Eerste iMac G5 gelukkigen

Door: Adriaan Mol - 31 reacties

Apple is iets eerder dan verwacht begonnen met het shippen van de nieuwe iMac G5’s. De eerste mazzelaars hebben de iMac G5 al met trots ontvangen. Natuurlijk hebben ze ook foto’s genomen van het – toch altijd leukste om te doen als je een nieuwe computer ontvangt – uitpakken. In dit geval gaat het om een Japanner, je kunt dus niet anders verwachten dat hij zijn net nieuwe iMac G5 ook even uit elkaar sloopt om ‘m van binnen te bekijken.

Zie de foto’s
Update: Nieuwe URL geplaatst die wel werkt.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  grappig zo’n platte koffer/doos:)

 • Profielfoto
  mekker

  belachelijk dat muis en keyboard niet draadloos zijn:(

 • Profielfoto
  mulderd

  @mekker
  Uit kostenoverweging is dat toch een goede keus ?
  Als er geen scherm op/in zou zitten, maar wel BT en alles draadloos, zou het ook niet goed zijn. Dan missen we het scherm. Ik vind het wel een verantwoorde keuze van Apple.
  Ik zou een gat in de lucht springen of hij nou draadloos is of niet.
  Nog 3 maandjes wachten en ik kan weer een Appletje kopen…;)

 • Profielfoto
  roborob

  Heeft de Japanner hem nog in elkaar gekregen? Ik zie daar geen foto’s van! ???

 • Profielfoto
  arneblk

  Ja wat een afschuwlijke site is dat…
  Lekker, zo’n autopsie van een powerbook zo net voor de lunch

 • Profielfoto
  Triumph

  Natuurlijk krijgt hij hem in elkaar. Je mag hem zelf openen voor eventueel airport en geheugen bij te plaatsen.

 • Profielfoto
  error

  Volkomen juist dat Apple alleen draadversies van toetsenbord en muis in de iMac doos stopt. Het zou het ding duurder maken en ze dwingen je ineens om stapels batterijen te kopen of steeds weer op te laden. Gewoon Sense and Simplicity zoals we dat van Apple gewend zijn.

  Een draadloze muis is heel fijn. Ik klik met de Apple Wireless Mouse en als ik even geen volle batterijen meer heb kan ik direct terug grijpen op de Apple ‘Backup’ Mouse.

  Een draadloos toetsenbord lijkt me weer minder handig… je mist dan direct twee USB ingangen (waarvan ik een gebruik voor mijn PowerMate ( http://www.griffintechnology.com/products/powermate ).

 • Profielfoto
  MacEagle

  Tja die japanners sleutelen er op los, leuke foto’s, en betreft die Sense and Simplicity altublieft ik wordt er vandaag mee om de oren gegooid, gisteren een presentatie van gehad dus doe het nou niet. Ik kan het niet meer horen of lezen. :angry: :(

 • Profielfoto
  beammeup

  sense and simplicity?!?!
  De nieuwe campagne van Philips bedoel u?

  Kots, burp, boer, walg,…
  Misplaatse, schijnbaar relevante, inbreuk op mijn privacy.
  Ik stel een vooraankondiging aan op het moment dat dit mijn huiskamer binnenglijd. Let op, de opvolgende mislukte Philips campagne komt met 21-20-19-18 seconden op het scherm.

  :angry:

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Naast ’t feit dat draadloos wel leuk is vind ik het ook waardeloos qua reactie. Ja, ook Bluetooth. ’t Haalt het gewoon niet bij de response van een draadje, daarom prima als optie:)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  [citaat]Een draadloos toetsenbord lijkt me weer minder handig… je mist dan direct twee USB ingangen (waarvan ik een gebruik voor mijn PowerMate).[/citaat]

  Even kijken hoor; je gebruikt geen usb achter in je computer voor je toetsenbord met BlueTooth en je gebruikt geen usb in je toetsenbord, i.v.m. BlueTooth muis. Blijft over: 1 vrije USB poort, die je met een draad-toetsenbord ook hebt.

 • Profielfoto
  LoveBug356

  ik heb hem besteld met draadloze toetsenbord en muis. Zou ik dan twee toetsenborden krijgen of is het toetsenbord in de doos bij mij dan draadloos.

  Ik kan al niet meer wachten.

  P.S.: kan iemand zien of het een 17″ of 20″ is.

 • Profielfoto
  error

  Eh… neen: de Bluetooth antenne is keurig ingebouwd in mijn PowerMac G5 (ook mogelijk bij iMac G5 bij bestelling – niet achteraf) en neemt dus GEEN usb-poort in beslag.

