Alpine komt met iPod interface voor de auto (nu met extra plaatjes)

Door: addyboy - 19 reacties

Alpine Electronics (een Japanse fabrikant voor allemaal elektronische autoapparatuur) introduceert nu een iPod-interface voor in de auto. Het mooie hiervan is dat je in elke auto naar je iPod kan luisteren, met een goede integratie. Zo moest je voorheen een BMW of Smart hebben. Nu kan je voor zo’n $100 voor de KCA-420i in elke willekeurige auto naar je iPod luisteren (maar let op! er moet ook nog een Alpine Ai-NET head unit bijgekocht worden).

Je kan de iPod bedienen via de autoradio, of via de knoppen in het stuur. Op de autoradio verschijnt dan ook de Song Title, Artist en Album. Dit hele verhaaltje maak je natuurlijk af met de Alpine Ai-NET head unit. Dit is een touchscreen en hier kan je dan ook nog eens je navigatiesysteem op lezen. Maar je kan ook gewoon je iPod ermee opladen.

Volgens de site is de Alpine KCA-420i in eind september leverbaar in alle geautoriseerde dealers. Ik ben benieuwd of de integratie van auto en iPod bij dit apparaatje is gelukt. Naar mijn mening is dat het wel geslaagd lijkt (hoewel ik denk dat de Smart en BMW integratie iets mooier zal zijn afgewerkt, maar ik kan er naast zitten).

(lees verder voor een paar foto’s)

Een schets van de Alpine KCA-420i

De Alpine Ai-NET head unit (de touchscreen)

De iPod en Alpine KCA-420i

De connector

Het apparaatje

De aangesloten iPod

Een aangesloten CD head unit

Bron: de Alpine website
Discussie in het forum

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  addyboy

  alleen jammergenoeg mag ik nog niet autorijden :P.. zucht.. zat ik maar in Amerika.. dan mocht ik over een maandje autorijden :)..

 • Profielfoto
  himac

  moet je wel genoeg geld hebben ;)

  ik moet noooooog langeeer wachten

 • Profielfoto
  Jello

  genoeg geld ? 100 € zeggen ze, of heb ik me mislezen?

 • Profielfoto
  addyboy

  $100.. maar zal hier wel neerkomen op 110 euro?:P

 • Profielfoto
  Luigi Pepperoni

  De firma Dension levert al geruime tijd de iceLink: een klein, moduler en perfecte interface met cd kwaliteit voor het aansluiten van een iPod (ook de mini) op een autoradio van diverse merken. Enige voorwaarde is dat de autoradio voorzien moet zijn van een externe cd-wisselaar aansluiting.
  De interface bestaat uit drie onderdelen. Een klein printplaatje, een kabel voorzien van de juiste stekkers voor aansluiting op de cd-wisselaar aansluiting van de autoradio en een kabel voor aansluiting op de iPod. Voor de iPod aansluiting heb je keuze uit een stekkertje of een cradle.
  De firma Deynos (http://www.deynos.nl ) uit Zeewolde is momenteel als Dension importeur bezig een distributie netwerk voor deze producten op te zetten in Nederland. De iceLink is al via VW/Audi dealers te bestellen, andere merken volgen spoedig evenals het auto speciaal zaken kanaal.
  Kosten ca. € 139,- incl. BTW

  Kijk voor meer info op
  http://www.dension.com/main.php?pageid=50&topid=42
  of
  http://www.dension4u.de/shop/index.php?cPath=98&osPsid=8e89ac52c3d6d0b7a7a4249e82724144

 • Profielfoto
  janvanes

  De “afwerking” van die BMW integratie is nogal teleurstellend (tenminste zoals ik die in Parijs op de Apple Expo zag): alles wat je ziet is een los snoertje in het handschoenvak. Geen cradle, en ook niet de handigste locatie. Je iPod ligt dus los in het handschoenvak (niet ideaal i.v.m. krassen, deukjes, denk aan noodstops; ook onhandig als je de iPod uit de auto wilt halen, bijna verplicht i.v.m. diefstalrisico).

  BMW heeft er in het geheel geen (denk)werk in gestopt, lijkt het.

