Apple heeft weeral eens gekopieerd van Microsoft

41 reacties

We moeten het Microsoft aangeven ze zijn niet met alles het eerste maar ze hebben alles wel eerst uitgevonden. Nadat Bill Gates de gloeilamp, de stoommachine, de atoombom, de computer en het heelal had uitgevonden werd het tijd om de mensheid eindelijk dat te geven waar het al eeuwen recht op had : de desktop zoekfunctie!

Ware het niet dat die kerels van de groenten en fruithandel het weer eens klaar speelden om plagiaat te plegen en het aan de wereld verkopen alszijnde hun idee. Apple staat al jaren bekend wegens het plagieren van Microsoft. Microsoft vond in de 18e eeuw de computer met een gebruikersinterface uit en toen Microsoft na eeuwen eindelijk een gebruiksklare versie klaar had bracht Apple toch wel Mac OS uit zeker. En zo gaat het al jaren aan een stuk verder. Keer op keer ript Apple van Microsoft.

Althans dat is toch een beetje het idee dat Microsoft opper-fanboy Paul Thurrott, bekend van de humoristische site SuperSite for Windows, ons probeert te vertellen. Deze geweldige komiek haalt af en toe eens zwaar uit naar Apple en weet daar mee telkens de Mac gemeenschap het zwijgen op te leggen.

Supersite For Windows

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  wace

  Maar ondertussen heeft Microsoft deze features eerder dan Apple…

 • Profielfoto
  MacAttack

  Google Desktop ga je toch niet verglijken met spotlight?? ???

 • Profielfoto
  Sad

  WInSuperSite is een compleet gestoorde site. Maar ja gelukkig staan te tegendelen op http://www.windows-longhorn.org

 • Profielfoto
  Jakke

  Je vraagt je af wie nu zo’n site als winSuperSite maakt ???

 • Profielfoto
  thijsbrg

  Iemand in een soort van Gekkenhuis

 • Profielfoto
  klaasb

  Aan de andere kant, zodra Microsoft teveel software meeleverd met zijn OS worden we kwaad dat ze anderen de markt uit concurreren en misbruik maken van hun monopoly positie.

 • Profielfoto
  iApple

  Ben je boos of zo?

 • Profielfoto
  tennapel

  Ik heb even gezocht naar een vergelijkbare site voor de Mac en ik gen zelfs een Nederlandstalige gevonden!

  http://www.macosx.nl/

 • Profielfoto
  himac

  ik vat geen ene *censuur* van dit stukje….

  waar komt het op neer?

 • Profielfoto
  PeterDiertens

  Oeps, weer een beetje laat. Op dit “nieuws” is 15 december al een parodie gemaakt:

  http://www.crazyapplerumors.com/archives/000367.html

 • Profielfoto
  Beathoven

  ff kijken

  als je z’n verhaaltjes over Longhorn eens naast z’n stukje over Windows 98 legt dan weet je ongeveer hoe betrouwbaar deze crap is.

  ————–
  Conclusions
  Put simply, Windows 98 is the ultimate version of Windows. If you can accept that Windows is the de-facto operating system, and therefore represents what a modern operating is, then Windows 98 is the greatest operating system ever created. Sure, it’s not a jarring leap forward like Windows 95, but then that’s the point. Windows 98 is the refined, improved, almost-perfect version of Windows we’ve been waiting for over the past two years. In every way, it is an improvement over Windows 95, and in every way it offers little features that make you smile and wonder how you ever got along without them. From the configurable, shaded window title bars to the HTML-based help system and the myriad of other little things I could never even begin to fully describe here, Windows 98 reminds you again and again of all the hard work that went into it.
  —————-

  almost perfect

  yeah right, nog nooit heeft een besturingssysteem zoveel ergernis opgeleverd. Omdat het zo perfect was kwamen ze later met 98 SE en Windows ME, oh ja XP zou ook perfect zijn maar we wachten toch maar even op Longhorn want dat is pas perfect.

  Maar hee.. Longhorn krijgt geen WinFS!!, het bestandssysteem wat alle andere bestandssystemen overbodig zou maken. Het wordt dus gewoon een OS X rip-off op NTFS. Oh, maar dan wachten we nog even tot project Blackcomb in 2012 voltooid is

 • Profielfoto
  MacAttack

  @ PeterDiertens : Je komt ook wel veels te laat met je reaktie, dit artikel is al 3u oud. :sealed:

 • Profielfoto
  CanisLupus

  @wace: de versie die nu te krijgen is, is nog steeds beta, net zoals de versie in de Developer Preview van Apple.

  Dikke kans dat Apple uiteindelijk haar zoekfunctie toch eerder op de markt heeft, want ik denk dat we toch wel rond januari/februarie Tiger kunnen verwachten.

