Jabber, nu internet standaard

Door: Adriaan Mol - 9 reacties

Jabber, het instant messaging protocol dat aan de volgende versie van iChat wordt toegevoegd, is erkend als internet standaard, net als bijvoorbeeld HTTP. Jabber is ook compatible met services die nu niet door iChat ondersteund worden, zoals MSN. Verwacht wordt dat dit tot gevolg heeft dat Jabber ondersteuning nu ook ingebouwd zal worden in programma’s als browsers. En het zal zeker goed zijn voor de populariteit van het Jabber protocol.

Persbericht: http://www.jabber.org/press/2004-10-04.php

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  HSL

  ik gebruik nu sinds kort msn via jabber in proteus,.. werkt echt mer dan prima,.. dus ik kan niet wachten op iChat AV2:)

 • Profielfoto
  addyboy

  ik vraag me stiekem af of het lukt via een Jabber server videochat te doen met msn accounts

  En verder: Goede ontwikkeling… open standaard :).. geen msn dependent :D

 • Profielfoto
  Elger

  yes

 • Profielfoto
  addyboy

  weet iemand trouwens nog een Goede Jabber Server?

 • Profielfoto
  LoveBug356

  Video chat is een kwestie van tijd denk ik.

 • Profielfoto
  ISS
 • Profielfoto
  HSL

  nee hoor iss,.. ik gebruik die met proteus.. alleen 1x met psi msn bij mijn jabber account geregistreerd..:)

 • Profielfoto
  iAgree

  Wederom denk ik eerst zien dan geloven , die msn compatabiliteit dan he :)

 • Profielfoto
  HSL

  nou dj… ik heb de laatste toger build.. en het werkt prima hoor!