Mozilla brengt FireFox 1.0 preview uit

Door: Adriaan Mol - 17 reacties

Mozilla FireFox is voor hét alternatief voor Safari. De kracht en simpliciteit van de twee browsers maken het zo moeilijk om daadwerkelijk een keuze te maken tussen de twee. FireFox begint nu goed voor een 1.0 final versie te worden. Ben je opzoek naar een goed alternatief, dan is FireFox zeker een goede keuze. Maak je nog steeds gebruik van Windows en Explorer, dan is FireFox helemaal een aanrader.

In de nieuwe versie (1.0 preview) zit er o.a. een verbeterde RSS-feed in de bookmarks, verbeterde zoekfunctie binnen websites, verbeterde bookmarks, betere compatibiliteit met IE en nog veel meer.

Meer informatie

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  wilfred

  Wat zijn nu precies de voordelen boven Safari? Persoonlijk vind ik de witte interface frisser ogen dan dat brushed metal maar verder zou ik niets kunnen bedenken.

  Groeten, Wilfred

 • Profielfoto
  mulderd

  Misschien werkt mijnpostbank.nl dan eindelijk eens zonder gezeur… En de rabobank.nl… dan alleen in Safari. Misschien heb ik straks nog maar 1 browser nodig… pfff;)

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Wilfred: Firefox kun je uitbreiden met behulp van extensies. Knopjes toevoegen voor een nieuwe tab bijvoorbeeld, of ‘duplicate tab’ en veel meer. En er komen steeds meer extensions bij.
  Daarnaast heb je ook Themes voor Firefox zodat je het uiterlijk kunt aanpassen (mocht je dat willen).

 • Profielfoto
  LuniX

  Ik heb nu nog Firefox 0.9 maar gebruik hem nauwelijks meer omdat hij twee keer vast liep en dan wou ik nog wel w88 tot versie 1.0 om het weer te proberen. maar de rendering engine lijkt mij beter.

  1: Firefox was nog 0.9 en instabieler (niet echt instabiel).
  2: Scrollen in firefox gaat veel sneller als bij Safari.
  3: Voor de Maccers met 1 knop, even de knop ingedrukt houden in Firefox haalt de rechtermuisknop menu eruit. (als dit ook kan met Safari zeg het dan, en hoe :D )
  4: Firefox had moeite met sommige sites, vooral die bedoelt waren voor alleen windows-gebruikers.

  Hoop dat 1.0 de gaten vult

 • Profielfoto
  Hasofski

  Mmm… http://www.zibb.nl ziet er nog steeds niet uit (weet iemand wat hier precies de oorzaak van is?) en probeer ik een filmpje op Nu.nl te bekijken, crasht Firefox! Jammer, ik had er hogere verwachtingen van. Wachten op 1.1?

 • Profielfoto
  Wolter

  Ik gebruik naast Safari, Camino en dat bevalt prima!:D

 • Profielfoto
  nassien

  ik vind hem wel snappy!

 • Profielfoto
  remier

  Not Found

  The requested URL /http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/0.10/Firefox%201.0PR.dmg.gz was not found on this server.

  Beetje jammer…. ???

  edit hij werkt weer:D

 • Profielfoto
  Laagwater

  ik gebruik firefox al maanden als de tweede browser, maar werkt beter als safari.
  Ik kan echt zeggen dat overal waar safari afhaakt, firefox wel werkt. Het enige nadeel is dat het engels is vind ik, anders gebruikte ik safari niet meer…
  Girotel online bv werkt probleemloos. Daarnaast is firefox gevoelsmatig net zo snel als safari. Eigenlijk vind ik hem beter werken, op de taal na…

 • Profielfoto
  DeX

  LOL ik heb FireFox hier geopend vanaf disk image, nu blijftie openen en quitten ??? :angry:

 • Profielfoto
  Johnyw

  Er moet iets mis zijn, de update is NIET meer te vinden:(

 • Profielfoto
  Viva

  werkt goed, na een trage opstart, maar alleen dat uiterlijk… heeft iemand een goed ‘theme’ gevonden?

  standaard ziet het er m.i. niet goed uit en veel andere zijn mij te speelgoed- cq windhoosachtig

  groet!

 • Profielfoto
  Joop Vos

  Safari blijft er ‘mooier’ uitzien natuurlijk … maar de bijzondere mogelijkheden van Firefox en de talloze extensies helpen mij enorm bij het maken van websites!

 • Profielfoto
  Viva

  Safari en Firefox prima combinatie, maar ik zit graag tegen een strak geheel aan te kijken, niet dat chaotische.

  Heb nu ‘modern’ aangezet en wacht op nieuwe themes (voor versie 1.0 en liever niet die “brijwerkjes”)

  weer off, groet

  oeps: “breiwerkjes” moet dat natuurlijk zijn

 • Profielfoto
  iNick

  Ik vind FireFox ook erg goed. Veel overeenkomsten met Safari qua bookmarkbar en google-veldje. Maar sommige sites zijn gef*cked in Safari en die doet FireFox goed.

 • Profielfoto
  Gans

  Het is een beetje jammer dat Firefox, als je naar Fullscreen overschakeld, je mac bijna omtovert in een Windows computer.

  Kijk maar eens naar de rechterbovenhoek bij fullscreenweergave…

  _ ∏ X

 • Profielfoto
  diamont

  Als iets echt niet werkt (wat overigens geen garantie is dat het met die anderen wel werkt) dan gebruik ik nog sporadisch Safari en Microkurk Explosion. Voor 99,5 procent gebruik ik alleen nog maar Firefox. Het is werkelijk the browser reloaded, met andere woorden een fantastisch mooi programma!

  @LuniX: Met versie 0.9 had ik ook problemen, met name na het starten van Firefox vanaf het diskimage. Kopieren naar de harde schijf was de oplossing (nog niet direct, maar na een paar prefs weggegooid te hebben ging alles weer). Firefox 1.0 is tot nu toe nog nooit gecrashed.