addyboy
addyboy Nieuws 22 oktober 2004

De iPod… en zijn accessoires

De iPod bestaat er nu al een tijdje, en vele bedrijven hebben handig gebruik gemaakt van de hoge eis naar de iPod. Zo zijn er vele extra accessoires gekomen, maar het zijn er nu zoveel dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Daarom dacht ik er maar aan een artikeltje eraan te wijden.

We beginnen met de accessoires die van Apple zelf komen. Dan hebben we natuurlijk de dock, een soort ‘station’ voor je iPod. Er zit een line-out optie in de dock en verder is de Apple firewire kabel er aan te sluiten. Dan is er ook nog de Apple draagtas. Ik heb deze zelf gebruikt, maar ik raad het toch af. Als je de iPod erin en uit doet komen er krassen op.

Een betere optie hiervoor zijn ‘skins’. Er zijn nu al vele skins te koop (Speckproducts, Malware, of Vaja) en kosten niet erg veel (rond de 12 euro). Een leuke skin voor je iPod mini is deze.

Tegenwoordig is het niet meer nodig om een stereo te hebben, want er is nu een scala aan nieuwe ‘stereo sets’ voor de iPod. Je legt je iPod in de dock en deze is aangesloten aan de boxen. Bose heeft laatst een erg mooie uitgebracht. Maar natuurlijk kan je ook voor een minder prijzig ‘SoundDock’ gaan, zoals deze van Alteclansing of de JBL On Stage – Music Station. Daarbij hoort dan eigenlijk om het helemaal lui te maken een afstandsbediening, de NaviPod.

Natuurlijk hoeft het allemaal niet een dock te zijn. Er zijn nu ook ‘portable’ boxen voor de iPod, zoals deze Creative TravelSound.

Verder heeft Belkin aardig wat handige accessoires. Ik zet ze even allemaal op een rijtje:
De Belkin dictafoon voor je iPod. Hiermee kun je zogenaamde ‘voice memo’s’ maken in 16-bits audio-opname bij 8kHz.
Belkin Medialezer voor je iPod. Hiermee kun je je CompactFlash, SmartMedia, Secure Digital, Memory Stick en MultiMediaCard kaartjes in de lezer doen en opslaan op je iPod. Handig als je op vakantie bent en je kaartje vol is.
De Belkin Universele microfoonadapter hiermee kan je je iPod ook als digitale dictafoon gebruiken.

Ook Griffin heeft een aantal producten voor de iPod gemaakt, ik zet ze even op een rijtje:
De Griffin iTrip. Deze is helaas niet meer te koop in Nederland omdat dit in strijd was met de Nederlandse wetgeving. Maar ze zijn nog steeds vanuit Amerika te koop. Wat het apparaatje doet, is dat het het geluid van de iPod uitzend naar een radiofrequentie die jij het aangegeven. Wel leuk, maar hier in Nederland is de Ether veel te druk dus is het moeilijk een ‘vrij’ plekje te vinden.
De Griffin iTalk. Dit apparaatje is te vergelijken met de Belkin Dictafoon.
De Griffin iBeam. Dit is een Laser Pointer en Flashlight voor je iPod. Handig voor presentaties of als het donker is.

Dan is er ook nog de batterij kwestie. Je kan namelijk ‘extra’ batterij kopen. Zo bied belkin een reserve batterijen set aan.

Zijn we dan nog niet klaar met alle accessoires? Nee. Er zijn nog een paar leuke dingen. Heb je ook altijd het probleem dat je samen met een vriend(in) muziek wilt luisteren, maar je dan steeds 2 oordopjes moet delen. Hiervoor is de Monster iSplitter voor gemaakt. Deze maakt vanuit 1 verbinding 2, zodat je met 2 oortjes kan luisteren. Ook de PocketDock FireWire is meldenswaardig. Dit is eigenlijk gewoon een mini-dockje en is handig als je even geen verbindingskabel bij je hebt maar iemand bij je wel een firewire kabeltje.

En dan is er nog de ‘link’ tussen auto en iPod. Dit begint nu langzamerhand te ontstaan. Het begon met de Apple en BMW deal. En ook Smart, Alpine, en ice>link. Natuurlijk kun je het ook simpel houden en je iPod alleen opladen in de auto, met de Belkin Auto Kit, of bijvoorbeeld de Griffin Powerpod.

Hopelijk hebben jullie er wat aan, en weten jullie ook weer welke accessoires er voor de iPod beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn dit ze waarschijnlijk ook niet allemaal, maar ik kan nu niet ook over oordopjes gaan schrijven, omdat het assortiment daarvoor te groot is. Maar het gros is wel behandeld.

Reageer op artikel:
De iPod… en zijn accessoires
Sluiten