Tulpen uit Amsterdam (verpakt in een iMac G5)

Door: Adriaan Mol - 5 reacties

De volgende inzending over het IBC in Amsterdam kreeg ik vandaag toegestuurd door Eric Hammink (tevens oprichter van MacBillboard.com).

[textquote]IBC 2004 Amsterdam.

Amsterdam, 10 September 2004 – Vrijdagmiddag 12 uur gingen de deuren open van het IBC 2004 (International Broadcasting Event). Deze vakbeurs voor filmmakers, videoproducenten, multimediamakers, creative directors, muzikanten, audioproducenten en webontwikkelaars is ook voor Apple een perfecte plek om hun producten de revue te laten passeren. Deze grootschalige beurs met meer dan 1.000 deelnemers is toegespitst op de professionele gebruiker, vandaar dat de Apple stand voornamelijk was voorzien van hun pro-pakketten op video- en audio gebied. Zo waren er demo-opstellingen te zien van Final Cut Pro HD, Shake 3.5, Logic Pro 6, DVD Studio Pro 3 en Motion. Verder was er een kleine demo-ruimte ingericht waar de mogelijkheden van de diverse pakketten op een groot scherm werden getoond.
Op hardware gebied waren er voornamelijk G5’s te bewonderen met de 3 nieuwe Cinema displays van 20″, 23″ en 30″ inch. Was de beursvloer twee weken terug in Parijs nog overladen met iMac G5’s, hier op het IBC was slechts 1 exemplaar te bewonderen. Zonder toetsenbord maar wel op een mooi draaiend plateau (zie foto). Voor de screensaver waren wel toepasselijke plaatjes uitgezocht, met o.a. tulpen uit Amsterdam. Voor de liefhebber die nog graag de iMac G5 “life” wil zien en “aanraken”, de beurs is nog te bezoeken tot a.s. dinsdag 14 september.[/textquote]
Voor foto’s en een uitgebreidere rapportage zie deze pagina.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Xanadu


  Mac stand was een verademing. Waar bijna iedereen de stand zo vol mogelijk gepropt had met troep (soms volslagen onduidelijk wat er nu verkocht werd, overal grote plasma schermen, veel computers, maar wat maken jullie nu eigenlijk) had Apple een zeer stylvolle zwarte cubus neergezet met veel ruimte er omheen. Echt heel mooi (vind ik dan). Verder kon je veel demo’s krijgen over de Pro software. Enne, zo’n 30″ display is heeeeel gaaf.

 • Profielfoto
  Audio Bully

  Wat is die iMac G5 toch een ongelooflijk mooie computer, dat moest ik echt ff kwijt.

 • Profielfoto
  addyboy

  …… 30 inch…… (kwijlsmilie…)

  zucht.. buiten mijn bereik alleen :P..

 • Profielfoto
  Bob Ross

  ‘Life’ als in ‘in het echt’ spel je ‘live’:)

  Baal er van dat ik dit jaar niet op de IBC was:(

 • Profielfoto
  ISS

  Waar kan ik die ‘Tulpen-screensaver’ downloaden? :)