  Dus: met twee ingangen in het toetsenbord heb je 1 extra. Gezien de lengte van de PowerMate is die toetsenbord-ingang heel handig… anders moet je weer met verlengkabels gaan werken.

  Sense and Simplicity is inderdaad een nieuwe onzinkreet uit Eindhoven… (hoewel beter dan Let’s make things better!). De inhoud van hun slogan geldt al jaren voor Apple producten – gelukkig hoeft Apple het niet middels zo’n slogan duidelijk te maken. Dat doen de producten zelf wel.

  Als je bij je bestelling van een iMac G5 kiest voor een draadloos toetsenbord en muis kost dit 110 euro extra. Normaal zou je 158 euro kwijt zijn. Ik neem aan dat je dus geen gewone draadversies van muis en toetsenbord krijgt. Voor 48 euro meer heb draad en draadloos – maar dan moet je de draadlozen wel los bestellen bij je order.

 • Profielfoto
  xdc

  die berekening dat je voor 48 euro meer draad en draadloos hebt , gaat niet helemaal op aangezien je er natuurlijk een Bt module ingebouwd bijkrijgt bij de optie van 110,- euro

 • Profielfoto
  iFredo

  Is er geen probleem met het opstarten van bijvoorbeeld “Target” modus waarbij je een toetsencombinatie moet indrukken tijdens het opstarten en het toetsenbord nog niet geinitialiseerd is door de Mac??

  Geloof dat ik dit eens gelezen heb in een draadje als zijnde de reden voor het niet standaard uitrusten van de Mac met een BT keyboard en muis.

 • Profielfoto
  Bigs

  Toch maar goed dat OS X standaard zonder problemen die Japanse tekens laat zien:)

  ???

 • Profielfoto
  nankovic

  mag de site niet zien (vanuit de win-omgeving van mijn werk) :( :(

 • Profielfoto
  XP-01

  ik ook niet op me Mac met Safari… ???

 • Profielfoto
  cajun

  hmmm dit is wat ik krijg:(

  Error 403 Access Denied (Forbidden)

 • Profielfoto
  maarten20

  dit krijg ik ook! error 403 access denied!
  kutje! :S

 • Profielfoto
  mekker

  kan me niet voorstellen dat een draadloze muis duurder is dan een bedrade (voor apple dan)

 • Profielfoto
  bassbug

  Philips weet wederom geen raad met hun marketing. Blijft een stakker dat Philips concern… Maar dit ter zijde :D

  Waarom laat Apple niet de keuze aan de koper? Voor iets meer kan je een draadloos ramplank + knaagdier meenemen?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @bassbug: die keuze laten ze je toch ook?
  Je kunt het standaard toetsenbord en muis nemen, of voor 110 euro extra een BlueTooth module + draadloos toetsenbord en muis. Simpeler kan de keus niet gemaakt worden lijkt mij!

 • Profielfoto
  bassbug

  oops… wist ik niet. Beter huiswerk eerst doen… (trekt boetekleed aan)

 • Profielfoto
  Moos

  ik wil nooit geen BT muis of toetsenbord. Die dingen vreten pillen en voor spellen is de reactietijd waarschijnlijk ook lager dan bij een kabeltje. Dus maar goed dat ze ze met draad leveren. 110€ Gespaard. Trouwens waarom moet je een BT toetsenbord hebben, je gaat toch nooit verder van je scherm zitten dan dat de kabel lang is. Anders worden de lettertjes wel heel erg klein (tenzij op 640×480 misschien)

 • Profielfoto
  bassbug

  Wellicht dat je beter een Logitech draadloos toetsenbord + muis kan halen? Je kan ze al halen voor ca. 30-40 euro. Maar goed, ik vind een draadloos muis iets nuttiger dan een draadloos toetsenbord. Muis moet het hebben van ongestoord speelruimte, een tikplank moet tenslotte het liefst gewoon stil liggen:)

 • Profielfoto
  zakalwe
 • Profielfoto
  Ednolb

  Een BT keyboard kan wel bijdragen tot het uiterlijk van de iMac G5. Ik vind dat hij er veel beter uitziet zonder al die kabels die van de achterkant komen…

 • Profielfoto
  Sg. Alpha

  wel of niet draadloos… het is gewoon weer een geile Mac! en met draadloos net weer wat geiler.

  Als je de 110 euri kan missen…DOEN toch?:)

 • Profielfoto
  macpro

  Heb op http://www.kodawarisan.com/ de rest van de foto’s gezien.
  En kom helaas tot de conclusie dat de G5 processor op het moederbord is gesoldeerd. Daar gaat de hoop op upgrades! :(

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Jammer dat de voedingskabel er bij het minste geringste uitligt…