CherryOS blijkt gewoon PearPC te zijn

Door: Adriaan Mol - 4 reacties

Eerder schreven we over CherryOS, een emulator voor Windows wat volgens de website een G4-processor op 80% van de originele snelheid van de PC kan draaien. Wij hadden al grote vraagtekens bij dit project gezet. En onze vermoedens waren juist. CherryOS is niets meer dan PearPC in een ander jasje. PearPC is een Mac emulater waar wij eerder ook al over schreven.

De pre-release van CherryOS is door Dave Schroeder, een softwareontwikkelaar, goed bekeken en is tot de conclusie gekomen dat CherryOS eigenlijk gewoon PearPC is. Dit is zeer opvallend, want PearPC is een gratis en een OpenSource project terwijl CherryOS verkocht zou worden voor $49.

Bron: Wired

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die meneer is dus heel lichtjes een beetje een oplichter. PearPC is nog lang niet uitontwikkeld en zeker niet van die orde van grootte dat het alle claims waarmaakt die op de site van CherryOS te lezen zijn.

  Het is niet te hopen dat er al te veel mensen in trappen.

 • Profielfoto
  verriet

  Ik heb het stuk op Wired gelzen, maar het blijft gewoon een welles-nietes verhaal. De ontwikkelaar van CherryOS beweert niks uit PearPC geleend te hebben terwijl PearPC-ontwikkelaars het tegendeel beweren. Als de CherryOS-ontwikkelaar zich aan zijn woord houdt en over een week de broncode vrijgeeft kan pas echt een oordeel worden geveld.

 • Profielfoto
  Sachin

  Oplichters!

  Vorig artikel had ik het gezegd en nu zeg ik het terug…

 • Profielfoto
  Berend

  snap niet waarom zoveel mensen MacOSX willen emuleren.. schiet voor geen meter op. Koop dan gewoon een mac..