Steve Jobs gered van zeldzame kankeraandoening

27 reacties

Vandaag heeft Apple CEO Steve Jobs in een e-mail aan het Apple-personeel bekend gemaakt dat hij een operatie heeft ondergaan aangaande een zeldzame kankeraandoening aan de pancreas.

[textquote]”This weekend I underwent a successful surgery to remove a cancerous tumor from my pancreas. I had a very rare form of pancreatic cancer called an islet cell neuroendocrine tumor, which represents about 1 percent of the total cases of pancreatic cancer diagnosed each year, and can be cured by surgical removal if diagnosed in time (mine was).”[/textquote]
Steve Jobs zal tijdens zijn recuperatie vervangen worden door Tim Cook (worldwide sales and operations). Verwacht wordt dat Steve in september terug op post.

MacOSX.nl wenst Steve van harte beterschap.

Reuters : Apple CEO Jobs Has Cancer Surgery

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  OReason

  Woow, daar schrik je wel even van. Denk ik. Sorry ik ben allemaal aan t filosoferen enzo. Maarja, beterschap Steve!

 • Profielfoto
  Robse

  Dat is inderdaad schrikken. Maar gelukkig was hij er op tijd bij, want wat is Apple zonder Steve.
  In ieder geval beterschap Steve.

 • Profielfoto
  benj1989

  veel beterschap steve

 • Profielfoto
  Jor1

  Workaholics lopen altijd op den duur tegen dit soort dingen… het wachten was begonnen. Toch heel vervelend ook voor hem.

  velen in Sillicon valley zullen staan te juigen!
  (steve is niet altijd de nice guy die wij van het keynote podium kennen)

 • Profielfoto
  ParadoX

  Ik vraag mij soms wel eens af hoe het verder zal gaan met apple mocht steve het bijltje erbij neer gooien. Heeft Steve nu (nog steeds) echt zoveel invloed op de gang van zaken binnen apple, of wordt dit verhaal stand gehouden om de apple-fans een beetje zoet te houden

 • Profielfoto
  rbroen

  Sterkte Steve!

  (pancreas = alvleesklier)

 • Profielfoto
  Loesje

  Jobs doet niet alles in zijn eentje… ook al is hij wel de drijvende kracht.
  Er zijn veel apple-liefhebbers en uitvinders dus eigenlijk denk ik dat ook zonder Steve Jobs veel nieuwe dingen kunnen worden opgezet. Al zou iedereen daaraan moeten wennen. Maar wel wat snel om meteen te praten over zo’n situatie. Hij is er nog!:)

 • Profielfoto
  error

  “Workaholics lopen altijd op den duur tegen dit soort dingen… het wachten was begonnen.”

  Wat een onzin… Het ontwikkelen van een vorm van alvleesklierkanker heeft volgens mij niets met het al of niet ‘workaholic’ zijn te maken.

  We hebben ooit een Apple zonder Steve Jobs gezien. Het werd een normaal bedrijf waar domme beslissingen werden genomen om de winst op te krikken (maar dit mislukte). Mocht Jobs ooit – om wat voor reden dan ook stoppen bij Apple – dan moet hier weer een bijzondere persoonlijkheid voor in de plaats komen. Iemand met visie, met een culturele achtergrond (Jobs is architect) en smaak. Jonathan Ive wellicht? Ooit?

  Maar zover is het gelukkig nog lang niet! Wel even schrikken hoor…

  Zou Steve nog die keynote in Parijs gaan doen om zijn nieuwe kind (iMac) te introduceren?

 • Profielfoto
  ivan.roos

  Nu weet ik waarom hij zo ziek eruit zag. ;) Bevestiging van mijn gezichtlezing.

 • Profielfoto
  Loesje

  Natuurlijk is er altijd een bijzondere aanvoerder nodig in een bijzonder bedrijf. Zo ook bij Apple. Veranderingen kun je echter niet tegenhouden. Hopelijk zal het niet op die manier gaan als er bij Apple iets verandert (door ziekte van Steve Jobs).

 • Profielfoto
  Stof

  Apple = Jobs, Jobs = Apple.

 • Profielfoto
  japser909

  En de röntgen werd op een NT doos gedaan ? :p of ehhh…. de administratie, mss speelde er wel een mp3 spelert van ander merk… ik hoop dat zo…. respectloos kneusje die jobs, samen met die kneus Gates ( wordt is tijd dat GAtes kanker krijgt btw… )

 • Profielfoto
  Alfetta

  Zeg Jasper909, ik vind het wel heel laag bij de grond van je om zoiets te zeggen over Bill Gates. De meeste zullen hier geen microsoft liefhebber zijn, maar dit soort dingen zeg je toch niet? Ik vind echt dat je je eens flink moet gaan schamen voor deze opmerking van je!!!

