MSN Web Messenger ook voor de Mac?

9 reacties

MSN Web Messenger Beta is een interessant project van Microsoft waardoor iedereen in de toekomst met een webbrowser gebruik zal kunnen maken van hun Messenger diensten zonder dat er een extra programma geïnstalleerd moet worden. Enkel een computer met Internet connectie en een geschikte webbrowser is vereist. Redmond heeft deze dienst waarschijnlijk in het leven geroepen om te concurreren met projecten zoals eMessenger.

Uiteraard werkte dit zonder probleem onder Windows XP + Internet Explorer maar de vraag is of wij – Apple users – ook al gebruik kunnen maken van deze Beta. Als test heb ik ingelogd op de dienst via Safari 1.2.2, Camino 0.8, Internet Explorer 5.2.3 en Opera 7.5 voor Mac. Met Safari kan je wel inloggen maar jammer genoeg niet chatten. Met zowel Camino, Internet Explorer als Opera ging dit vlekkeloos!

Het is een spijtige vaststelling dat de dienst nog niet bruikbaar is met Safari maar uiteindelijk is dit nog maar een Beta. Nu nog wachten op de definitieve versie die hopelijk Safari wel zal ondersteunen. Al kun je je misschien afvragen of Microsoft wel Safari wíl ondersteunen.

MSN Web Messenger Beta
Discussie in forum

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  madmax

  “Al kun je je natuurlijk afvragen of Microsoft wel Safari wíl ondersteunen.”

  Je zou aannemen dat Microsoft deze functionaliteit aanbied om een zo breed mogelijk publiek toegang te verschaffen via het internet, dus vooral mensen die GEEN microsoft producten als standaard installeren. Internet is een platformonafhankelijk medium, dus het zal geen kwestie van willen zijn.

 • Profielfoto
  Sachin

  Bedankt voor de opmerking, de fout is aangepast:)

  Leve copy-past als je niet goed oplet:p

 • Profielfoto
  addyboy

  Je eerste artikel!.. gefeliciteerd… (goed artikel)

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Bij mij lukt het anders probleemloos onder Safari.

 • Profielfoto
  Sachin

  Dank u wel:)

 • Profielfoto
  joriske

  Werkt inderdaad prima onder Safari (ondanks tig waarschuwingen dat de browser unsupported is). Misschien heeft de auteur een oudere versie…?

 • Profielfoto
  Elger

  OMG aim en icq kunnen al jaren over het internet via een browser…

 • Profielfoto
  SMiley

  Debugger installeren en User Agent op Windows MSIE 6.0, voila…

  Vraag is overigens waarom je zou willen… de mogelijkheden zijn (nog) als MSN 3.5 voor Mac.

  Adium, aMSN en dMSN ondersteunen ook poort 8080, zodat je “gewoon” kunt chatten met alle extra mogelijkheden via bijv. een proxyserver die http ondersteunt. Wilde ik dit eigenlijk wel zeggen?;)

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  Na de Java update werkt ook Safari weer goed… Maar ja, wat moet je ermee? Fire is voor mij een stuk handiger.