addyboy
addyboy Nieuws 14 september 2004

Nieuwe functies in de laatste Tiger builds

Apple heeft deze week een aantal nieuwe seeds uitgebracht aan een klein groepje developers met nieuwe builds (8A2xx) van het aankomende systeem, Mac OS X Tiger.

Deze nieuwe seeds hebben verschillende nieuwe features. Zo schijnt het dat er extra Jabber support in iChat is gekomen (betekent dit dat er misschien ook support komt voor bijvoorbeeld MSN?).

Jabber support voor iChat

Ook is er een uitbreiding in het Account Mannagement. Zo is er een nieuwe Family control functie en zijn de Security en Limitations uitgebreid. Al bij al zorgt dit ervoor dat je beter kan instellen wat een gebruiker wel en niet mag doen. Zo heeft Safari er dus nu een soort censuur voor webpagina’s.

Insellingen voor een account

Safari ‘censuur’

Safari ‘parental control’

Maar dit is niet de enige verbetering in Safari. Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk al weten heeft de nieuwe Safari RSS support. Nu kan er in de instellingen ingesteld worden hoe vaak een RSS feed wordt geupdate en wanneer artikels weer worden verwijderen. Je kan ook nog instellen of je Safari gebruikt voor je standaard RSS lezer of een ander programma.

Safari RSS preferences

Ook andere programma’s hebben verbeteringen ondervonden. Zoals Address Book. In de nieuwste versie kan men, net zoals in iPhoto en iTunes, het Address Book sharen over rendez-vous. Of men kan een Back-Up van het Address Book maken.

Address Book ‘Back-Up’

Address Book ‘Sharing’

Preview, is een van de programma’s die erg is veranderd. Preview zal de mogelijkheid hebben om tekst te omcirkelen en vervolgens daarbij commentaar op te nemen. Ook is er nu de mogelijkheid om PDF’s te bookmarken.

Screenshot van Preview

Energy Saver is ook veranderd. Zo kan men nu uit 6 knoppen kiezen die van ‘Better Battery Life’ naar ‘Better Performance’ gaan. En zo zijn er nog een paar kleine veranderingen. iCal heeft nu bijvoorbeeld ‘Groups’. En bij het security panel is een extra optie: ‘Encrypt memory when swapping to disk’. Er is nu ook een nieuwe screensaver die iTunes AlbumArt laat zien. Nog zo’n extra: als een programma onverwacht stopt kan er nu ook een ‘Safe Launch’ gedaan worden. En nu is Dynamic DNS ook nog eens geïntegreerd in het systeem.

Energy Saver

iCal heeft nu ‘Groups’

iCal preferences

Safe Launch

iTunes screensaver

Dynamic DNS

Het programma Calculator, is totaal veranderd. Dit is nu inplaats van een ‘normale’ rekenmachine een grafische geworden!

Calculator

Calculator preferences

AppleInsider meld dat er nog meer extra functies in Mac OS Tiger zitten, maar ze deze stuk voor stuk zullen posten. Dus ik houd jullie op de hoogte!

Bronnen: Appleinsider, en AppleInsider

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe functies in de laatste Tiger builds
Sluiten