Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 10 november 2004

Consumentenbond: ‘Internetmuziekwinkel iTunes scoort het best’

Het betaald downloaden van muziek via de iTunes Music Store is volgens de Consumentenbond de beste keus. De Consumentenbond heeft voor dit onderzoek 12 internetmuziekwinkels grondig bekeken. Afgezien het feit dat de iTunes Music Store in veel gevallen net even iets duurder uit kwam (iets wat voor de Consumentenbond tamelijk relevant is) heeft het toch de hoogste score behaald. Een tweede plek krijgt All Of MP3, wat vooral veel punten scoort door de lage prijzen.

Vorig jaar stond All Of MP3 nog op de eerste plek, waarop auteursrechtenorganisatie Brein niet positief reageerde. Voornamelijk omdat belangenorganisatie IFPI nog bezig is met een onderzoek naar de rechtmatigheid van All Of MP3.

Free Record Shop scoorde het laagst door het lage aanbod van muziek en de hoge prijzen (€ 1,10). De vergelijking is gebaseerd op beschikbaarheid, achtergrondinformatie, prijs, kwaliteit en gebruiksgemak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Consumentenbond: ‘Internetmuziekwinkel iTunes scoort het best’
Sluiten