Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 31 augustus 2004
Leestijd: 3 minuten

Live verslag: keynote Phil Schiller

Op dit moment is in Parijs op de Apple expo de traditionele keynote bezig. Phil Schiller geeft in anderhalf uur het startschot voor deze Europese Apple expo (hij vervangt e herstellende Steve Jobs).

Lees verder voor het live verslag!

 • [11.05] De iMac 17″ G5 1.6 Ghz zal 1399 euro kosten, de 20″ 1.8 Ghz 2059 euro.
 • [11.05] Meer informatie op http://www.apple.com/nl/imac/
 • [11.30] “There is one more thing i want to show you before we finish.” De nieuwe iMac zal een all-in-one schoonheid blijven, uitblinken door eenvoud, zal ideaal voor iLife zijn en het zal een G5 processor bevatten. Het is de dunste computer ter wereld!
  – De kleinste zal 17-inch zijn.
  – 1.8 Ghz
  – 600 Mhz frontside bus
  – 400 Mhz DDR geheugen tot 2 Gb
  – Serial ATA
  – AGP 8x
  – ingebouwde luidsprekers
  – Bluetooth en Airport optioneel
  – Optical audio uitgang
  – Aan/uit knop zit aan de achterkant (daar zit ik nu al anderhalf uur op te wachten!)

 • [11.05] Phil demonstreert nog eens iChat door een videoconference met twee andere personen te houden. (niet met Steve helaas).
 • [11.05] Nu gaat het over Dashboard: Expose for widgets. Weinig nieuws in vergelijking met de vorige keynote van Steve. Nu een nieuwe widget, een currency converter (altijd handig voor als we naar Frankrijk op vakantie gaan). Vervolgens wordt Automater nogmaals behandeld. Geen nieuws op dat front.
 • [10.58] Safari RSS is aan bod. De RSS pagina’s van verschillende sites worden getoond.
 • [10.52] Phil gaat verder met Quicktime dan met name natuurlijk de nieuwe codec H.264 genaamd. Er wordt een clip getoond uit Phantom of the Opera om het verschil tussen MPEG4 en H.264 te laten zien. Het verschil is natuurlijk groot.
 • [10.50] Even tussendoor: US en NL Apple Stores zijn dicht.
 • [10.48] Phil demonstreert smart folders, waarbij je zoekopdrachten kunt vastleggen. Indrukwekkend, veel applaus. Phil gaat verder met Spotlight in Address Book.
 • [10.35] Het wordt interessanter: Tiger wordt besproken. Begin 2005 komt Tiger, ruim een jaar eerder dan Longhorn. In Tiger zoals gebruikelijk 150 nieuwe features:
  – 64 bit systeem
  – html e-mails
  – Kerberos
  – NTLMv2 (mocht het je interesseren)

 • [10.33] Phil bespreekt het onlangs geintroduceerde pakket ‘Production Suite’.
 • [10.20] Phil heeft het nu over het nieuwe programma van Apple: Motion. Hij zegt dat het het lekkerst loopt op een 2.5 Ghz dual G5 met een 30-inch monitor. Er wordt een demo gegeven door een Apple mannetje.
 • [10.17] Dan een update over MacOSX. Er zijn inmiddels meer dan 12000 applicaties voor OSX waaronder: Quark, Bionicle, Vara, Alias, 4D, Hachette Multimedia. Er wordt een demonstratie gegeven van THQ door Shiraz Akmal. Hij toont een stukje uit de nieuwe Pixar film The Incredibles. Phil gaat verder over games op de Mac en nodigt vervolgens de CEO van Luxology op uit oop het podium (niet de eerste keer). Hij toont een 3D-tool genaamd ‘Modo’.
 • [10.16] Phil spreekt nu over de Europese iTMS. In de eerste week zijn er meer dan 800000 songs verkocht, wat 16 maal zoveel is als de grootste concurrent. Tussenstand na tien weken: 5 miljoen songs. Phil herhaalt dat in oktober de iTMS voor de overige Europese landen open zal gaan.
 • [10.10] Phil stelt een nieuw Bose speakerset voor (“sounddock”). Vervolgens gaat het over de Airport Express en ook wordt de BMW-iPod-adapter besproken. In de herfst zal deze adapter ook in Europa bij de BMW dealers te bestellen en in te bouwen zijn.
 • [10.04] Phil komt onstage en begroet het publiek. Hij begint met een praatje over het marktaandeel (58%) van de iPods en laat vervolgens ook de nieuwe iPod zien. Hij vertelt verder over iPod producten, waaronder de nieuwe Altec Lansing InMotion speakertjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Live verslag: keynote Phil Schiller
Sluiten