macpro
macpro Nieuws 30 oktober 2004

Steve Jobs aan het roer van Disney?

Bij Walt Disney is men op zoek naar een opvolger voor CEO Michael Eisner. In zijn column op de website van Forbes schrijft Steve Forbes dat niemand minder dan Steve Jobs de beste man is voor die plaats. Hij heeft kennis van high tech, Hollywood en geld en weet als geen ander hoe belangrijk creativiteit is.
Als voorbeeld noemt Forbes de muziek industrie. Die heeft het zichzelf jarenlang moeilijk gemaakt door legale muziek downloads tegen te werken. Apple heeft met iTunes aangetoond dat het wel degelijk mogelijk is.

Dit alles hoeft niet ten koste te gaan van Apple Computer. Jobs beschikt over een enorme hoeveelheid creativiteit en energie. Hij zou Disney kunnen besturen en daarnaast nog steeds Apple op de manier zoals hij dat nu ook doet. Forbes stelt dat Steve Jobs dezelfde visie heeft als Walt Disney. Die van een artistiek genie. Disney heeft zo’n visie weer nodig en Steve Jobs kan die bieden.

Ze reppen alleen met geen woord over Pixar, waar Steve Jobs ook de scepter zwaait. En het niet verlengen van het contract tussen Pixar en Disney komt ook niet ter sprake. Voor Steve Jobs zou dit een manier zijn om Pixar op zijn voorwaarden verder te kunnen laten werken met Disney.

Het Forbes artikel: The Apple for Disney’s Eye

Reageer op artikel:
Steve Jobs aan het roer van Disney?
Sluiten