iMac G5 benchmarks

Door: Stof - 9 reacties

Lovebug356 meldde in ons forum dat MacWorld benchmarks van de nieuwe iMac G5 modellen heeft gepubliceerd. Uit het MacWorld artikel blijkt dat de iMac G5 qua prestaties een stevige stap vooruit is ten opzichte van de iMac G4. Natuurlijk staat de nieuw iMac nog op respectabele achterstand van de PowerMacs, maar over de hele lijn was de 1,8GHz iMac G5 toch zo’n 35% sneller dan de 1,25MHz G4. Voor processor-intensieve taken loopt de winst zelfs op tot 50%.

Via MacFreak kwamen we op de Duitse site PPCNUX nog wat iMac G5 geheugen benchmarks tegen voor verschillende geheugen configuraties. Zoals al langer bekend was uit de iMac G5 developer note, vormt het geheugen van de iMac bij gebruik van twee identieke DIMMS één 128 bits geheugenbus. Bij twee niet-identieke DIMMS onstaan twee 64 bits geheugenbussen. Uit de Duitse benchmarks met Xbench blijkt dat het gebruik van identieke DIMMS een flinke prestatiewinst bij de geheugentest oplevert.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Triumph

  Slechts 35 % sneller? De G5 (970) zou sneller zijn dan de G4 geheugen is sneller aantal Mhz is 44 % hoger en dan toch slechts 35% sneller. Dat valt tegen, ik had toch echt 50% of meer verwacht!

 • Profielfoto
  Stof

  Je ziet dat op processorintensieve taken de winst inderdaad veel groter is. De processor bepaalt echter niet in z’n eentje de prestaties. De wat zwakke GeForce 5200 helpt bijvoorbeeld niet echt.

 • Profielfoto
  ISS

  Stel je hebt een 512MB DIMM van Kingston en een 512MB DIMM van Dane-Elec, krijg je dan ook nog 128-bit?

  Het zijn dus 2x 512MB, maar elk merk heeft een andere opbouw, dit mag toch geen invloed hebben?

 • Profielfoto
  Sachin

  Eindelijk weet ik het! Vermits je ook één DIMM kan gebruiken dacht ik dat het over single-channel geheugen ging. Tof dat als je twee dezelfde DIMM’s gebruikt de iMac G5 automatisch overschakeld op dual-channel!!!

  Reactie op ISS:

  Zolang je 2x … MB DDR400 geheugen gebruikt (van gelijk welke fabrikanten) dan benkom je dual-channel geheugen!!! Met identiek bedoelt men dus dat het 2×128 of 2×256 of 2×512 of 2×1000 MB moet zijn. Tevens moeten beide DIMM’s aan dezelfde snelheid lopen dus 400MHz. Waarschijnlijk gebruik je best 2 DIMM’s van hetzelfde merk dan heb je zeker geen problemen MAAR eigenlijk mogen ze ook van een ander merk zijn.

 • Profielfoto
  Zorcky

  En toch kan ik die test van Unreal niet geloven, als eerste is het niet duidelijk over welke versie van UT dat ze spreken, maar is vermoedelijk de 2003 of 2004 versie. Als we het over die spellen hebben dan zijn dit spellen die geoptimaliseerd zijn voor een multi processor en dan het nooit zijn dat een iMac G5 iets sneller is dan de Dual 1,8 G5, ook al zit er dezelfde grafische kaart in?

 • Profielfoto
  gap

  Eehh.., ik sta nu in dubio. Wat is beter? Een 1GB module erbij zetten, dus totaal 1,25GB Ram 64 bits, of 2 x 512MB erin die ‘m 128 bits doen lopen (en 50€ goedkoper)?

  Ik neig zelf een beetje naar die ene 1GB erbij en voor later nog uitbreidingsmogelijkheid hebben.

  Anyone?

 • Profielfoto
  ISS

  Ik heb een iMac besteld met 512MB geheugen fabriek-af. Aangezien het goedkoper is om je extra geheugen niet bij Apple te kopen stelde ik mijn vraag.

  Welk merk gebruikt Apple eigenlijk? Ik kan het nergens ontdekken, maar ik denk dat ze een vaste toeleverancier (A-kwalitiet) hebben. Weet iemand welke fabrikant ze als toeleverancier voor de iMac G5 gebruiken?

 • Profielfoto
  Hermanko

  Zien jullie wel 2 identieke ( per paar) geheugen strips zijn nog steeds de sleutel om het systeem optimaal en snel te laten zijn.
  Dat was ook in het begin van de Apple Macintosh computers al zo !
  Koop dus per paar dezelfde soort en merk !
  Er worden bijna wekelijks hierover vragen gesteld bij macosx.nl:p

 • Profielfoto
  macpro

  @gap: jouw motivatie voor 1x 1GB is volkomen terecht. Dus zul je voor jezelf de vraag moeten stellen: hoe lang gaat het duren voordat die 2e GB erbij gaat komen. Is dat op korte termijn, dan kun je het rustig doen. Duurt het de nodige maanden of twijfel je zelfs of je gaat uitbreiden, pak in dat geval maar de snelheidswinst. Want tegen de tijd dat je dan wilt uitbreiden is het nieuwe geheugen alweer een stuk goedkoper geworden.