15 iPods per minuut

Door: Lucas Raggers - 14 reacties

Apple heeft vandaag haar financiële cijfers bekend gemaakt van het vierde fiscale kwartaal. De winst in de afgelopen drie maanden bedroeg 106 miljoen dollar en de omzet 2.35 miljard dollar.

Uit de bekendgemaakte cijfers blijken enkele opmerkelijke dingen. Allereerst de iPod. Hiervan zijn er meer dan 2 miljoen verkocht in het afgelopen kwartaal (meer dan 15 per minuut). Vorig jaar werden er in dit fiscale kwartaal ‘slechts’ 860 duizend verkocht.

Ten tweede is het opvallend dat er in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar minder CPU’s (Macs) zijn verkocht. Dat de omzet desondanks hoger uitvalt, is dus te danken aan het hoge aantal verkochte iPods.

Desondanks wacht Apple een zonnige toekomst nu er een nieuwe iPod op komst lijkt, de iMac G5 geleverd wordt en het topmodel PowerMac G5 ook aan de man gebracht wordt in de komende tijd.

Apple: Data Summary

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  addyboy

  De iMac G5 gaat aanslaan, let maar op.. hier gaan ze dit kwartaal veel aan verdienen…

 • Profielfoto
  Zweefvliegerke

  het is niet moeilijk dat ze dit kwartaal niet veel cpu’s hebben verkocht, als ze niet kunnen leveren :sealed:

 • Profielfoto
  DiZk

  Quote /Uit de bekendgemaakte cijfers blijken enkele opmerkelijke dingen. Allereerst de iPod. Hiervan zijn er meer dan 2 miljoen verkocht in het afgelopen kwartaal (meer dan 15 per minuut). / unqoute

  …ja…leuk…nu nog leveren…

 • Profielfoto
  mulderd

  Kerst komt er aan… Mijn G5 en iPod dan ook !:D

 • Profielfoto
  Triumph

  En ik dus maar wachten op m’n G5 (2.5) Maar gelukkig voor the time being een 2 x 2 GHz te leen gekregen van m’n dealer :D

 • Profielfoto
  falcovandermaden

  Er is een vergissing gemaakt in het artikel. Er zijn wel degelijk meer computers verkocht dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Namelijk 6% meer, echter wel minder dan het vorige kwartaal van dit jaar. Dit heeft waarschijnlijk te maken met leveringsproblemen van de iMac en PowerMac tijdens de zomer periode.

  zie ook: http://www.macnn.com/news/26607

  Dit maakt het verhaal (nog) positiever :)

 • Profielfoto
  Strifer

  “Ten tweede is het opvallend dat er in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar minder CPU’s (Macs) zijn verkocht. Dat de omzet desondanks hoger uitvalt, is dus te danken aan het hoge aantal verkochte iPods.”

  er zijn dit jaar WEL meer macs verkocht, maar minder dan het afgelopen kwartaal. zo gek is dat ook niet omdat de nieuwe g5 nou niet echt lekker leverbaar was en er ook eigenlijk geen imacs werden verkocht…. g4 >> g5

  http://www.theregister.co.uk/2004/10/14/apple_q4_04_results/
  http://www.theregister.co.uk/2004/10/14/apple_q4_2004/

 • Profielfoto
  Qorne

  Vreemd, want alle andere sites melden dat Apple 6% MEER CPUs heeft verkocht, mede door de stormloop op de nieuwe iMac G5!

 • Profielfoto
  Qorne

  Owja als je RTL Z gaat kijken komt Apple vanzelf voorbij:D

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik vergelijk dit kwartaal met hetzelfde kwartaal van een jaar geleden. Dan zijn er minder CPU’s verkocht. Die 6% slaat op het totale verkocht aantal CPU’s in het hele afgelopen jaar. Het is dus maar hoe je vergelijkt.

  Lees het na in de data summery.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Knap dat je zo veel spul kan verkopen zonder iets te leveren.

 • Profielfoto
  Pink Grapefruit

  Kan het mis hebben maar volgens mij mag je pas resultaat boeken als je ook daadwerkelijk hebt geleverd. Iets met vooruitontvangen bedragen / nog te leveren producten ofzo… Iemand met verstand van boekhouden?

  Enniewee dan betekend dat dus dat de resultaten alleen dat laten zien wat ook daadwerkelijk geleverd is.

 • Profielfoto
  druppelstop

  heeft iedereen hier zo extreem slechte ervaringen met de levering van ipods dan? ik weet dat ze bijna overal steeds uitverkcht zijn maar als je besteld val het toch best mee? 4 vrienden van mij zijn in de afgelopen 3weken aan de ipod gegaan. Ze hadden hem ook direct(gelukkig) 2 gewone (40gb) ipods en 1 mini.

 • Profielfoto
  Sad

  go apple! NU kunnen ze hun slag slaan NU NU NUNNUNUNUUUU!

  Waarom?
  1) Windows ligt steeds vaker en erger onder vuur
  2) de iMac G5 is scherp geprijsd
  3) door de iPod en AirPort Extreme maken windownezen kennis met Apple.

  Apple, wacht niet langer totdat XP weer stabieler is of Dell weer goedkoper wordt. NU! NUUUU! NU!!!