Nieuwssnippers van de Apple Expo

Door: Stof - 16 reacties

Na de keynote met de nieuwe iMac G5 als grote klapper is de Apple Expo in Parijs in volle gang. Op MacObserver worden allerlei nieuwsfeitjes gemeld die vanuit diverse lezingen en voorlichtingssessies in Parijs boven komen drijven. Een aantal daarvan willen we je niet onthouden.

 • Sommige bezoekers van de Apple Expo hebben hun videocamera meegenomen en meteen bewegende beelden gemaakt van de nieuwe imac. Daardoor kun je een filmpje bekijken van de iMac 360 graden in het rond en een filmpje van de opgestelde demo-modellen.
 • De iMac G5 zal tot eind van dit jaar waarschijnlijk maar beperkt verkrijgbaar zijn. Veel Apple dealers zouden te horen hebben gekregen dat ze voorlopig geen grote zendingen hoeven te verwachten.
 • Ondanks de combinatie van de iPod en iMac G5 in veel beelden ontkent Apple hun reclamecampage voor de nieuwe iMac specifiek te richten op iPod bezitters. “We think it’s incredibly obvious what the traits are between the two products,” said Tom Boger, Apple’s director of worldwide product marketing. “They both have similar traits of elegance and simplicity. We’re simply pointing out that the inspirations that lead to the iPod are the same inspirations we used to create the new iMac.”
 • Beleggers en financiële analysten zijn enthousiast over de iMac G5. In veel gevallen werd zelfs de rating van het Apple aandeel naar boven aangepast.

 • In het ontwerp van de iMac zitten nog wat aardigheden die niet in de keynote naar voren zijn gekomen. Zo is de microfoon ingebouwd achter het rooster aan de onderkant, tussen de speakers. Bluetooth blijkt niet achteraf in te bouwen. Als je dus niet meteen bij aankoop kiest voor interne Bluetooth, dan is een externe adapter nog je enige optie. En de aansluiting van de computer en de voet voldoet aan de VESA standaard, waardoor de iMac G5 aan ieder VESA ophangsysteem kan worden bevestigd.
 • Ondanks dat Apple het voor elkaar heeft gekregen om in de 5cm dunne iMac een G5 processor te proppen, heeft Apple nogmaals aangegeven dat een PowerBook G5 voorlopig niet in aantocht is. De technische hindernissen om een G5 onder te brengen in een (half zo dunne) PowerBook worden in elk geval in 2004 niet meer overwonnen.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Sachin

  IBM mag wel eens werk maken van de PowerPC G5 zodat Apple hun iMac & PowerMac’s kan verkopen!!!

  :(

 • Profielfoto
  LoveBug356

  Voor mij doet het er niet toe wie de schuldige is maar zo is het dus niet te doen hé. Ik wil nu wel een nieuwe iMac G5 kopen maar dan moet ik hem wel nu meekrijgen, anders zal het er geen worden. Als ik hem maar half november heb is het al te laat. Ze zijn al 2 maand zonder iMac gevallen en nu nog eens 2,5 tot 3 maanden erbij, dat is niet een beetje misrekenen dat ze gedaan hebben bij Apple maar dat is gewoon knoeien.
  Als ze willen verkopen zullen ze toch een beetje beter hun best willen doen. PC gebruikers zijn gewoon om hun stukken nog in de winkel te gaan halen de dag dat ze beslissen om hem te kopen. Dat de leveringen soms 3 weken op zich laten wachten vind ik daarom al veel te veel. Dit is dus absoluut geen goede reclame voor apple.
  Voor mij is de schuldige dus volledig Apple. Als ik te laat kom op school dan telt de uitvlucht dat de bus te laat was niet. “Dan moet je maar een bus vroeger nemen.”, Apple had dat beter ook gedaan.

 • Profielfoto
  masyna70

  Bug356, helemaal mee eens. Qua levertijd is het hopeloos bij Apple. Tegen de tijd dat de iMac G5 bij je afgeleverd wordt, kun je alweer een nieuwere versie bestellen (met 3 weken levertijd) met meer mhz, betere videokaart, grotere HD en snellere superdrive. BTW, zie k t nou goed, de superdrive is DVD-R, dus min. Plus is toch de nieuwe standaard?

 • Profielfoto
  pbgerard

  prachtig, op de filmpjes filmen ze de achterkant meer dan de voorkant
  dat is pas knap want normaal is de voorkant toch de belangerijkste zijde
  betekent dat apple ontzettend goed werk heeft verricht om iets nieuws en tevens revolutionairs op de markt te zetten. zo goed zelfs dat het al kan rekenen op lange levertijd.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Dat de imac zo goed is dat ie kan rekenen op een lange levertijd is geen logische redenatie. De levertijd wordt niet bepaald door hoe goed iets is, maar door de voorraad. Dat de voorraad bepaald wordt door het succes van de verkoop is ook niet waar. Het is een strategie van verkopen, die kennelijk werkt want er zijn dus mensen die denken dat ie zo goed en populair is dat ie niet meer te krijgen is. Aan de andere kant is het ook wel goed om gewoon geduld te hebben en hem eerst maar eens te gaan bekijken. ;)

 • Profielfoto
  luben

  na het kijken van de filmpjes: spuug-lelijk!

  blokkendoos buiten elke verhouding en met alleen het toetsenbord en muis al een spagetti aan de achterkant!

 • Profielfoto
  foxtrot

  Koop je toch gewoon een power mac G5 2 ghz die is wel leverbaar en kun je dezelfde dag meenemen.

  makkie:p

 • Profielfoto
  DesertDog

  “Koop je toch gewoon een power mac G5 2 ghz die is wel leverbaar en kun je dezelfde dag meenemen.

  makkie “….

  hmmm nou nee 3-6 weken levertijd…minimaal

 • Profielfoto
  KarelWillem

  na het kijken van de filmpjes: buitenaards mooi!

  Maar ik ga er pas een halen als ik weet dat ik er direct een kan meenemen. Even wachten dus nog.

 • Profielfoto
  KingOfBongo

  @Masyna70 m’n superdrive (in een powermac) is zogezegd ook DVD-R maar je kunt er even goed + mee branden (als die domme iDVD nu ook nog eens +R wou ondersteunen…) met bv Toast …

 • Profielfoto
  Jor1

  tja, en Tiger staat gepland voor eerste helft van 2004. Hoe lang zal ik nog wachten tot ik ‘m koop…. hmm… waarom kan ik mijn geduld toch nooit bewaren bij de aanschaf van apple produkten…. grrr…
  Ik hoop dat tiger er in Januari al standaard op zit.

 • Profielfoto
  hydro

  :p het is al 2004 hoor, bedoel je misschien de eerste helft van 2005?

 • Profielfoto
  macpro

  @Luben: Neem een iMacG5 met bluetooth toetsenbord en muis en een Airport Extreme kaartje. Het enige snoer dat je dan eraan hebt is het netsnoer. Probeer dat maar eens bij een Intel bak.:D

 • Profielfoto
  Beathoven

  Is de hele presentatie nog ergens te bekijken?

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ja.. bij Quick Time > Apple is de show zo vaak als je wil te zien.
  Verplichte extra’s voor de G5 iMac: een scroll muis, veel meer geheugen en ja of nee iLife 04.

 • Profielfoto
  Bram

  Die lange levertijden beginnen een beetje té standaard te worden. Word wakker, Apple! Dat er een 1 knops muis op zit, vind ik niet erg.