  Hopelijk is steve weer snel de oude!

 • Profielfoto
  Franklin

  Het is jammer dat mensen ziek kunnen worden, maar ja that’s life. Gelukkig hebben de docs het weg kunnen halen, nu maar hopen dat het niet meer terug komt

  Gelukkig is hij nog steeds net zo verslaafd aan zijn produkten als de fans, quote uit de memo ( http://www.thinksecret.com/news/jobsmemo.html ):

  “PS: I’m sending this from my hospital bed using my 17-inch PowerBook and an Airport Express.”

  :D

 • Profielfoto
  japser909

  schaamt zich diep :( sorry alfetta, ome gates en jobs…

 • Profielfoto
  japser909

  @FRanklin , dacht je dat ie een DELL had in zijn Hospital bed ?:p NB: hij lijkt wel een duivel op http://wwwi.reuters.com/images/w148/amdf645784.jpg :O

 • Profielfoto
  Hanhart

  IS idd wel ff schrikken, beterschap Steve

 • Profielfoto
  error

  “verslaafd aan zijn produkten”

  Hij weet natuurlijk heel goed dat zijn mail binnen een paar uur door de hele wereld gaat. Beetje marketing kan geen kwaad natuurlijk.

  Zoals Cruijff al zei: “Elk nadeel heb zijn voordeel.”

 • Profielfoto
  Bert

  …nu maar hopen dat het niet meer terug komt

  Mijn idee ;)

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  vindt het hoog tijd dat Steve Apple eens weer verlaat. Maar hoop wel dat Steve helemaal herstelt! Want het blijft een koning!

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  maar wie geeft dan de keynote speech in Parijs eind augustus???

 • Profielfoto
  Bert

  Zo zie je maar weer:
  “Het gaat je voordeur voorbij en zo staat het binnen”

  Dat geldt voor iedereen, ik kan er over meepraten… ???

 • Profielfoto
  Nicolas

  De titel van het artikel was dus ” … gered van zeldzame kankeraandoening”. Het woordje “gered” hierin wordt best met een beetje voorzichtigheid gelezen. Voor de meeste kankers is het woord “genezing” of “redding” iets wat kan verhoopt worden, maar niet gegarandeerd.

  De originele mededeling van Steve gaat een beetje in detail, door niet zomaar te spreken van een een “pancreaskanker” maar wel van een eilandcel neuro-endocriene tumor. Het is inderdaad zo dat als men deze vroeg genoeg opereert, de kans op herval klein is, en dit in tegenstelling tot de meeste andere pancreaskankers.

  Voor meer informatie kan je eventueel kijken op http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000393.htmv

 • Profielfoto
  Jor1

  @ ee:

  “Workaholics lopen altijd op den duur tegen dit soort dingen… het wachten was begonnen.”

  Wat een onzin… Het ontwikkelen van een vorm van alvleesklierkanker heeft volgens mij niets met het al of niet ‘workaholic’ zijn te maken.

  Zeker wel, als jij dag en nacht aan het werk bent, mensen om je heen afkaffert, en je over de kleur van een prullenbak druk maakt. Is het altijd je lichaam die op de een of andere manier gaat protesteren. Dat wil niet zeggen dat alle ziektes ontstaan door een teveel aan stress etc. maar andersom dus heel vaak wel.

 • Profielfoto
  Olav Basoski

  Hoe halen sommige figuren het in hun hoofd om zulke schandalige dingen te roepen over andere mensen, wie dan ook. Moderators, wordt het hier en daar niet tijd voor een flinke trap onder bepaalde konten??

 • Profielfoto
  franswilco

  Ik had gehoopt dat deze discussie een steunbetuiging en medeleving naar Jobs toe zou zijn. En niet een verwensing van een of andere flapdrol die mensen kanker toe wenst. WAT voor mens dan ook. Het is overduidelijk dat jij nooit mensen in je omgeving hebt gezien die levend opgegeten zijn door deze klote ziekte. Anders zou je zo iets belachelijks NOOIT hebben gezegd, zelf niet als grapje. Dit betuigt van extreme domheid.

  Ik zou haast willen zeggen dat ik jou toewens wat jij anderen toe wenst. Maar dat maakt me geen haar beter dan jij, dus doe ik het ook niet. Je krijgt wat je geeft in dit leven.

 • Profielfoto
  Sad

  http://dearsteve.net/

  daar kan je hem een bericht sturen.