Skype komt naar de Mac

Door: Pieter Coolsma - 18 reacties

In korte tijd is Skype in de Windows wereld erg populair geworden. Skype is een gratis en eenvoudig programma waarmee je binnen enkele minuten overal ter wereld gratis kunt bellen. Skype, gemaakt door de ontwikkelaars van KaZaA, gebruikt innovatieve P2P (Peer-to-Peer) technologie om verbinding te maken tussen jou en andere Skype gebruikers. Inmiddels is er ook een Linux versie van dit programma. Een Mac OS X versie werd al verwacht, want de firma zocht al enige tijd een Mac OS X programmeur.

Inmiddels is er achter de schermen hard gewerkt blijkbaar. AppleInsider meldt dat er nu een beta versie beschikbaar is gesteld voor een aantal gebruikers. Een publieke beta versie wordt binnen 2 maanden verwacht. Hierdoor wordt bellen met Windows- en Linux-gebruikers een stuk makkelijker.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Bageera

  kan je dan echt bellen naar een telefoonnummer of is het meer zoals bij iChat?

 • Profielfoto
  pimpel

  het is meer zoals bij ichat, maar het heeft wel een betalende optie, om naar gewoon telefoonnummers te bellen, …

 • Profielfoto
  GrandMaster

  Heb het hier geprobeerd maar moet nog heel wat aan gedaan worden, het kraakt aan alle kanten en ichat verdiend wat mij betreft nog steeds mijn voorkeur werkt vele malen beter en sneller. javascript:emoticon(‘???’)

 • Profielfoto
  boelie

  Destijds had een huisgenoot van me dit ookal, je kunt het zien als een continu openstaande telefoonverbinding. Zodra je begint te praten heb je een gesprek. Maar ja, dat kan met ichat toch ook? ???

 • Profielfoto
  sabine

  maar met ichat kun je niet met windowsmensen praten, althans de aim voor windows audio optie laat veel te wensen over.
  ik hoop dat dit met skype verbeterd wordt

 • Profielfoto
  pimpel

  onder windows werkt dit programma perfect; dus kwaliteit zal nog wel verbeteren. Geduld is een mooie deugd

 • Profielfoto
  Alfetta

  skype werkt prima met windows gebruikers! :D

 • Profielfoto
  Zazoe

  :D Het grote voordeel aan Skype is dat je inderdaad met je windoosvrienden (ik ben de enigste met een apple) kunt bellen. Werkt veel beter als MSN Messenger omdat het een P-2-P programma is. Van mij mogen die 2 maanden al om zijn !!! :p

 • Profielfoto
  els

  Toevallig had mijn vriend van de week via Skype een gesprek met zijn vriend in Canada. Windows, maar toch wel errug handig. Klaarheldere verbinding, goed te horen. Je kon alleen niet door elkaar praten. Goed nieuws dus dat dit ook voor mac beschikbaar is / komt.

 • Profielfoto
  Rogi

  Tja Els,
  Toevallig zag ik dat mijn Windoos bij het afsluiten een melding gaf in de trant van: “het lukt niet om ….exe te installeren…”. Voor het eerst, en toevallig net een dag na de installatie van Skype. En nu lees ik dat Skype een produkt is van de makers van KaZaA. Dat verklaart wat. Wat voor bedrijdsmodel hanteert Skype – toch niet hetzelfde als KaZaA?

 • Profielfoto
  iAgree

  is dan echt niemand op de hoogte van het feit dat als je dit prog gebruikt je ook tekent voor het feit dat zij je computer en je band breedte mogen gebruiken om andere mensen op het netwerk met mindere middelen mogen steunen, door jouw band breedte en computer kracht te gebruiken, in MS land heet dat spy ware geloof ik, ik zou eerst even de kleine lettertjes lezen voor je op agree drukt in dit geval.

 • Profielfoto
  Pieter Coolsma

  Zie de FAQ:

  Does Skype contain any advertising or spyware?
  No.

 • Profielfoto
  leavestone

  Skype qualiteit van iChat crossplatform alleen zonder videochat. ???
  Supergoed snel en envoudig te installeren. En het werkt perfect. Beste
  Wat er momenteel Crossplatform te krijgen is.

  Nadeel SPYWARE :angry:

  http://www.download.com/3302-2349_4-10225259.html?pn=1&fb=2
  http://www.chip.de/forum/thread.html?bwthreadid=630258

  En ik heb de eerste mails al binnen!

  Dus nu maar hopen dat apple snel iChat AV poort voor windows
  Kunnen ze iSights verkopen hehe:p

 • Profielfoto
  Jlle

  @djdata:
  “Skype (….) gebruikt innovatieve P2P (Peer-to-Peer) technologie om verbinding te maken tussen jou en andere Skype gebruikers”

  Dus dat lijkt me duidelijk toch? niets geheimzinnigs aan. Verder valt dit niet onder categorie spyware natuurlijk, maar wel onder P2P, lijkt wat dat betreft op bittorrent.

  Share!!!

 • Profielfoto
  iAgree

  Ok Ok , ik zal de tekst eens even opzoeken het staat in de kleine lettertjes van de agreement, ik weet ook niet of het onder spyware valt maar het is een feit dat via skype jouw computer en bandbreedte door andere gebruikers op het netwerk met een mindere comp of verbinding mag worden gebruikt, maar goed ik zoek het nog wel ff op

 • Profielfoto
  iAgree

  Dit staat in de officieele license agreement op de skype site:

  3. Permission to utilize.

  In order to receive the benefits provided by the Skype Software, you hereby grant permission for the Skype Software to utilize the processor and bandwidth of your computer for the limited purpose of facilitating the communication between other Skype Software users. You understand that the Skype Software will protect the privacy and integrity of your computer resources and communication and ensure the unobtrusive utilization of your computer resources to the greatest extent possible.

  Het is maar dat jullie het weten.

 • Profielfoto
  OReason

  De beta is al te downloaden op Limewire. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. En je merkt ook echt dat het een beta-versie is, sommige functies werken nog niet. Maar het bellen werkt heel goed :).

 • Profielfoto
  ISS

  Heb de beta hier….registreren gaat…aanmelden ook niet. Werkt dus niet.

  Iemand een oplossing? Volgens mij is het geeen firewall-probleem, aanmelden via een inbel-account bij KPN gaf ook problemen.