Sony zet mp3 in als ultieme wapen tegen de iPod

Door: MacAttack - 9 reacties

Sony gaat in zijn spelers binnenkort ondersteuning voor MP3 toevoegen. In de strijd om de beste speler na de iPod te worden ziet Sony het nut van MP3 eindelijk in. De markt van digitale muziek dreigt Sony achterop te doen hinken en MP3-ondersteuning zou dit moeten helpen voorkomen.

Tot nu toe werkte Sony enkel met het Atrac-formaat terwijl MP3 nog steeds het meest populaire formaat is en door bijna alle muziekspelers wordt ondersteund. Sony geeft nog geen concrete gegevens over hoe en wanneer, maar de eerste apparaten met MP3-ondersteuning aan boord zouden flashplayers moeten zijn.

Ook Microsoft heeft aangekondigd in hun multimedia-speelgoed ondersteuning te bieden voor MP3. Blijkbaar heeft deze officieuze muziekstandaard zijn laatste loodje nog niet gelegd.

Cnet : Sony to support MP3

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Ijope

  zo die worden wakker volgende stapp iedereen over op aac:p

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Joehoe!, flashplayers als ultiem wapen tegen de iPod. Zijn er al 20 gb flashkaartjes dan ?
  Wat is trouwens de extentie van Atrac bestanden ? Ben ze nooit tegengekomen eigenlijk.

 • Profielfoto
  iAgree

  Waarom dan niet meteen naar AAc vraag ik me dan af betere kwaliteit op een kleiner formaat, dus echt wakkeer zijn ze nog steeds niet als je het mij vraagt ;)

 • Profielfoto
  SvS

  Hehe eindelijk, weg met WMA!

 • Profielfoto
  sctemme

  Het grote probleem van MP3 is, that het in tegenstelling tot WMA en AAC geen DRM ondersteunt. Dit betekent dat het voor muziekproducenten (en Sony is een muziekproducent (CBS)) erg moeilijk te rechtvaardigen is MP3 te ondersteunen.

 • Profielfoto
  error

  Met andere woorden: AAC blijft Apple-only. Dat is geen goed nieuws.

  Ik krijg met regelmaat van Windows-gebruikers de vraag of iTunes/iPod ook hun mp3’s kan afspelen… ze zijn er bang voor. Denken dat iTunes enkel is gemaakt om muziek te downloaden (en schrikken ervan als het dan vervolgens ook nog geld kost). De originele functie van iTunes is een hoop mensen absoluut niet duidelijk. Velen denken echt alleen met een winkel te maken te hebben of met software voor de iPod.

  De meeste consumenten zal het echt een worst wezen naar welk bestandsformaat ze zitten te luisteren. MP3 en WMA klinken bekender dan AAC en Atrac.

 • Profielfoto
  MacAttack

  AAC is niet Apple only! AAC is onderdeel van de mpeg-4 standaard. mpeg-4 zie je bijvoorbeeld ook meer en meer in GSM’s opduiken.

  Maar het lijkt inderdaad wel een strategie van Microsoft om AAC te boycotten en zichzelf meer tijd te geven om WMA te pushen.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Real, microbensoft, Sony, Apple, hebben alle eigen standaarden die DRM hebben, ter bescherming van auteursrechten. Allen roepen uiteraard dat de eigen standaard beter is. Weinigen horen verschil tussen MP3 (160) en AAC of Atrac, WMA of whatever. Groot voordeel van MP3 is dat je het vrijwel overal kan afspelen, je makkelijk een MP3CD bakt die in je auto of DVD speler af te spelen is. Zo’n draagbaar muziekapparaat heet ook niet voor niets MP3speler. Geloof dat MP3 meer toekomst heeft dan wij durven vermoeden.

 • Profielfoto
  japser909

  nie zeuren, smooi ding SD kaartje…. yesss simple en meer dan zat ruimte om voor de radio me dingen er op te zetten… :p