iMac G5 introductievideo

Door: Adriaan Mol - 35 reacties

Apple heeft een indrukwekkend iMac G5 introductie filmpje online gezet. Met de tekst “From the creators of the iPod” merk je dat Apple de huidige iPod-gebruikers -wat tegenwoordig ook veel Windows-gebruikers zijn- duidelijk probeert maken dat de iMac G5 net zo cool en trendy is als de iPod. Een beetje gelijk hebben ze natuurlijk wel.

Verder komen Jonathan Ive (Vice President Industrial Design), Greg Joswiak (Vice President Product Marketing) en will.i.am & Fergie van Black Eyed Peas aan het woord.

iMac G5 introductie film

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  reneo

  dit filmpje lieten ze ook bij de introductie in parijs zien… maar wel leuk dattie er nu ook als aparte download is!

 • Profielfoto
  boesboes

  wel wel, wat een fantastische zet van apple om er
  “by the designers from the ipod”
  er bij te zetten! Switchers overhalen!
  en het lukt nog ook!
  Wel aan wat traag tempo vind ik!
  EN NU VERDORIE EU APPLE STORES!!
  brussels, paris, amsterdam, madrid, london,
  alle hoofdsteden!
  ze hebben miljoenen bezoekers,
  ze verkopen verkopen voor miljoenen aan aperatuur, software en dergelijke….

  maar blijkbaar hebben ze dat nog niet fiks bij apple dat EU weldegelijk ook een grote afzetmarkt is!

 • Profielfoto
  Timotheus

  Veel lawaai, veel onrust, veel superlatieven, geen enkele feitelijke informatie. Ik houd absoluut niet van dit soort gehersenspoel.

 • Profielfoto
  Stof

  @Timotheus: En je hebt wel een Apple?;)

 • Profielfoto
  Sachin

  Eerst PowerBook G4 verkopen, dan iMac G5 kopen:) Moet eerst kopen vinden natuurlijk… Maar ik heb nog wat tijd tegen dat de iMac leverbaar is:p

 • Profielfoto
  Hermanko

  Als je verder leest, barst het van de informatie op apple.com…….

 • Profielfoto
  dada1958

  @Timotheus: het is wel een commercial hoor ;)

 • Profielfoto
  ozzie X

  @ Timotheus. Ik ben het hartstochtelijk met je eens!. Kunnen jullie je nog de fraaie stijlvolle eerste Imac-reclames herinneren… Deze commercial zal in ieder geval geen awards winnen! Maar goed misschien wel nieuwe Imac-kopers.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik laat me graag hersenspoelen door Apple. Al jaren. Ik wíl de iMac!

 • Profielfoto
  beammeup

  @Timotheus.
  Wat is hier mis mee!??!
  Deze ‘iPod turned into a Computer’-strategie is knettergoed.
  Vergeet niet dat ze iets van 800.000 van die dingen per kwartaal verkopen. (meer als ze gewoon leverbaar zouden zijn.)
  Praten over technische specificaties, MhZ’zen, GB- en MB’s is vragen om problemen,.. om extra uitleg. Tuurlijk het is cosmetisch,.. het maakt herrie maar dat is de iPod toch ook. Vergeet niet dat de vorige iMac best gezien kan worden als strop.

  Een soort Bijna-Cube catastrofe.

  “Apple saw a small decline in iMac shipments with just over 243,000 shipped in the quarter, a decrease of 15% from the year-ago quarter.”

  Dat is bijna net zoveel als PowerBooks alleen in 1 kwartaal.
  De iMac had wel degelijk de ultieme consumentencomputer moeten zijn,.. en als ik het goed heb gaat deze het nu WEL worden.

 • Profielfoto
  druppelstop

  deze iMac heeft inderdaad wel een bepaalde iPod coolness factor over zich, hij is niet 100% nieuw en niet 100% uniek, er zijn machines met betere specs maar het feit dat het hier-net als bij de ipod- gaat om een doordracht concept maakt het sterk.
  En gelukkig valt er -net als bij de 1e iPod-nog een hoop te verbeteren.
  (waarom draadmuis en tbord? dit design is gemaaaakt voor draadloos!)
  helemaal cool!

 • Profielfoto
  error

  @ ozzie X: de video waarover hier wordt gesproken is eigenlijk geen commecial – ze noemen het niet voor niets een introductie video. Deze zijn ook gemaakt voor alle eerdere iMacs, de iPod en andere hardware. Dit is dus niet een film die je op tv zal zien.

  Wacht maar af… binnenkort staan er zeker een paar prachtige tv-commercials online… die wellicht awards zullen winnen.

