Steve Jobs aan het roer van Disney?

Door: macpro - 22 reacties

Bij Walt Disney is men op zoek naar een opvolger voor CEO Michael Eisner. In zijn column op de website van Forbes schrijft Steve Forbes dat niemand minder dan Steve Jobs de beste man is voor die plaats. Hij heeft kennis van high tech, Hollywood en geld en weet als geen ander hoe belangrijk creativiteit is.
Als voorbeeld noemt Forbes de muziek industrie. Die heeft het zichzelf jarenlang moeilijk gemaakt door legale muziek downloads tegen te werken. Apple heeft met iTunes aangetoond dat het wel degelijk mogelijk is.

Dit alles hoeft niet ten koste te gaan van Apple Computer. Jobs beschikt over een enorme hoeveelheid creativiteit en energie. Hij zou Disney kunnen besturen en daarnaast nog steeds Apple op de manier zoals hij dat nu ook doet. Forbes stelt dat Steve Jobs dezelfde visie heeft als Walt Disney. Die van een artistiek genie. Disney heeft zo’n visie weer nodig en Steve Jobs kan die bieden.

Ze reppen alleen met geen woord over Pixar, waar Steve Jobs ook de scepter zwaait. En het niet verlengen van het contract tussen Pixar en Disney komt ook niet ter sprake. Voor Steve Jobs zou dit een manier zijn om Pixar op zijn voorwaarden verder te kunnen laten werken met Disney.

Het Forbes artikel: The Apple for Disney’s Eye

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  maceddy

  Goeie zaak. Jobs als CEO en Pixar terughalen:)

 • Profielfoto
  macsterdam

  en alle Disney content exclusief in het quicktime formaat distribueren :p

 • Profielfoto
  MennoV

  Het gerucht dat Jobs topman van Disney zou worden, gaat al jaren. Ik zie het niet zo snel gebeuren.

 • Profielfoto
  Melts6

  Only when pigs fly

 • Profielfoto
  Josh

  Ikzelf blijf pessimistisch: eens zal Apple in zulke andere handen komen dat je hem niet meer herkent. De grote leider is NOG de garantie voor voortgang maar zonder hem is het eind zoek.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Apple is Steve Jobs zijn liefdes kind, heeft hij wel eens gezegd.
  Apple maakt schitterende producten, veelal het beste wat er bestaat, en toch blijft de massa windhoos-zaken kopen !
  Steve is net hersteld van een serieuze ziekte en zal zijn grenzen daardoor beter inzien : Apple dat is de zaak waar nog lang een echte leider aan het hoofd moet blijven om niet alsnog in de windhoos massa ten onder te gaan… ???

 • Profielfoto
  Sachin

  One Jobs to rule them all!

 • Profielfoto
  JWB

  Oud nieuws! Moderators check je fora eens! Foei!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het is in ieder geval alvast een voordeel dat die Michael Eisner er nu eindelijk eens uitligt. Wat een onmogelijk mens zeg. Een goede zakenman, maar geen creativeling die Disney tot in de eeuwigheid zou moeten leiden. Steve Jobs bij Disney? Nee hoor, dat gaat niet gebeuren.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  JWB: Ten eerste zijn ’t redacteurs.. en daarnaast, als het forum eerder is betekend het niet altijd dat dit “oud nieuws” is. Het is nog relevant genoeg om op de voorpagina te zetten. Je hebt namelijk zogenaamde “voorpagina-bezoekers” en “forum-bezoekers”. That’s the difference..

 • Profielfoto
  JWB

  Adriaan: Dank je wel voor de uitleg. Inderdaad, redacteurs, kon ff niet op het woord komen. Was nog te vroeg denk ik ;)

 • Profielfoto
  byrolf

  larridon op zondag 31 oktober 2004 9:10
  One Jobs to rule them all!

  In de tijd dat Apple nog de underdog in computerland was vond ik het allemaal fantastisch wat Mr. Jobs te vertellen had… Nu het bedrijf Apple een stevigere positie begint te krijgen kan ik niet het gevoel onderdrukken dat ik het ook eng begin te vinden, die persoonsverheerlijking.
  Alsof er verder geen creatieve mensen zijn die visie hebben.

 • Profielfoto
  sedikit

  citaat van hierboven van Josh : ” De grote leider is NOG,,,,enz”.
  Beste Josh, Moet dat niet zijn “Onze vader die in de hemelen zijt”? Want “Zijn koninkrijk kome” Ik bedoel : hou het alsjblieft zeg een beetje normaal!

 • Profielfoto
  macsterdam

  Het gerucht gaat inderdaad al een tijdje en waar rook is is vuur denk ik dan. Maar goed, een baas van disney gaat niet zomaar weg, dat kost tijd en veel lobbyen achter de schermen:D .

 • Profielfoto
  klaasb

  Ik vind Disney de Microsoft van de film wereld. Vraag me dus af wat Jobs daar te zoeken heeft.

 • Profielfoto
  macsterdam

  laten zien dat het ook anders kan;)

 • Profielfoto
  JWB

  Feit is dat er wel iets moet gebeuren bij Disney. Las ergens dat ze niet eens meer een eigen tekenafdeling hebben(!).

  Overigens heeft Michael Eisner al aangegeven dat hij weggaat bij Disney, dus dat ze nu op zoek gaan naar een nieuwe CEO is logisch. Als Steve Jobs naar Disney zou gaan, dan gaat eerst de bezem grondig door het bedrijf en wat betreft dat Quicktime-stream-verhaal….is nog niet eens zo’n gek idee.

  Het verhaal dat Jobs het al druk genoeg heeft met Pixar en Apple…tja, als je gelooft dat hij beide bedrijven alleen runt. In werkelijkheid draait John Lasseter Pixar en moet Jobs het ook niet gaan proberen om zich ook maar enigszins te bemoeien met het creative proces van het bedrijf. Wat betreft Apple is dit uiteraard anders. (Bij Apple is hij God, bij Pixar een buitenstaander)

  Als Jobs naar Disney zou gaan, dan als visionair en grote opruimer, hij zal andere ‘seniors’ het dagelijkse werk laten doen.

  Toch heeft Jobs natuurlijk ook andere belangen om Disney te runnen, namelijk de strijd met Dreamworks, waar voormalig Disney-werknemer Jeffrey Katzenberger zit. (Die overigens destijds de contractbesprekingen met Pixar heeft geleid!)

  De toekomst zal het uitwijzen, maar Disney zal wat moeten gaan doen, anders is het over een paar jaar verleden tijd.

  Mocht je overigens meer over deze materie willen lezen? Koop het boek: de man van Apple van A.Deutschman. Maar dat hebben de meeste van jullie natuurlijk al gelezen ;)

 • Profielfoto
  diotav

  MacOSX.nl staat nu ook op Tweakers.net! :D
  http://www.tweakers.net/nieuws/34885

 • Profielfoto
  japser909

  ow, leuk gaan al die beesten opeens op een apple werken ;)

 • Profielfoto
  iAgree

  @ adriaan en jwb = het nietr redacteuren ipv redacteurs ? vroeg ik mij af

 • Profielfoto
  JWB

  De dikke van die woordenboeken zegt dat het alletwee mag. Dus….
  Weet verder alleen niet of het er doet mbt dit onderwerp. :D

 • Profielfoto
  iAgree

  nee das ook weer waar ;-)was ff zeik mode ,excusses