Dedicated server tools voor Medal of Honor zijn onderweg

Door: Sad - 0 reacties

Voor de meeste muliplayer spellen die tegenwoordig op de markt komen, worden door de fabrikant “dedicated servers” uitgebracht. Dat zijn programmaatjes -zonder grafische gebruikers interface- waarmee je een game server kan draaien. Spelers van over de hele wereld kunnen dan via het internet meespelen op jouw computer.

Deze dedicated servers worden meestal voor Windows en Linux geleverd. Omdat Mac OS X in principe een Linux-achtig systeem is, leek het mij niet zo moeilijk om ook Mac OSX versies te laten bouwen zonder al te veel kosten voor de fabrikant. Dat bleek echter moeilijker…

Ik had al eens aan Ryan C. Gordon van Icculus gevraagd of hij een Mac versie wilde maken van het door hem ontwikkelde MohRadiant, een tool om levels te ontwerpen voor Medal of Honor. Hij wilde dat wel graag, zolang iemand hem maar betaalde. Maar niemand gaf hem opdracht en dus het kwam er niet.

Via Ryan kwam ik in contact met Brad Oliver, de maker van MacMAME, en ook verantwoordelijk voor Mac versies van o.a. Medal of Honor, Call of Duty en Jedi Academy. Ook hij was erg geĆÆnteresseerd in een Mac versie van MohRadiant, maar nog meer in dedicated server applicaties voor de Mac. Gelukkig wordt Brad om de haverklap door Aspyr Media ingehuurd en dus kon hij ook beschikken over de broncodes (sources) van de Linux dedicated server tools van onder andere Jedi Academy en de Medal of Honor serie.

De Mac OS X versie van Jedi Academy kwam vorig jaar op de markt en ook de dedicated server tool. Voor het eerst konden Mac gebruikers nu een dedicated game server draaien.

Onlangs postte Brad op zijn weblog het bericht dat er binnenkort niet alleen updates komen voor Medal of Honor: Allied Assault, Spearhead en Breakthrough, maar ook Mac OS X dedicated server tools voor alle drie deze spellen! Het enige oponthoud voor Aspyr is dat er nog licenties voor GameSpy moeten worden geregeld. De fabrikant moet namelijk grof betalen om zijn game servers te kunnen aanmelden bij GameSpy.

Eind dit jaar kunnen we dus onder Mac OS X dedicated servers gaan draaien voor de Medal of Honor serie, een drietal dat al best oud is, maar wereldwijd nog steeds razend populair op Windows, Linux en Mac. Ik zelf heb de beta’s al ontvangen van Brad en ben inmiddels bezig met het bouwen van tools om er een leuk Aqua jasje omheen te bouwen. Wij mac gebruikers willen immers keurig de software kunnen bedienen ook al zijn we “hardcore game admins”.

Een nieuwe stap dus in het volwassen worden van de games community op de Mac.

Reacties

0 reacties