Meer dan alleen nieuwe iMacs in aantocht?

13 reacties

In het forum van Apple Insider heeft een gebruiker gemeld dat er behalve een nieuwe iMac misschien op korte termijn ook nieuwe PowerBooks en PowerMacs kunnen worden geïntroduceerd. Deze speculaties zijn niet onterecht omdat in Mac OS X 10.3.5 plists referenties te vinden zijn naar de onderstaande modelnummers:

PowerBook 7,1
PowerBook 7,2
PowerMac 8,1
PowerMac 9,1

Een bezoek aan The Apple Museum leert ons dat deze namen nog niet in gebruik zijn.

Eén van de PowerMac referenties staat ongetwijfeld voor de nieuwe iMac, waarschijnlijk de 8,1. Dan blijft er nog een mysterieuze PowerMac over. Waarom er sprake is van de PowerBook 7,1 en 7,2 is ook een raadsel.

Mac OS X 10.4 komt pas in 2005. Indien een nieuwe PowerBook gepland is voor 2005 dan is er geen enkele reden om nu al referenties op te nemen in Mac OS X 10.3.5. Hierdoor kunnen we speculeren dat Apple twee nieuwe PowerBooks zal introduceren voor 2005 maar daarom niet tijdens de Apple Expo in Parijs. Of deze gebruik maken van een G4, een dual-core G4 of G5 blijft een raadsel. De kans is ook groot dat er voor 2005 ook nog een nieuwe PowerMac komt, wie weet is dit een nieuwe Cube…

Hierover kan je discussiëren in ons forum onder hardcore roddels.

Met dank aan Hydro voor het inzenden van de nieuwstip.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  ram0n

  ik hoop het niet:D ;)
  ga vandaag namelijk mijn pb bestellen en wil niet dat ie al over een jaar oud is:( :sealed:

 • Profielfoto
  beammeup

  over een jaar!? >over 1 maand…
  Wat maakt het uit,… verkoop je de ‘oude’ leg je wat bij, koop je weer een nieuwe. :D

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  Ik werk in de film industrie als een Post Production Supervisor. Ik praat veel met veel verschillende bedrijven die hardware en software leveren voor de pro video industrie. Laatst sprak ik met iemand van Adobe en die heeft tussen neus en lippen door gezegt dat dual core g5 chip sets nu bij Apple worden getest.

  Dus wie weet, G5 powerbook zal nog wel ff duren als die dual core g4 chips echt worden afgenomen door Apple.

 • Profielfoto
  Pasav

  misschien is de PowerPc 9,1 wel voor de Apple Tablet …

  Without a dream no Live …:)

 • Profielfoto
  Zorcky

  Ik kan me niet voorstellen dat we een iMac G5 krijgen en dat ze de powerbook gaan laten hangen op de G4 samen met de eMac. En sommige rummors spreken zelfs van het verdwijnen van de eMac?

 • Profielfoto
  Sachin

  Zorcky, de enige reden waarom Apple eerst de iMac voorziet van een G5 en dan pas de PowerBook is omdat de G5 veel stroom verbruikt en warm wordt. Anders zou Apple uiteraard eerst de PowerBooks voorzien van een G5!

  IBM maakt desktop processors. G5’s zijn niet gemaakt voor in laptops. Apple koopt te weinig G5’s omdat IBM speciale G5’s zou maken zoals dat Intel Pentium M processors maakt. Wel wil IBM processors maken voor in desktops, servers, blade servers die zo weinig mogelijk hitte produceren en niet al te veel stroom nodig hebben. Deze processor kan Apple gebruiken in laptops!

 • Profielfoto
  Sad

  Het is logisch dat er volgend jaar nieuwe modellen komen van de *books. Ze moeten natuurlijk bijblijven.

  En die .plist file in 10.4 daar kan Apple natuurlijk inzetten wat ze willen. Dat betekent nog niet dat er dan al iets nieuws op de plank ligt.

 • Profielfoto
  Pasav

  Dit is niet de plist van 10.4 maar van 10.3.5 ..

 • Profielfoto
  Freek.

  ;) en nou op met die Appels!:p

 • Profielfoto
  Hermanko

  Een soort Kubus Mac, zonder beeldscherm dus, daar is volgens velen behoefte aan, ???

 • Profielfoto
  error

  Dus… da kans is groot dat mijn nieuwe (en eerste) Power Mac G5, 2x2GHz die vanaf morgen op mijn bureau staat over een week al weer zo traag als stroop is?

  ;)

  Zo ja, dan stap ik over op zo’n PC (lekker goedkoop bij de Lidl)

 • Profielfoto
  Sachin

  Lidl of Aldi PC’s zijn héél goedkoop en niet erg snel. Voor hetzelfde geld bouwt een *kenner* zelf een veel beter machine:P In de veronderstelling dat er iemand met een PC wilt werken natuurlijk… Bach… ;)

 • Profielfoto
  error

  Ik heb die G5 ook bij de Lidl gekocht. Met m’n 200.000.000.000.000.000.000.000 AirMiles kreeg ik er een gratis 20″ Cinema Display bij. Mooie deal.