iTunes populair bij artiesten voor primeurs

Door: Pieter Coolsma - 5 reacties

WebWereld meldt dat artiesten steeds vaker de iTunes Music Store gebruiken voor de primeur van nieuwe nummers. In een artikel op WebWereld valt te lezen:

[textquote]De iTunes Music Store ligt goed bij artiesten. De online muziekwinkel van Apple heeft opnieuw de primeur om een single van een artiest te introduceren.[/textquote]

Volgens het bericht zou rapper Eminem zijn nieuwe single exclusief in de iTunes Music Store aanbieden. Overigens is dit best raar. Eminem is namelijk ook met Apple verwikkeld in een juridische strijd. Apple heeft teksten uit een nummer van Eminem eerder gebruikt in een commercial. Dit zonder toestemming van Eminem.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het is dus juist helemaal niet raar dat Eminem zijn single bij Apple promoo. Want dat regelt Apple helemaal gratis voor hem. Dat lijkt me wel duidelijk!

 • Profielfoto
  error

  Op dit moment vind ik de iTunes primeurs en exclusieve tracks nogal dramatisch voor verzamelaars. In de US iTMS komen veel meer van dergelijke exclusieve tracks uit. Onbereikbaar (via legale weg) voor liefhebbers buiten de VS. In de UK/FR/DE vestigingen soms weer exculsief materiaal dat weer niet in de VS te koop is.

  Als de komende ‘Europese’ winkel weer een ander assortiment krijgt als de US en UK/FR/DE vestigingen wordt het gedoe alleen maar groter.

  In oude tijden importeerde ik gewoon een cd uit de UK of US als deze niet in Nederland te koop was (en dat zijn er heel veel) in de nieuwe tijden heeft de muziekindustrie daar weer een mooi stokje voor gestoken.

  Veel artiesten die iets exclusiefs aanbieden roepen op hun eigen websites dingen als: for sale now at the iTunes Music Store. Dit is dan in 99.9% van de gevallen de US iTMS en sluiten zonder dit even te melden iedereen buiten die 52 staten uit.

  Via het internet wisten amazon en andere online winkels de wereld tot een groot toegankelijk warenhuis te maken… de iTMS weet de verschillende markten weer heel goed te scheiden. Ik heb hierdoor al aardig wat muziek moeten missen (en ik heb een pesthekel aan illegaal muziek downloaden).

 • Profielfoto
  Turbanus

  @ee Via mij kun je idd in de VS iTunes store kopen. Ik vind dit voor 99% legaal, omdat de aangesloten instanties en artiesten in de VS netjes hun geld krijgen! Diegenen, die geen geld daarvan krijgen, zijn de nederlandse platenbonzen en de nederlandse overheid. die notabene zelf een jaar lang de iTMS van de nederlandse markt hebben gehouden met regelgeving en handig gebruik daarvan. Ik denk dat via mij tot nu toe hooguit 3.000 muzieknummers zijn aangekocht, hetgeen nog nieteens een druppeltje op de plaat genoemd mag worden. Voor mij is het plezier voor de gebruikers belangrijker als het geleuter over legaal en illegaal in dit geval, anders was ik aan die service niet begonnen!

 • Profielfoto
  japser909

  exclusief doe je op eigen site… daar heb je ome jobs nie voor nodig afaik :p

 • Profielfoto
  Ijope

  het is maar eminem’s label die onder vuur licht met apple niet emmie zelf die wil gewoo op de itms omdat die “cool” is