 • Profielfoto
  sally

  @Timotheus,
  Vindt dit ook een heel klungelig filmpje..
  Alsof ze zich een beetje voor het ding schamen zo slecht laten ze hem zien…

 • Profielfoto
  jangg

  Iedereen met een beetje verstand van marketing weet dat dit is “The way to go”. Apple wil hiermee geen computers verkopen aan computers-geeks die alle technische details willen weten. Ze willen een “gevoel” verkopen. Zoals dat al jaren gebeurt in de auto-industrie. Kijk maar naar iedere auto-reclame, op TV en in de bladen. De tijd van verkopen aan monteurs en would-be monteurs is voorbij. Geeks kopen toch wel, the rest of humanity koopt op gevoel, om er bij te horen, om zich een bepaalde status aan te meten, om ‘cool’ te zijn. Daarom is de iPod een succes, deze iMac gaat voor dezelfde doelgroep.
  Het grootste probleem voor Apple wordt, volgens mij, of ze ook kunnen leveren. Niets is zo dodelijk als ‘nee’ moeten verkopen omdat de productie het neit bij kan houden. Ik ben benieuwd.

 • Profielfoto
  jangg

  O ja, en ik vind dit filmpje fantastisch geslaagd in z’n opzet. Denk je hetzelfde filmpje maar eens in met een Dell-PC of een HP. Dat zou gewoon belachelijk worden. Waar of niet?

 • Profielfoto
  Skip

  Hmmm.. qua design vindt ik het geen vooruitgang… Dan vindt ik mijn huidige iMac 17″ toch een stuk progressiever… Als ze die G5 techniek nou eens in mijn bolletje zouden stoppen was ik als een kind zo blij… Nu heb ik mijn twijfel… maar ja, de techniek zal het dan misschien toch winnen van het design..? Ik weet het nog niet… ???

 • Profielfoto
  jeroenw

  Ik maak filmpjes voor mijn beroep en mijn ‘ervaring’: kippenvel op het eind! Los van die stomme rapper die iets te gescript praat een hele goeie film. Slim om aan niet geeks een super slicke computer te verkopen. Heel goed gemonteerd, op goeie muziek!

  De commercials gaan zeker bestaan uit beelden van de multi-culti gezinnen die resp. iPhoto, iMovie en Garageband gebruiken. Daar is overduidelijk veel aandacht aan besteed (vergelijk de belichting maar ‘es met de tussendoor geplakte interviews). De interviews gaan er (dus) uit, de muziek blijft en de aandacht voor de iPod ook.

 • Profielfoto
  Timotheus

  Het is precies dezelfde oppervlakkige insteek, precies dezelfde opgeklopte stemmingmakerij als bv. wordt gehanteerd op de Republikeinse (en Democratische) Conventie: maximaal effectbejag zonder enige èchte communicatie. Typisch Amerikaans dus.

  Ook in dit geval blijkt weer dat de meeste reclamemakers hun doelgroep niet zien als mondige mensen die het recht hebben en in staat zijn om hun eigen keuzes te maken, maar als koopvee dat een produkt door de strot moet worden gedrukt. De boodschap is: ‘dit ding mòet je hebben, anders tel je echt absoluut niet meer mee’. En tot overmaat van ramp krijg je het ding waar het om gaat nog niet eens goed te zien ook. Een rustige blik daarop wordt je niet gegund. ‘Daar is een commercial niet voor’, zullen de makers wel gedacht hebben.

  Dit filmpje is niets anders dan een ononderbroken serie superlatieven; en de makers hebben kennelijk niet begrepen dat niets zo afstompend is als dat.

  Nee, als ik een commercial voor deze iMac zou moeten maken, zou ik het heel anders doen.

 • Profielfoto
  klaus

  Het is geen commercial gasten, het is een introductievideo, een commercial zal er idd heel anders gaan uitzien. Apple probeert gewoon de integratie van de iMac in de dageljkse samenleving te laten zien.

  En als je het gaat hebben over het perfecte wereldje, en het gevoel van “dit moet je hebben of je telt niet meer mee”, dan zijn er weinig productfilmpjes die je zal leuk vinden, naar mijn gedacht.

  ik vind hem super.

 • Profielfoto
  klaasb

  Hmmm, een wedstrijdje op macosx.nl..??? Maak een reclame voor de nieuwe iMac die je wel aanspreekt. Winnaar krijgt uiteraard een nieuwe iMac:) (mits daar een sponsor voor wordt gevonden).
  Voorwaarde is uiteraard dat je een apple en apple software gebruikt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik wordt met mijn 41 jaren aan ‘levenservaring’ ook een beetje moe van die MTV-commercials. Heel soms wil ik een beeld wel wat langer op mijn netvlies hebben dan een splitsecond.