 • Profielfoto
  roborob

  Apple heeft op de laatste keynote zelfs gedemonstreerd hoever ze hiermee zijn. MicroSoft doet alleen beloftes, maar heeft nog niets reeels laten zien. Veel beloven en weinig geven, doet een gek in vreugde leven!

 • Profielfoto
  Zorcky

  Heh, als ik die site bekeer heb ik die maar meteen voorbij geklikt. Ziet er gewoon niet uit, of lijkt dat op windows? :sealed:

 • Profielfoto
  YoramIH

  Het is ‘nageven’, niet ‘aangeven’. Of ga je Microsoft aangeven bij de softwarepolitie? (Nou ja, ’t zou kunnen …)

 • Profielfoto
  philippo

  Joh, maak je geen zorgen:
  -Longhorn komt sowieso veel later uit dan gepland, veel later dan Tiger.
  -Longhorn bevat geen WinFS, dat noodzakelijk is voor een eventuele zoekfunctie die meer is dan een MSN versie van Google’s desktop search engine (die overigens verbijsterend snel is!).
  _WinFS komt zelfs niet in de volgende server versie van Windows uit, en MS verwacht een vertraging tot 2008!
  -Avalon, iets dat OSX al heeft en Quartz Extreme heet, is ook nog niet klaar.
  -Apple heeft het allemaal zo goed als klaar, en we kunnen het waarschijnlijk begin volgend jaar al kopen.
  Het lijkt erop dat het MS niet meer lukt om de laatste tijd nog iets nieuws te brengen. Windows XP was niks echt nieuws, maar wel echt veel beter dan 98, en daarna lijkt men zich daar vooral bezig te houden met patenten.
  Apple lijkt wel op een sneltrein te rijden en dat ook nog eens in tandem met de OpenSource gemeenschap, die de laatste tijd ook bloeit als nooit tevoren(Firefox, Thunderbird, OpenOffice, KDE4?…).

 • Profielfoto
  Bonte

  Het idee en de metadata structuur databank (of zoiets) werd het eerst in een gebruikers OS gebruikt in … dinges, hoe noemt dat OS die een paar jaar terug gestorven is? mac-windows etc , kan er momenteel echt niet opkomen maar ze hadden het wel dacht ik :(

 • Profielfoto
  lsmisch

  Dus Comic-Ali heeft werk gevonden bij M$?

 • Profielfoto
  sjap

  @Bonte: BeOS?

 • Profielfoto
  LoveBug356

  Haha,

  je moet de voorlaatste screenshot een keer bekijken op de supersite.
  Hij heeft toch MSN search losgelaten op “Apple iPod” in het verleden. :)

 • Profielfoto
  Bonte

  Tuurlijk BeOs, stom van me ???

  Heb nu zelfs een link gevonden van een artikel uit 2001
  http://www.osnews.com/story.php?news_id=421&page=13
  en eentje uit 2002
  http://slashdot.org/article.pl?sid=02/03/30/1445257&tid=87
  en nog een waarbij ze aangeven een SQL database te gebruiken hiervoor
  http://www.extremetech.com/article2/0,1558,30850,00.asp

  het gaat hem over het op een database gebaseerde file system met doorzoekbare metadata waardoor alles een stuk veiliger was maar ook veel vlugger bij het zoeken naar en in de documenten. Dat is hetgeen MS aan werkt in Longhorn maar heeft moeten laten vallen voor de 1e release. De BeOS ontwikkelaar werkt nu bij MS dacht ik, 64 bit zou een voordeel hebben bij dit soort systeem. Bij de ontwikkeling van copeland werkte Apple ook aan dergelijk systeem maar die is er natuurlijk niet gekomen, alleen een zwak afkooksel in os9 waarbij alles eerst geïndexeerd werd.

  Ik weet niet wie er eerst was maar het is alvast MS niet :/

 • Profielfoto
  robbie8

  Ach, Apple vroeg er ten eerste natuurlijk om met die flauwe slogan bij de aankondiging van Tiger
  En ten tweede, wat je ook kan zeggen, Windows heeft twee bèta desktop search engines die ze kunnen gebruiken en wij moeten nog even wachten terwijl zoeken in Panther nu niet echt snelheidsrecords breekt.

  Maar Spotlight zal straks wel de beste van de drie zijn :)

 • Profielfoto
  dada1958

  @MacAttack: één van de zegeningen van Mac OS X is dat het een spellingscontrole op systeemniveau heeft. Daar maak je zo te zien geen gebruik van. Als dergelijke spel- en taalfouten in het forum gemaakt worden maak ik daar niet zo’n punt van. Maar in een voorpagina-artikel kun je dit imnsho niet maken, eens een krantenman, altijd een krantenman:)

 • Profielfoto
  mutz

  iemand http://www.winsuperSchijt.com registreren?
  ik wil wel webmaster worde.. :p

 • Profielfoto
  danielpunt

  @robbie8: Wat was die slogan dan :sealed:

 • Profielfoto
  maceddy

  @muffin

  “Redmond, start your copiers!” was de Slogan die op de WWDC dit jaar werd gebruikt…. Toen werd de eerste Tiger aan de developers getoond…

  Redmond=standplaats van M$;)

 • Profielfoto
  MacAttack

  @dada1958 lees dan het forum ipv de voorpagina :p

  Btw ik ben geen kranteman ik ben een vrijwilliger die geen duit kost. ;)

 • Profielfoto
  nma

  Wat een waardeloze prietpraat allemaal over nieuws wat nooit nieuws was….

