Paul McCartney binnenkort mee aan het roer van Apple?

Door: MacAttack - 19 reacties

Steve Jobs zal binnekort zijn idolen mee aan tafel hebben, als we de geruchten toch mogen geloven over “the biggest settlement anywhere in legal history”. Zoals reeds eerder gemeld zijn The (niet meer zo swingende) Beatles niet zo blij met heel het muzikale gebeuren rond Apple. Jaren geleden waren zij overeen gekomen dat Apple zich niet zou begeven op het terrein van alles wat met muziek te maken heeft onder de merknaam Apple.

Apple zou heel de zaak met Apple Corp (zo heet de firma van De Kevers) buiten de rechtbank willen afhandelen en dat zou volgens de juristen wel eens om getallen kunnen draaien die duizelingwekkend zijn. Een niet ondenkbeeldig scenario is dat Apple Corp (eigendom van een paar ex-lsd promoters) een belangrijk aandeelhouder wordt in Apple. Een zitje voor Sir Paul McCartney en Ringo Starr in de bestuursraad is dan zeker niet uitgesloten.

Naar verluidt galmt er uit het kantoor van Steve tegenwoordig nog maar één nummer, namelijk “Yesterday”

Forbes : Beatles’ suit could upset the Apple cart

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Turbanus

  Recht is recht en krom is krom! Enne….LSD slikkers? ik ben van een generatie die wel van de Beatles kan genieten en toch dat spul niet heeft gebruikt. Maar het is heel menselijk dat de huidige jeugd het maar niks vindt.

 • Profielfoto
  MacAttack

  slikkers en promotors is duidelijk een verschil en Sgt Peppers was niet slecht;)

 • Profielfoto
  Elger

  Ik hoop dat het wat goeds meebrengt. Voor het geld hoeven de kevers het niet meer te doen, maar waarvoor dan wel?

 • Profielfoto
  pimpel

  Ej wa, ik slik geen lsd, smoor bijna nooit cannabis, en kan echter wel de muziek van the beatles apprecieren hoor :p

 • Profielfoto
  Fuji

  voor die mensen is geld een obsessie…dus zullen ze er wel zoveel mogelijk proberen uit te melken want hun organisatie stelde nu niet zoveel voor.

 • Profielfoto
  Brims

  Ik vind het ziekelijk!
  En een slechte zaak voor onze Apple.
  Ik denk dat Apple het muziek gedeelte een andere naam moet geven.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik denk niet dat Apple zich zo makkelijk in de luren zal laten leggen hierdoor. Uiteraard zal het geld gaan kosten, en dan voornamelijk om een dure advocaat te kunnen betalen, maar meer denk ik niet.
  En anders, hmm dan ga ik die kevers boycotten! :angry:

 • Profielfoto
  hansenonline

  afspraak is afspraak, dus kan ik het mij wel indenken dat er nu veel betaald gaat worden om de muziektak van apple voort te laten gaan.
  als je de zelfde naam(of zeer gelijkende) hebt als bedrijf en je probeerd de zelfde markt te penetreren krijg je problemen, daarom mocht apple indertijd de naam apple van apple corp. gebruiken, als ze maar nooit in de muziek gaan.
  kijk kuwait probeerde indertijd ook q8 te verbieden omdat het in de uitspraak teveel op elkaar lijkt en apple corp en apple zijn helemaal niet uit elkaar te houden.

 • Profielfoto
  rrrichie

  apple corp wat is dat nou? zegt niemand toch helemaal niets… apple corp heeft geen “image” wel de beatles en dat toevallig op hun lptjes apple heeft gestaan, maar dat had net zogoed lemon kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Doede

  Ik snap niet waarom de Beatles zich nu echt zorgen maken. Tot enkele jaren geleden wist ik niet eens dat Apple corp geassocieerd was met de Beatles. In de volksmond is Apple het computer bedrijf, en de Beatles de muziek. M.i. is er geen sprake van naamsverwarring, waar het denk ik om gaat in deze zaak.

  Misschien moeten de Beatles maar een bPod op de markt gaan brengen en een bTMS :p

 • Profielfoto
  Erik Joling

  Ik heb me eigenlijk al een hele tijd verbaasd over de muziekactiviteiten van Apple (van Steve) omdat de aanvaring met Apple (van John, Paul, George & Ringo) toch al in de geschiedenisboekjes te lezen is. Indertijd hield dat bijvoorbeeld in dat de Mac maar heel weinig met muziek kon, terwijl de Atari met dezelfde 68k er heel wat meer van bakte. En met iTunes, iPod, iTMS en GarageBand is een Mac tot veel meer in staat dan die Atari toen.
  Heel benieuwd, wordt het “Let it be”, wordt het “Revolution” of wordt het “Happiness is a warm gun”?

 • Profielfoto
  little rascal

  Beatles????

  2 down to to go!!!!! :angry: :angry:

 • Profielfoto
  japser909

  Ik zie het voor me…. steve jobs aan de wiet… APPLE !!! yess beatles are finished so , lets take that name !!! :p

 • Profielfoto
  Mendoza

  apple heeft in het verleden inderdaad een deal met apple corp. gesloten dat ze zich buiten de muziek zouden houden. anders had apple van naam moeten veranderen.
  het is dus betrekkelijk normaal dat deze zaak afgehandeld moet worden op een voor Paul McCartney afdoende manier.

  moest ik kiezen tussen apple de deur uit, of al mijn beatles muziek de deur uit, dan is de keus snel gemaakt.
  geen iBook meer voor deze jongen.

 • Profielfoto
  Tjerker

  Daarom heet het ook de iTunes Music Store en niet Apple Music Store…

 • Profielfoto
  angorawol

  Yesterday? Ik dacht dat Steve smaak had,

  ‘Penny Lane’, zeker?

 • Profielfoto
  jozem

  Begin 70er jaren heb ik een film gezien waar Ringootje in acteerde. Zijn rol was een aangenomen kind van een excentriekeling, gespeeld door David Niven. Aan het einde van de film lieten zij geldbeluste mensen in een met geldbiljetten en gier gevulde (enorme) tank, zwemmend naar het geld graaien. De titelsong was geloof ik; “Iff you want it, here it is come and get it”.
  Zou Paul nu tegen Ringo gezegd hebben, “Kom, nu gaan wij ook in die tank springen”.

 • Profielfoto
  andries

  the beatles! nog cooler dan macintosh!

 • Profielfoto
  andries

  beetles zijn kevers idd maar beatles????