Screenshots van Rhapsody Internet jukebox

21 reacties

Rhapsody is de grote aanval van RealNetworks tegen de iTunes Music Store. RealNetworks kondigde maandag dat de verkoop boven de 1 miljoen liedjes is uitgekomen sinds het bedrijf zijn prijzen tijdelijk verlaagde. Dit getal is aanzienlijk hoger dan wat ze normaal verkopen. Real begon afgelopen dinsdag met het aanbieden van liedjes en albums voor de helft van de prijs van de liedjes in de iTunes Music Store.

Het bedrijf kondigde dinsdag ook aan dat de deal over de Rhapsody Internet jukebox service voor studenten van de University of California en de University of Minnesota is gesloten. Deze universiteiten zullen korting krijgen voor de online music store. De service die normaal $9.95 kost, wordt daar aangeboden voor $2 en $3 per maand.

In onze mailbox troffen we een aantal screenshots aan van Rhapsody. Lees verder om deze te bekijken!


Rhapsody heeft veel weg van Safari, iTunes Music Store en de RealOne player

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  sjap

  ehm… ik zie vier broken images… vautje?

 • Profielfoto
  Triumph

  4 vraag tekentjes Ineteressant! ???

 • Profielfoto
  macphreak.e
 • Profielfoto
  macphreak.e

  Mooi blauwe kleur!

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Heb meteen het nieuwe plaatjes upload systeem voor Redacteuren getest, maar alleen de redacteuren hadden de permissie om de plaatjes te bereiken. Dat is inmiddels dus opgelost;)

 • Profielfoto
  stijnbokhove

  “het deal”?!

 • Profielfoto
  Sad

  Mooi het dat iPodje met een slot er op? Wat een zielige gasten dit!

  Het blijft een website zonder integratie tussen je PC en je MP3 speler. Bij iTunes is het 1 keer klikken en het is afspeelbaar.

  Nu moet je alsnog “opslaan als” en het handmatig in je machine zetten.

  Je kan hem zelf ook bekijken op guide.real.com of de Nederlandse versie op http://netherlands.real.com/guide/index.html?

  Welcome to the freedom of choice!

  Question: 
  Will RealPlayer Music Store run on a Macintosh operating system?

  Answer:
  No, the RealPlayer Music Store and RealPlayer 10 are compatible with Windows only.

 • Profielfoto
  rorooke

  ziet er lekker uit!!!
  Go for it Real!
  Apple moet z’n arrogantie wegsteken en eindelijk eens open minded beginnen zijn
  want msn music komt er volgende week aan en dan is het er helemaal mee gedaan.
  of hebben ze nu echt niks geleerd?

 • Profielfoto
  vogel

  Het begint erop te lijken dat de Mac versus PC oorlog door de digitale muziekwinkels weer nieuw “leven” krijgt ingeblazen. Geen goede zaak, want meer dan 95% van de computers draait op Windows. Jobs, kijk uit je doppen.

 • Profielfoto
  Fuji

  ik vond he took zielig…ze wilden zelfs licenties kopen?? dus apple kon er nog geld aan verdienen.
  Lijkt mij geen goeie zet van Mr jobs

 • Profielfoto
  tennapel

  Hoe zit het met de DRM van de liedjes die je koopt?

 • Profielfoto
  Convicted

  Ik snap het wel hoor waarom Apple dit doet en ik zie niet zo snel in waarom het nu ‘gedaan’ moet zijn met de iTunes Music Store.
  In tegenstelling to Real heeft Apple de iPod om omzet te maken en hoe Real nu hier geld aan wil verdienen zonder een maandelijks abonnement is mij een compleet raadsel.

  Real staat bekend erom dat het hun klanten belazerd en nu doen ze het weer door een hele hype te creëren omdat de iPod zogenaamd gesloten zou zijn. Sorry maar beste kerel je kan gewoon illegale muziek afspelen als je dat wilt op de iPod ik zie niet wat daar gesloten aan is, oh wacht het speelt geen realplayer formaat en wma af?
  Ik zou graag willen weten hoe ze hun eigen zoute Realplayer formaat dan willen betitelen. Ik vind het gewoon een hele zielige actie en Real ook een heel zielig bedrijf. Rob hadden ze al lang naar huis moeten sturen. Ik hoop dat deze stunt Real de kop kost want wat ze nu gedaan hebben is pure diefstal en het bedrijf is toch al noodlijdend.

  MSN music heeft meer kans, simpelweg omdat MSN bijna door iedereen gebruikt word. Ik zie dat ook meer als een serieuze concurrent aangezien Microsoft toch een bodemloze put is met geld die hier best verlies op kan lijden tot het populair is. Echter de PMC is gedoemd om te mislukken natuurlijk ten opzichte van de iPod.

  Zeker ik vind concurrentie niet slecht maar probeer het dan wel normaal te doen en niet van de daken te gaan schreeuwen dat het andere slecht is omdat je zelf geen stukje er van mee kan pikken. Probeer dan zelf met een goed product te komen en niet je klanten jarenlang in de zeik te nemen.

