Uitlevering 30″ Cinema Displays gestart

Door: Stof - 14 reacties

Volgens MacRumors zijn in de Verenigde Staten de eerste 30″ Cinema Displays uitgeleverd aan klanten. De beeldschermen worden geleverd met de Nvidia GeForce 6800 Ultra videokaart, die nodig is om het megascherm aan te sturen. Deze videokaart is naar het schijnt ook de oorzaak dat de levering van de 30″ schermen een tijdje op zich heeft laten wachten. Nvidia was namelijk tegen wat productieproblemen opgelopen met deze kaarten. Over leveringen in de Benelux is nog niets bekend.

Ondertussen meldt MacCentral dat ATI op korte termijn ook een videokaart op de markt zal brengen die de 30″ cinema displays kan aan sturen. Op de Digital Life expo in New York werd dit publiek gemaakt. De kaart is gebaseerd op de nieuwe X800 videochip generatie van ATI. Wanneer de levering hiervan start is nog niet bekend.

MacRumors: 30 Inch Displays Now Shipping
MacCentral: ATI shows Radeon X800 on Power Mac G5

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  roelboekel.nl

  Dat scherm staat al een tijdje bij Bosina in Groningen… Ik weet alleen niet als je geld neer leg of je het ook werkelijk mee kan krijgen.

  Roel

 • Profielfoto
  ThomasL

  Hier in de Apple store in SF zijn ze sinds donderdag leverbaar!

 • Profielfoto
  ihans

  Afgelopen week heb ik ze besteld, ben benieuwd wanneer ik ze binnen krijg

 • Profielfoto
  mrt_r

  he roel werkte dat scherm ook? toen ik er was kon ie niet aangesloten worden… toen ik even later langskwam zag ik wel een os x beeld op t scherm of was dat een sticker?

 • Profielfoto
  hnrk

  Ik heb de 30″ schermen al een paar weken geleden zien staan bij Apple Centre HTR in Rhenen maar daar draaiden ze nog niet met de Nvidia GeForce 6800 Ultra videokaart, want deze is nog niet leverbaar in Nederland. Dus het scherm draait op een lage resolutie waardoor het er dus niet uitziet. De eigenaar wist me wel te vertellen dat ze bij demodagen etc er telkens een speciaal lieten overvliegen en dat het nog wel tot eind oktober midden november kon duren voordat de kaart leverbaar is in nederland.

 • Profielfoto
  wisilini

  Ik hoop niet dat ze dezelfde problemen vertonen dan
  23″ uitvoering,want deze zijn nog steeds niet opgelost!

 • Profielfoto
  roelboekel.nl

  Het zelfde verhaal bij bosina als hnrk verteld.

 • Profielfoto
  DiZk

  wisilini…wat voor problemen heb je dan met de 23″?

  Wij hebben er hier 2 staan, en ze draaien perfect..

 • Profielfoto
  roelboekel.nl

  De probleem van de 23 is dat ze nogal eens wat roze vlekken veroorzaken in het beeld…

  Heeft er iemand al eens een week op gewerkt? Schijnt dat je van de 30 nogal last van je nek kan krijgen.

 • Profielfoto
  DiZk

  hmm…na dat ik mijn beeldscherm heb gecalibreerd heb ik er niets van gemerkt. Ik zag inderdaad wel in het begin bij grijze vlakken en iets rood beeld. Maar na de calibratie is dat opgelost.

 • Profielfoto
  wisilini

  DiZk. ik heb nu 3 van deze schermen in huis gehad, en allemaal hetzelfde roze probleem!Kijk maar eens op de Apple site bij forums, daar staan zoveel problemen dat ze al niet meer te tellen zijn.Ook zijn er foto’s te zien van links en rechts gele vlekken enz.Mijn ervaring is dat je deze problemen
  niet met calibreren weg krijgt omdat ze zich langs de randen bevinden, en niet over het hele scherm!
  Voor fotograven is deze monitor een ramp.Ik zou zeggen, download het programma Safarisorter eens, dit is mooi roze, en schuif het voorkeuren venster
  maar eens in alle hoeken zowel links als rechts dan zul je zien dat dit venster destemeer dat je inde hoeken komt in plaats van roze zilver begint
  te worden. Ook op het Macfreak forum zijn er vier
  pagina’s aan besteed. De 20″ heeft deze problemen niet.

 • Profielfoto
  DiZk

  Het doet mij spijten dat het met veel displays zo is….maar ik heb de test geprobeerd: 100% wit, en 50% zwart op de achtergrond, maar ik zie echt geen verschil. Mischien ligt het aan mij, en aan meiner collega’s. Of mischien hebben we wel nét geluk gehad.:D

 • Profielfoto
  roelboekel.nl

  Der zijn wel meer goede schermen hoor… Ik geloof eerder dat je pech hebt als je een roze scherm hebt…

 • Profielfoto
  d-traxx

  30 inch toegekomen gisteren, geen problemen met roze schijn. Enkel denk ik dat mijn bureau ook aan een upgrade toe is, beetje dieper kan wel nuttig zijn voor de nek:D