Stof
Stof Nieuws 1 september 2004
Leestijd: 2 minuten

Nieuwssnippers van de Apple Expo

Na de keynote met de nieuwe iMac G5 als grote klapper is de Apple Expo in Parijs in volle gang. Op MacObserver worden allerlei nieuwsfeitjes gemeld die vanuit diverse lezingen en voorlichtingssessies in Parijs boven komen drijven. Een aantal daarvan willen we je niet onthouden.

  • Sommige bezoekers van de Apple Expo hebben hun videocamera meegenomen en meteen bewegende beelden gemaakt van de nieuwe imac. Daardoor kun je een filmpje bekijken van de iMac 360 graden in het rond en een filmpje van de opgestelde demo-modellen.
  • De iMac G5 zal tot eind van dit jaar waarschijnlijk maar beperkt verkrijgbaar zijn. Veel Apple dealers zouden te horen hebben gekregen dat ze voorlopig geen grote zendingen hoeven te verwachten.
  • Ondanks de combinatie van de iPod en iMac G5 in veel beelden ontkent Apple hun reclamecampage voor de nieuwe iMac specifiek te richten op iPod bezitters. “We think it’s incredibly obvious what the traits are between the two products,” said Tom Boger, Apple’s director of worldwide product marketing. “They both have similar traits of elegance and simplicity. We’re simply pointing out that the inspirations that lead to the iPod are the same inspirations we used to create the new iMac.”
  • Beleggers en financiële analysten zijn enthousiast over de iMac G5. In veel gevallen werd zelfs de rating van het Apple aandeel naar boven aangepast.
  • In het ontwerp van de iMac zitten nog wat aardigheden die niet in de keynote naar voren zijn gekomen. Zo is de microfoon ingebouwd achter het rooster aan de onderkant, tussen de speakers. Bluetooth blijkt niet achteraf in te bouwen. Als je dus niet meteen bij aankoop kiest voor interne Bluetooth, dan is een externe adapter nog je enige optie. En de aansluiting van de computer en de voet voldoet aan de VESA standaard, waardoor de iMac G5 aan ieder VESA ophangsysteem kan worden bevestigd.
  • Ondanks dat Apple het voor elkaar heeft gekregen om in de 5cm dunne iMac een G5 processor te proppen, heeft Apple nogmaals aangegeven dat een PowerBook G5 voorlopig niet in aantocht is. De technische hindernissen om een G5 onder te brengen in een (half zo dunne) PowerBook worden in elk geval in 2004 niet meer overwonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.