 • Profielfoto
  macphreak.e

  met GRATIS reclame! :D
  Ik hou van reclame!

 • Profielfoto
  Yosemite

  De screenshots zijn gewoon van de ingebouwde webbrowser van de huidige bèta van RealPlayer 10 voor de Mac. Niet bijzonders dus. Als je http://guide.real.com/ in Safari opent dan zie je precies hetzelfde.

 • Profielfoto
  ThomasL

  Mooie computer screen shots. Lijkt wel de mijne!

 • Profielfoto
  dardow

  jezus wat zijn deze gasten zielig pff,door alle reclame word de consument gewoon gedwongen wat te kopen,maar door al die reclame is het overzicht weg.

  ik ben toch wel heel blij met itunes geen hippie nix nut reclame,bij itunes is het je koopt muziek of je doet het niet.en het is zo te zien veel overzichtelijker dan die real fake musicstore

  kortom ik denk echt niet dat dit hun geld gaat op leveren

 • Profielfoto
  iAgree

  het enige wat ik kan zeggen is “freedom of choice”yeah sure, what a joke.z olang je geen ipod en een mac hebt wellicht, en dus feitelijk helemaal geen choice, maar goed , Waarom luisterd niemand naar pinkfloyd, together we stand defided we fall.Je meot alle formaten op alle mp3 spelers kunnen afspelen , zodat je echt zelf kunt kiezen welke mp3 je wilt hebben, en bij welke winkel je wilt kopen, nu proberen ze allemaal een wereld dominantie af te dwingen en dat is leuk voor de consument qua prijzen tot dat er een paar grote spelers moeten afhaken en dan heb je helemaal geen keuze meer, en daar zit niemand op te wachten, het zou eigenlijk in de wet moeten staan wereld wijd dat het allemaal vrijgegeven moet worden( tegen betaling natuurlijk )dan hebben we er als consument echt wat aan.Als msn ook met zoiets komt kan het weleens heel snel de itunes store gaan inhalen, zeker als die ook meteen in de eu beschikbaar zal zijn .Grrrrrrrr, ik kan me zo kwaad maken over dat ikkuh wil alles gevoel bij die fabrikanten

 • Profielfoto
  Kielzog

  Vorig jaar heeft Apple in z’n eentje de hele markt gemaakt én de iPod werd een succes. Waarom zouden ze IETS weggeven? Zodat iedereen een beetje kan ‘leechen’ van apple’s succes? Groot gelijk, op slot die boel. Real maakt er wel een real zootje van door over Freedom of Choice te mekkeren maar hun enige doel is een paar rotcenten mee te pikken. Selfserving bastards!!! En als het nou was dat er shops waren die echt heel veel meer te bieden hadden, maar nee. Freedom of choice is: een andere speler dan een iPod te kopen en lekker bij MSN te shoppen. Oprotten! In de tussentijd gaat Apple gewoon lekker door met het laten zien hoe het wel moet. En kunnen de mensen die van goed spul houden doorshoppen bij Uncle Steve.

 • Profielfoto
  boelie

  Ik begrijp niet waar mensen zo moeilijk over doen. Als je een iPod koopt dan doe je dat o.a. voor gebruiksgemak (zeker als macuser) en anders voor de ITMS. Een andere reden om er niet voor te gaan is de prijs, of het bestandsformaat. Andere formaten zijn ogg en wmf. Maar die zijn niet echt uitwisselbaar, als je het mij vraagt.

  Maar ieder z’n eigen ding…als jij een rmf wilt hebben dan doe je dat toch? Zolang ITMS online komt in Nederland:D

 • Profielfoto
  henrico

  Real doet wel een beetje kinderachtig, maar Apple doet dat ook…Apple heeft er geen bezwaar tegen als er ‘Windowssoftware’ voor de Mac beschikbaar komt, maar als het om de iPod gaat dan mag dat ineens niet? Ik vind dat Apple MS-trekjes vertoont…begrijpelijk (niemand vindt het leuk als concurrenten er met een stukje winst vandoorgaan) maar toch niet echt volwassen…de ‘actie’ van Real staat overigens een succes van Ipod (mini) niet in de weg, in tegendeel zelfs zou ik zeggen…

 • Profielfoto
  byrolf

  tja, ik download een hele cd van de huidige top 40 voor $ 0.68 PER CD
  Ik betaal 10 dollar en krijg daarmee 1 GB tegoed aan download ruimte.
  Daarna kies ik een cd, of nummer, en betaal alleen voor de grootte van de file. 6 mb is dus $0.06 dollar, 6 cent dus!!
  Dat is nog eens wat ik noem een goede zet.
  En het is legaal!

  http://www.allofmp3.com

  Het is een Russische site en je moet je creditcard nummer doorgeven.
  Dat was wel even een gok, maar geen gekke dingen.
  Dus Itunes en Real, eat your heart out.
  Ik ga naar Rusland voor mijn downloadmuziek

  groet, rolf
  http://www.byrolf.nl