Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 11 september 2004
Leestijd: 1 minuut

Tulpen uit Amsterdam (verpakt in een iMac G5)

De volgende inzending over het IBC in Amsterdam kreeg ik vandaag toegestuurd door Eric Hammink (tevens oprichter van MacBillboard.com).

[textquote]IBC 2004 Amsterdam.

Amsterdam, 10 September 2004 – Vrijdagmiddag 12 uur gingen de deuren open van het IBC 2004 (International Broadcasting Event). Deze vakbeurs voor filmmakers, videoproducenten, multimediamakers, creative directors, muzikanten, audioproducenten en webontwikkelaars is ook voor Apple een perfecte plek om hun producten de revue te laten passeren. Deze grootschalige beurs met meer dan 1.000 deelnemers is toegespitst op de professionele gebruiker, vandaar dat de Apple stand voornamelijk was voorzien van hun pro-pakketten op video- en audio gebied. Zo waren er demo-opstellingen te zien van Final Cut Pro HD, Shake 3.5, Logic Pro 6, DVD Studio Pro 3 en Motion. Verder was er een kleine demo-ruimte ingericht waar de mogelijkheden van de diverse pakketten op een groot scherm werden getoond.
Op hardware gebied waren er voornamelijk G5’s te bewonderen met de 3 nieuwe Cinema displays van 20″, 23″ en 30″ inch. Was de beursvloer twee weken terug in Parijs nog overladen met iMac G5’s, hier op het IBC was slechts 1 exemplaar te bewonderen. Zonder toetsenbord maar wel op een mooi draaiend plateau (zie foto). Voor de screensaver waren wel toepasselijke plaatjes uitgezocht, met o.a. tulpen uit Amsterdam. Voor de liefhebber die nog graag de iMac G5 “life” wil zien en “aanraken”, de beurs is nog te bezoeken tot a.s. dinsdag 14 september.[/textquote]
Voor foto’s en een uitgebreidere rapportage zie deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.