 • Profielfoto
  MrPapple

  Inderdaad, conclusie: Windows can never beat Mac!!!

 • Profielfoto
  iAgree

  Windonezen vinden het vast leuk omte lezen , en wij als maccers dus schijnbaar ook gezien er nu al meer dan 30 reacties zijn;-)

 • Profielfoto
  japser909

  ikkesnappenie… :p

 • Profielfoto
  iAgree

  Windonezen vinden het vast leuk om te lezen , en wij als macers dus schijnbaar ook gezien er nu al meer dan 30 reacties zijn;-)

 • Profielfoto
  TLM

  Ik weet niet wat het is en het kan ook puur en alleen aan mezelf liggen … maar ‘k vindt de berichtgeving bij MacOSX.nl de laatste tijd echt beneden alle peil

  Of is het omdat het komkommertijd is en jullie echt niets beter te doen hebben?

 • Profielfoto
  TLM

  Ik weet niet wat het is en het kan ook puur en alleen aan mezelf liggen … maar ‘k vindt de berichtgeving bij MacOSX.nl de laatste tijd echt beneden alle peil

  Of is het omdat het komkommertijd is en jullie echt niets beter te doen hebben?

 • Profielfoto
  benj1989

  lol

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Heb je überhaupt naar dat nerd-hoofd van die Paul Thurrot gekeken?? zou bijna familie van die Gates of die andere gevaarlijke gek achter Micro$oftkunnen zijn, ooo wacht…misschien een kloon uit beiden?? geen wonder dat er zoveel dom geneuzel uitkomt…..

 • Profielfoto
  i_rnc

  @MacAttack:

  Dada heeft wel gelijk hoor.Of je nu wel of niets koste is niet relevant in deze.Je geeft je uit als iemand van deel uitmaakt van het nieuws-team met je stukje.Heb je ook de zorgplicht naar ons gebruikers toe om datgeen wat je aflevert ook verzorgd af te leveren.Ga anders pizzakoerier worden:D
  Tis toch geen nederlands: :angry: ” Apple heeft WEERAL EENS… ”

 • Profielfoto
  i_rnc

  @MacAttack:

  Dada heeft wel gelijk hoor.Of je nu wel of niets koste is niet relevant in deze.Je geeft je uit als iemand van deel uitmaakt van het nieuws-team met je stukje.Heb je ook de zorgplicht naar ons gebruikers toe om datgeen wat je aflevert ook verzorgd af te leveren.Ga anders pizzakoerier worden:D
  Tis toch geen nederlands: :angry: ” Apple heeft WEERAL EENS… ”

  En over die website van die Paul Wintel:
  Die vent is echt niet zo dom als sommigen willen doen geloven.Vind het een beetje dom ge-eikel van sommige hier wat nergens op slaat.

 • Profielfoto
  Aglaea

  Voor de fijnproevers en volhouders een artikel dat ik onlangs vond over een BeOS-adept die het vergelijkt met MacOS X:
  http://www.birdhouse.org/macos/beos_osx/

  Als ik dit lees denk ik: Laat Apple als de sodemieter dat BeOS-filesysteem introduceren in MacOS X. Dat is zo snel, uitgebreid en configureerbaar dat een zoekfunctie daarop kinderspel is. En dan zijn wij ook direct weer af van dat banale verhaal dat je bestandsextentie bepaalt hoe je bestand wordt behandeld. Over DOMME dingen van M$ kopiëren gesproken… :angry:

 • Profielfoto
  thijsbrg

  Apple CEO Steve Jobs announced in June 2004 that the next version of Mac OS X, due sometime in 2005, will include a desktop search feature called Spotlight. The Spotlight feature set is a rough subset of the desktop search features Gates discussed in late 2003, but presented to the user with Apple’s standard graphical excellence. Spotlight, according to Apple, is a “radically new and lightning fast way to find anything saved on your personal computer. Email messages, contacts and calendars, along with files and folders, all show up in Spotlight results.” Spotlight’s biggest claims to fame, presumably, are its near-instant search results and support for document meta data, both of which are, again, planned features of Longhorn. But no matter. While Apple has been busy copping Windows features since Jobs returned to Apple in late 1996, the company’s tiny market share ensures that very few people will benefit from Spotlight, despite Apple claims that it will deliver on desktop search a year before Microsoft ships Longhorn.