BlackMAC

  hmm, het verleid je wel om je auto naar binnen te rijden.

 • Profielfoto
  jan jansen

  Bestaat de verkoop alleen maar uit iMac, iBook en iPod en wat rand gebeuren?