  Alpine is trouwens een Japans bedrijf…

 • Profielfoto
  jbgood

  “De firma Dension levert al geruime tijd de iceLink: een klein, moduler en perfecte interface met cd kwaliteit voor het aansluiten van een iPod (ook de mini) op een autoradio van diverse merken.”

  Maar juist niet voor de nieuwe AI-net radios van Alpine. Ik heb er nu een van dension op mijn Alpine zitten.. Hij werkt perfect maar laad niet op en ik zie de titels niet op het radio scherm. Denk dat ik toch eens naar de alpine dealer moet;-)

 • Profielfoto
  Ronald_B

  Voor audi is dit er al een tijdje in de vorm van een soort carkit. klik je iPod erin en je kan muziek luisteren via het audio systeem. alleen m’n pa en ik hebben geen iPod:(

 • Profielfoto
  Tammo80

  Volgens mij hoef je er geen head unit bij te kopen, dit maakt alleen de interface veel mooier. Als je niet al te veel geld hebt kun je ook genoegen nemen met bediening via de radio zelf.
  Als alternatief kun je geloof ik ook knoppen op het stuur aansluiten.

 • Profielfoto
  Stof

  Ziet er goed uit!:D

 • Profielfoto
  Bob Ross

  @ Ronald_B: Ruilen ? Jij mijn iod 4G, ik jullie Audi

 • Profielfoto
  mulderd

  Bij http://www.connect2.nl is ook een leuke interface te koop. Alleen de prijs is mij onbekend. Dit is wel een erg handige.

  Weet iemand de prijs ?

 • Profielfoto
  janvanes

  @ Tammo80: je lijkt het niet goed te begrijpen. Al deze oplossingen zijn bedoeld om een iPod op een (bestaande) autoradio aan te sluiten. Het gaat dan om autoradio’s waarop een CD-wisselaar aangesloten is/kan worden. Je bedient de iPod via de knoppen en het display van de radio, precies alsof het een CD-wisselaar zou zijn. Wat zou je nog meer willen dan?

  Die interface bestaat dus uit een kastje (+ kabels, connectors) dat de commando’s vanuit de radio vertaalt naar de iPod, enz. “Als je niet al te veel geld hebt”? vaak kost alleen de interface al meer dan een iPod. Aparte head units specifiek voor een iPod bestaan gewoon (nog?) niet.

  Bij auto’s waar de radiobediening ook via knoppen op het stuur gaat, zal dit ook wel opgaan voor de iPod. Maar daarbij moet je wel bedenken dat alleen de optie “radiobediening via ’t stuur” bij een auto al voor een forse meerprijs af fabriek zorgt (500-1000 euro?)

 • Profielfoto
  nbohemen

  Alpine is geen Amerikaans, maar een Japans bedrijf.

 • Profielfoto
  RebelKet

  Tja, $100 voor een kastje. Voor minder geld soldeer je een verloopje van je headphone-out naar je aux-in, die op de meeste moderne autoradio’s te vinden is. En bedien je de boel gewoon op je iPod.

 • Profielfoto
  mulderd

  @rebelket
  Dat is nou een tip waar je wat aan hebt !
  Ik zal het gelijk uitzoeken van mijn eigen radio. De oplossing van de meeste zaken zijn meestal ook de simpelste. Thnx.

 • Profielfoto
  Venco

  Wat me uit deze reacties (en het artikel) nog steeds niet duidelijk is, werkt dit nu ook op de autoradio die ik al heb? Hoef ik nu alleen die kast te kopen, of werkt het alleen op die alpine radio’s? Nu sluit ik de Ipod aan via een analoge ingang en de hoofdtelefoonuitgang met een kabeltje. Erg onhandig met die kabels in de auto, volume dat je op de Ipod moet regelen en de Ipod die los door de auto gaat.

  Maar weer een cradle naast de telefoon in de auto vind ik ook niet optimaal, en bediening via de radio met de Ipod in het handschoenenkastje lijkt me dan OK.

 • Profielfoto
  partyfart

  Nu makkelijker te kopen: zie http://www.icepod.nl
  Gewoon je type auto of radio aanklikken en de juiste icelink komt tevoorschijn. Mijne zit al in mijn Rover:)