Apple gaat light-versie verkopen van Nvidia 6800 DDL

Door: MacAttack - 5 reacties

De nieuwe 30″-schermen van Apple rollen blijkbaar met een grote vertraging buiten. Niet dat er iets mis met de schermen, maar wel met de grafische kaarten van Nvidia. De nieuwe 30″-schermen werken enkel met de Nvidia 6800 DDL en het lukt het maar niet om er genoeg modellen van op de markt te brengen.

Daarom heeft men besloten een light versie te produceren; de Nvidia 6800 GT. Deze grafische kaart heeft een lagere bandbreedte van 32GB/sec (in plaats van 35.2GB/sec bij de Nvidia 6800 DDL). Beide modellen zijn uitgerust met 256 RAM.

De Nvidia 6800 GT zal begin november verkrijgbaar zijn .

Appleinsider: Apple to sell scaled-down version of Nvidia 6800 DDL

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  markclausing

  de pc versie van de GT kan vaak moeiteloos op Ultra snelheden draaien.

  maarja, de GT is ook al heel snel..

 • Profielfoto
  ScubaMac

  eerlijk gezegt snap ik het niet helemaal. de standaard videokaart van mijn G5 heeft volgens mij 64 mb. En daar heb ik probleemloos 2x 20″ aanhangen. Waarom is het dan zo lastig om een 30″ aan de praat te krijgen?

 • Profielfoto
  markclausing

  omdat die meer pixels heeft dan een normale (single link) dvi kabel kan aansturen.

  daarvoor moet je dus een dual link dvi kabel hebben en op je videokaart dus een connector die dat kan voeden. dus 1 stekker die zoveel pixels/sec erdoorheen kan pompen.

  Het heeft verder niet zoveel te maken met hoeveelheid vram. Het gaat dus om die toevoeging ‘DDL’

  Er zijn gewoon nog geen eerdere monitoren met zo’n resolutie geweest die digitaal aangestuurd dienden te worden.:)

 • Profielfoto
  BertVDK

  ff reageren op “Opgelet iMac G5 eigenaars!” …
  Eigenlijk is dit nog niet zo gek van Apple om hieraan aandacht te besteden! Wat bij sommigen onder ons een reactie van ongeloof ontlokt is in dit geval dagelijkse realiteit. Bel maar eens even met de IT-afdelingen van een aantal bedrijven en vraag hen maar naar wat sommige gebruikers allemaal met hun computer doen. Jawel, ook het (soms hardhandig) verplaatsen zonder dat de bekabeling is ontkoppeld en soms zelfs zonder dat men de computer heeft uitgezet! Met alle gevolgen vandien. Dus zo gek nog niet van Apple.

 • Profielfoto
  kevkoptel

  en wat als je die schermen op een lagere resolutie zet?