Mac naslag op de Apple site

Door: Lucas Raggers - 14 reacties

Zoeken op het internet is niet altijd eenvoudig. Zoeken naar informatie over een specifieke Mac uit 1989 is al helemaal geen sinecure. De Apple site biedt hier oplossingen voor, maar deze zijn niet altijd even simpel toegankelijk gemaakt. Verspreid over de site staan enkele mooie pagina’s met informatie, handleidingen en software.

Lees verder voor enkele zeer nuttige links die van pas zullen komen bij het aanschaffen of verkopen van een tweedehands Mac (op de Appledag bijvoorbeeld), het upgraden van je Mac of bij het vinden van handleidingen.

Specificaties nieuwe Macs
Als je een tweedehands Mac koopt, is het altijd handig om de specificaties van de verschillende machines nog eens te bekijken en te vergelijken. Maar waar vind je die? In dit overzicht staan alle producten opgesomd die sinds 1998 op de markt zijn gekomen. Dankzij deze ‘spec sheets’ kom je er bijvoorbeeld al snel achter dat een 800 Mhz QuickSilver niet over L3-cache beschikt en een 933 Mhz QuickSilver weer wel.

Specificaties oude Macs
Wil je de specificaties weten van machines van voor 1998, dan kun je hier terecht. Of het nu om de Macintosh 128K gaat of om de ImageWriter, je vindt het allemaal terug.

‘Customer-Installable Parts’
De nieuwe iMac G5 is in meerdere opzichten revolutionair. Voor het eerst laat Apple het toe om een aantal dingen zelf aan te passen in je Mac. Zo kun je bijvoorbeeld de harddisk of de Combo drive vervangen. Heb je geen iMac G5 en wil je toch weten welke onderdelen in je Mac je zelf kunt upgraden, dan kun je hier terecht. Geef aan welke Mac je hebt en je krijgt een overzicht van wat je allemaal kunt vervangen, upgraden en/of installeren. Meestal staan de instructies in een PDF bestand beschreven, maar soms vind je er ook instructiefilmpjes over hoe bepaalde dingen uit te voeren.

Oude software updates
Ben je op zoek naar een oude update voor systeem 7? Software voor je Newton? De iMovie 2.0.1 update? Via deze link vind je zeer veel updates van oudere systemen in iedere taal.

Handleidingen
Wanneer je een tweedehands Mac (misschien is ‘Mac met ervaring’ een respectvollere benaming) koopt, dan zit daar niet altijd de originele handleiding bij. Op deze pagina vind je de handleidingen van zowel hardware als software van Apple producten. Mocht je beschikken over Macs met bijzonder veel ervaring (van voor 1998 dus), dan is er voor deze Macs een aparte pagina ingericht.

Apple museum
Tot slot nog een link naar een heus Apple Museum in Italië. Hier vind je de ware Macintosh fans. Je vind hier een overzicht van alles wat Apple heeft gemaakt in de loop der tijd. Ook zijn veel foto’s van Macs uit vroeger tijden te bewonderen. Zie ook het fantastisch fotoverslag van de verhuizing van het museum in maart.