addyboy
addyboy Nieuws 29 september 2004

Apple introduceert twee nieuwe Jam Packs

Apple heeft vandaag 2 nieuwe Jam Packs geïntroduceerd.
De hele Jam Pack serie is dus nu in totaal op 3 uitgekomen.

Jam Pack 1: Instruments, Loops, and Effects
Jam Pack 2: Remix Tools
Jam Pack 3: Rhythm Section

Jam Pack 1 is onze al ‘bekende’ Jam pack met zo’n 2000 nieuwe muziekfragmenten, 100 instrumenten, en 100 effecten.

Jam Pack 2 voegt meer dan 2000 nieuwe loops toe en zo’n 20 nieuwe beatkits uit verschillende muziekstromingen, zoals hiphop, R&B, electroclash, house, trance, downtempo en 2step.
Ook kun je ouderwetse beats van de Roland-drummachines aan je nummers toevoegen, zoals het klassieke geluid van de TR-606, TR-808, TR-909 en CR-78.

Jam Pack 3 heeft ook meer dan 2000 nieuwe Apple Loops voor alternatieve muziek, rock, blues, metal en folk, meer dan 1000 drumbeats en -fills, en maar liefst meer dan 1000 baslijnen, gitaar- en keyboardriffs en opeenvolgende akkoorden. Er zijn veel nieuwe drumstellen, van jazzbrushes tot moderne rockgeluiden. En percussiegeluiden, conga’s, bongo’s, shakers en steel drums.
Via je toetsenbord kun je op meer dan 10 snaarinstrumenten tokkelen of spelen, zoals de dobro, banjo, akoestische bluesgitaar en de elektrische gitaar.

Alle Jam Packs dragen de prijs van €99,00. Dus al bij al lijkt het me een leuke uitbreiding voor Garageband (je zult als je deze allemaal hebt ‘verzameld’ ook +6000 loops en aardig wat muziek instrumenten en effecten hebben).

Systeemeisen
• Geïnstalleerd exemplaar van iLife ’04*
• Macintosh computer met minimaal een 600-MHz G3-processor voor gebruik van Apple Loops (G4- of G5-processor vereist voor software-instrumenten)
• 256 MB fysiek RAM-geheugen
• Een dvd-eenheid (zoals een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid of een SuperDrive)
• Mac OS X versie 10.2.6 of hoger
• 4,5 GB vrije schijfruimte

*Voor gebruik van een gitaar, keyboard of microfoon in combinatie met iLife ’04 is mogelijk een USB- of MIDI-interface nodig.

Bron: Apple – iLife – Garageband – Jam Packs

Reageer op artikel:
Apple introduceert twee nieuwe Jam Packs
Sluiten