addyboy
addyboy Nieuws 10 september 2004

Alpine komt met iPod interface voor de auto (nu met extra plaatjes)

Alpine Electronics (een Japanse fabrikant voor allemaal elektronische autoapparatuur) introduceert nu een iPod-interface voor in de auto. Het mooie hiervan is dat je in elke auto naar je iPod kan luisteren, met een goede integratie. Zo moest je voorheen een BMW of Smart hebben. Nu kan je voor zo’n $100 voor de KCA-420i in elke willekeurige auto naar je iPod luisteren (maar let op! er moet ook nog een Alpine Ai-NET head unit bijgekocht worden).

Je kan de iPod bedienen via de autoradio, of via de knoppen in het stuur. Op de autoradio verschijnt dan ook de Song Title, Artist en Album. Dit hele verhaaltje maak je natuurlijk af met de Alpine Ai-NET head unit. Dit is een touchscreen en hier kan je dan ook nog eens je navigatiesysteem op lezen. Maar je kan ook gewoon je iPod ermee opladen.

Volgens de site is de Alpine KCA-420i in eind september leverbaar in alle geautoriseerde dealers. Ik ben benieuwd of de integratie van auto en iPod bij dit apparaatje is gelukt. Naar mijn mening is dat het wel geslaagd lijkt (hoewel ik denk dat de Smart en BMW integratie iets mooier zal zijn afgewerkt, maar ik kan er naast zitten).

(lees verder voor een paar foto’s)

Een schets van de Alpine KCA-420i

De Alpine Ai-NET head unit (de touchscreen)

De iPod en Alpine KCA-420i

De connector

Het apparaatje

De aangesloten iPod

Een aangesloten CD head unit

Bron: de Alpine website
Discussie in het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alpine komt met iPod interface voor de auto (nu met extra plaatjes)
Sluiten