Apple verhoogt .Mac-opslagruimte

Door: Lucas Raggers - 20 reacties

Apple heeft vandaag de opslagruimte van haar .Mac dienst verhoogd naar 250 Mb. In deze 250 Mb zit zowel de opslagruimte voor e-mail als voor je iDisk. De verdeling is standaard 125Mb – 125Mb, maar dit kan naar believen aangepast worden.

De laatste tijd is er op het internet een concurrentiestrijd bezig wat betreft opslagruimte. Google begon de oorlog door aan te kondigen dat het een e-mail service zou lanceren met 1Gb opslagruimte. Spymac kwam vervolgens direct met 1Gb ruimte voor haar leden en ook Hotmail moest er onlangs aan geloven.

Apple .Mac

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  ThomasL

  Goede zaak. Kan ik eindelijk eens wat meer kwijt op mijn .Mac account.

 • Profielfoto
  ISS

  Uw gebeden zijn verhoord… :p

  Alleen 10mb voor mailtjes is wat mager….met een bijlage van 6mb is je mailtj al snel 10mb groot.

  Maar…. Google vind ik niet zo fijn… kwaliteit boven kwantiteit.

 • Profielfoto
  aperitivo

  10MB per bericht lijkt me meer dan ruim, en voor de rest is het uitstekend nieuws. Zelfs hiervoor was .Mac al geen goede dienst

 • Profielfoto
  presque rien

  toch vind ik het pakket nog wat te mager. Er zou meer service moeten zijn vind ik. 100€ voor een dikke e-mail vind ik nog veel geld. En ik geil ook niet op de xxx@mac naam. Je moet nogal bezeten zijn om op het aanbod in te gaan zeker?

 • Profielfoto
  ihans

  Mooi zo, ik zat een beetje krap met m’n backup
  Hoe verander ik die 50/50 verhouding zoals hierboven beschreven?

 • Profielfoto
  error

  Verander de instelling via de http://www.mac.com. Log in en klik op Account (links onder).

  Mag nog wel wat sneller allemaal – wellicht volgend jaar als er een tijger in mijn G5 zit.

  Goeje aksie van Apple – was ik bijna van plan om m’n account op te heffen heb ik net een .mac doosje gekocht (69 euro incl. btw bij Apple Centre Rotterdam)

 • Profielfoto
  BertT

  Maar nu krijg ik een melding dat mijn iDisk grootte op mijn computer niet meer klopt en niet meer gebruikt kan worden . . . wat nu?

 • Profielfoto
  error

  Die ‘local copy’ functie aan en uit zetten wellicht?

 • Profielfoto
  Hugo

  goede zaak dit:D

  maar ik heb bij hotmail nog steeds 2 mb hoor… wanneer is het daar 1gb geworden?

 • Profielfoto
  Spongebob

  hmm, ik had enkele weken superweinig ruimte en had mijn account upgegraded naar 200mb, blijkt dat dit nu verandert is in 512mb (dit ziet er al een stuk beter uit), maar meer mag nog altijd, voor die 165 euro

 • Profielfoto
  Spongebob

  oeps: verbetering: bij nader inzien blijk ik zelfs te beschikken over 1024mb . Ik gebruik mijn email niet maar ik kan ze niet minder zetten dan 15mb, maar ja: 1009mb is al vijf keer meer dan dat ik totnogtoe had. Inderdaad: goeie actie van apple.

 • Profielfoto
  aperitivo

  @ presque rien

  er is meer service: webmail (incl. spellingcheck) en een stel programma’s (oa virusscan), webspace, iDisk, iSych, korting (bv kadootje voor applestore)

 • Profielfoto
  Hasofski

  En auto-reply functie voor als je net wilt doen alsof je een weekje op vakantie bent (of zat dat er al in?)

 • Profielfoto
  Josh

  Xasamail nog groter

 • Profielfoto
  Raf.be

  Hasofski: die functie zit er al in. Zie op webmail.mac.com, en klik verder naar Preferences en dan ‘Auto Reply’.

 • Profielfoto
  ThomasL

  Hier is ie dan, de mail van Apple:

  Dear .Mac Member,

  We’re excited to announce that your .Mac membership now comes with 250 MB of combined .Mac Mail and iDisk storage. And, in another move designed to make life easier as traffic grows heavier and files grow larger, we’ve increased the maximum email message size to 10 MB.

  If you haven’t tried them yet, be sure to check out two additional enhancements recently added to .Mac Mail. There’s a new online spell checker with a customizable dictionary available when you use your .Mac Mail account through a browser. And you can now use aliases as email addresses either for fun or as protection when you need to provide an email address but aren’t entirely comfortable with the requester. If your concerns turn out to be justified, you can then simply remove the alias and create a new one the next time you face a similar situation.

  We value your membership and hope you enjoy these enhancements to your .Mac service.

  Sincerely,

  Apple respects your privacy.
  Information regarding your personal information can be viewed at http://www.apple.com/legal/ privacy.

 • Profielfoto
  iAgree

  MMM de ldisk op mijn bureaublad is nog altijd maar 100 mb terwijl ik gehertsrt heb en ge synced en de verhoudingen heb aangepast op de .mac site acount instellingen enz.. weet iemand hoe ik dat wel goed krijg, de melding zegt je idisk op je computer is niet te gebruiken terwijl de grote word aangepast, prima maar waar waneer en hoe gebeurt dat dan moet ik er zelf nog iets voor doen omdat te bewerkstelligen ???

 • Profielfoto
  iOhan

  Was bij mij net zo (dat de iDisk op bureaublad 100MB bleef. Je kunt dat aanpassen door onder systeemvoorkeuren bij .Mac naar iDisk te gaan het vinkje bij ‘Maak een lokale kopie…’ weg te halen, dan moet je sluiten (nu wordt er een diskimage ‘vorige lokale iDisk….’ op je bureaublad geplaatst), opnieuw openen en weer aanvinken en er wordt een nieuwe kopie op je bureaublad gemaakt. Kost wel even tijd, maar dan is alles in orde!

 • Profielfoto
  boekeloo

  Zo heb ik het ook gedaan.

 • Profielfoto
  iAgree

  top het is gelukt bedankt