JeePee
JeePee Nieuws 3 november 2004
Leestijd: 2 minuten

“BSD en Mac OS X het veiligst”

Volgens mi2g, een brits bedrijf dat onderzoek heeft gedaan naar de online beveiliging van verschillende platformen, zijn het open-source platform BSD en Mac OS X het veiligst ter wereld. Het ging hierbij niet alleen om het systeem, maar ook om de daarop draaiende applicaties.

Uit een eerder onderzoek dat 1 maand in beslag nam, kwam hetzelfde naar voren, maar na veel kritiek met name op de beperkte duur van het onderzoek, besloot het bedrijf om er 12 maanden voor uit te trekken. Ditmaal gaat het om 235.907 geslaagde digitale inbraken tegen permanent op het internet aangesloten computers verspreid over de hele wereld. De door hackers uitgevoerde inbraken vonden plaats van november 2003 tot en met oktober 2004.

Update: Ik had een foutje gemaakt, daarom heb ik het volgende stukje verbeterd:
Gegevens m.b.t. succesvolle inbraken met behulp van zogenaamde malware zijn niet in het onderzoek meegenomen. Wanneer deze wel zouden zijn meegenomen, het zou hier gaan om meer dan 459 soorten malware vanaf begin 2004, dan zou Windows er het slechtst vanaf zijn gekomen.


De conclusie van het onderzoek luidt:

Het artikel vermeldt dat Linux de meeste succesvolle inbraken kreeg te verduren, wanneer het echter om financieel geleden schade zou zijn gegaan, mede veroorzaakt door virussen, trojaanse paarden en wormen, dan zou Windows er het slechtste af zijn gekomen.

Bronnen: Spymac.com en mi2g

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“BSD en Mac OS X het veiligst”
Sluiten