Sad
Sad Nieuws 28 december 2004

Apple en Google trendzetters

De Seattle Times heeft een artikel gepubliceerd over trendsetters in de technologie. Was het jaren geleden nog Microsoft die van elke nieuwe rage een eigen versie maakte, zijn het nu Apple en Google die de standaard bepalen, zo schrijft Paul Andrews (technologie journalist).

Apple heeft met de iPod een uniek innoverend apparaat op de wereld gebracht. Eenvoudig maar toch razend populair. Google heeft de “Google Ads” gebracht. Keurige, kleine advertenties die op websites verschijnen, en gebaseerd zijn op de inhoud van de betreffende pagina. Ook hier: eenvoudig maar razend populair.

Investeerders en aandeelhouders van beide bedrijven hebben tevreden gereageerd op de resultaten, in tegenstelling tot de investeerders van Microsoft. Apple heeft de iPod voor Windows geschikt gemaakt en een grote iPod deal met Hewlett Packard gesloten. Daarmee is een eventuele eigen MP3 speler van Microsoft uitgerangeerd. Sinds de Desktop search tool van Google vist ook Microsoft achter het net met hun eigen desktop zoek machine die uiteindelijk in Windows Longhorn zal verschijnen.

Vroeger zou Microsoft onmiddellijk met een MS-iPod en een MS-Search tool gekomen zijn, maar hun innovaties zijn behoorlijk aan het stagneren, aldus Andrews. Dankzij de vele anti-trust zaken waarin Microsoft zich bevindt komen zij niet meer toe aan het bepalen van marktgerichte strategieën. Hierdoor komen concurrenten als Google en Apple beter uit de verf.

bron: Seattle Times

Reageer op artikel:
Apple en Google trendzetters
Sluiten