 • Profielfoto
  Arno

  De coole nieuwe iMac aanbevolen door dat wulpse ding van de Black Eyed Peas…ik wil hem ooooook!!!

 • Profielfoto
  Hemi

  klaasb op vrijdag 3 september 2004 9:47
  Hmmm, een wedstrijdje op macosx.nl.. Maak een reclame voor de nieuwe iMac die je wel aanspreekt. Winnaar krijgt uiteraard een nieuwe iMac (mits daar een sponsor voor wordt gevonden).
  Voorwaarde is uiteraard dat je een apple en apple software gebruikt.

  Als iedere inzender een inschrijfbedrag betaalt à “noem-es-wat”, dan kan je daar al een deel van de iMac-aanschafkosten uit halen…;) Uiteraard moet je wel genoeg inschrijvingen hebben natuurlijk.

 • Profielfoto
  RemiroQuai

  Nounou, Apple heeft het nogsteeds… Heel erg goed filmpje. Heel erg overtuigend.

  Ik moet em hebben…Ik kan het niet meer aan dat ik em niet kan betalen:P

 • Profielfoto
  jan jansen

  Ohh shut up

 • Profielfoto
  MacTommy

  Heeft iemand anders ook ervaren dat je Windows PC crasht als je het filmpje afspeelt?!?
  Ik heb XP, en ik draaide de grote (7Mb) versie.
  Crash -> herstart -> nog een keer crash.


  Ja, ja, en ik weet dat ik dan maar geen Windows moet draaien, maar een Mac met een *echt* besturingssyysteem, bla bla, etcetera…

 • Profielfoto
  Turbanus

  Toch technische vraagtekens…. G5 en alles heel erg compact onder het beeldscherm gepropt, waarbij de acterkant van het scherm zeker koelkanalen zal hebben om de G5-warmte af te voeren. Cool gemaakt dus, maar de vraag is hoe het met duurzaamheid zal gaan? Of gaat Apple de ideale situatie steeds meer en meer benaderen en gewoon machines leveren die nauwelijks meer dan 3 jaar oud hoeven te worden omdat de markt ook duidelijk laat zien dat na 3 jaar de meeste computers gewoon aan het eind van hun latijn zijn t.o.v. de nieuwe ontwikkelingen?

 • Profielfoto
  BlaH

  Beetje saai intro filmpje..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  arnohoogwerf op vrijdag 3 september 2004 10:04
  De coole nieuwe iMac aanbevolen door dat wulpse ding van de Black Eyed Peas…ik wil hem ooooook!!!

  Lekker ding. Lekker ding? Waar??

  Oh, nou zie ik het. Ik vind alleen dat gebreide mutsje niets… :D

 • Profielfoto
  Thomas Vreriks

  besteld!!!!! en nu maar hopen dat ik hem voor het nieuwe jaar in huis heb!
  :D :p

 • Profielfoto
  Sixer

  Ik vind ’t een briljante intro. Misschien kijk ik d’r anders naar om dat ik in de vormgeving studeer, maar werkelijk, hoe ze met beweging en typografie omgaan vind ik werkelijk geniaal. Een klap in je gezicht.

 • Profielfoto
  sybian

  Dit filmpje doet mij absoluut nog geen iMac G5 kopen…
  En de reactie van dat wulpse ding van de Black Eyed Peas is wel erg blond.

 • Profielfoto
  michi_rishi

  Helemaal in stijl met de hippe uitstraling van de ipod. Gelukkige aktieve mensen rond hun nieuwe G5. Boodschap: als je hip en gelukkig wilt zijn moet je maar snel een nieuwe iMac kopen. Als je een dig. video of fotocamera of een iPod hebt kun je eigenlijk niet zonder.

  (trouwens, bij dat gezinnetje staat achterin de kamer een iMac G4…..)

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Ik heb ’t filmpje nog maar eens op halve snelheid bekeken. Ik ben tenslotte een ouwe lul met m’n 33, ’t Gaat me allemaal ’n beetje te snel….Leuk ding hoor, die IMac. Wie weet krijg ik met zoiets m’n moeder wel geswitched.

 • Profielfoto
  iAgree

  Dood vermoeind filmpje vind ik het inderdaad en ik stoor me ook aan het feit dat ze zo aan de ipod hangen in dat filmpje, maar ja gezien de verkoop van de ipods is dat commercieel gezien natuurlijk wel het beste wat ze kunnen doen om mensen te doen wisselen van pc naar mac,gezien er heel veel tevreden opdders zijn die nog geen mac hebben maar een pc,dus de zin from the makers of the ipod, zit mij niet lekker maar zet de mensen wel aan de imac nu ook maar eens goed te bekijken omdat die ipod ook zo top is natuurlijk.