DeX
DeX Geruchten 24 oktober 2004

Apple bezig met ondersteuning LightScribe-technologie?

LightScribe, een door HP ontwikkelde technologie, maakt het mogelijk om het label van een CD/DVD-R direct op de ‘labelkant’ van de schijf te branden. Dit branden gebeurt door een laser, al zijn wel LightScribe-compatible discs vereist. Hiervan zullen de productiekosten 10 (dollar)cent hoger liggen dan die van de huidige schijven.

Volgens MacOSXRumors.com is Apple op zoek naar een SuperDrive-fabrikant die in staat is om bovenstaande technologie te implementeren in de SuperDrive. Toshiba lijkt de eerste capabele kandidaat, hoewel andere bedrijven reeds aan hebben gegeven, LightScribe vanaf begin 2005 te ondersteunen.

Bovendien zou Apple LightScribe in de software willen implementeren. Dat betekent dat het met toekomstige versies van iTunes, iPhoto, iDVD en DVD Studio Pro mogelijk zal zijn LightScribe-labels (al dan niet te ontwerpen en) te branden.

Wanneer de technologie daadwerkelijk geïmplementeerd zal gaan worden, is niet bekend. Het is in ieder geval niet aannemelijk dat LightScribe al in de volgende versies van iLife en DVD Studio Pro ondersteund zal worden.

Reageer op artikel:
Apple bezig met ondersteuning LightScribe-technologie?
Sluiten