iPod killer blijkt een doetje te zijn

15 reacties

Met groot tromgeroffel kondigde Sony het einde van de iPod aan, met even groot tromgeroffel kondigt Walter Mossberg het einde van de Network Walkman aan. In een review vergelijkt hij de iPod en de iPodkiller van Sony en komt met een zwaar verdict.

[textquote]”If you love the Sony name, or the Walkman’s size and design, or if you regularly take flights lasting more than 12 hours, you might be willing to pay $100 more for this new Walkman over an iPod. But, for everybody else, until Sony fixes the multitude of sins in this product, steer clear of it.[/textquote]
Mossberg zwaait wel met lof over de batterij-autonomie en de afmetingen van de Network Walkman, maar dat is dan ook het enige waar de iPod killer in uitblinkt. Mossberg is vooral niet te spreken over Connect (sony’s kopie van iTunes), het navigatiesysteem en de tijdsduur om tracks te converteren naar de Walkman (meer dan 2 uur).

Walter Mossberg : Sony’s iPod killer
Forumtopic

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  iTijn

  Het ding speelt alleen atrac3 en atrac3plus af (sony’s eigen formaat) hoe dom kan je zijn als fabrikant ?.

  Om maar even sony’s nostalgische reclameslogan te gebruiken en aan te passen…
  “Let’s go home!….. Apple wins”

 • Profielfoto
  Sad

  Echt een tegenvaller van sony. Ik denk dat ze maar weer eens een goede TV moeten gaan maken.:P

 • Profielfoto
  ZB-Rob

  Dit doet mij echt deugd:

  ‘For my test, I used a very modest collection of 431 standard MP3 files. SonicStage 2 refused to transfer 15 of the files, posting a nonsensical error message. After that, it took an agonizingly long two hours and 13 minutes to transfer the remaining 416 tracks to the Walkman. By contrast, Apple’s iTunes software transferred all 431 songs to an iPod in about four minutes.’

  Ik kan niet wachten tot ik mijn albums over kan gaan zetten :D

 • Profielfoto
  Anoniem
 • Profielfoto
  Zorcky

  En dat ding ziet er gewoon niet uit :sealed:

 • Profielfoto
  Elger

  Ik vind em wel stoer, maar hij haalt het qua stoerheid absoluut niet bij de ipod.

 • Profielfoto
  error

  “By contrast, Apple’s iTunes software transferred all 431 songs to an iPod in about four minutes”

  Wel een beetje een kromme vergelijking hoor… SonicStage heeft ruim 2 uur nodig om 431 MP3 bestanden te converteren naar ATRAC3.

  Dit is vergelijkbaar met het in iTunes converteren van 431 MP3 bestanden naar bijvoorbeeld AAC. Dat gaat wel snel… maar zeker niet in 4 minuten.

  Dat hele ATRAC3-verhaal van Sony blijft natuurlijk een misser. Je hele MP3 collectie onzetten naar een Sony-only bestandsformaat… en het is waarschijnlijk compressie op compressie.

  Stel je hebt al een doos vol AAC bestanden… moet je die in iTunes eers naar MP3 converteren en dan met het Sony programma naar ATRAC3. Onzin natuurlijk.

  Dat Sony-ding heeft m.i. aleen een kans van slagen als ze ‘m geschikt maken voor mp3, aac en – als het echt niet anders kan – wmv.

 • Profielfoto
  thijsbrg

  Net als de Memory Stick.
  Een totale flop!

 • Profielfoto
  ZB-Rob

  ‘Wel een beetje een kromme vergelijking hoor… SonicStage heeft ruim 2 uur nodig om 431 MP3 bestanden te converteren naar ATRAC3.

  Dit is vergelijkbaar met het in iTunes converteren van 431 MP3 bestanden naar bijvoorbeeld AAC. Dat gaat wel snel… maar zeker niet in 4 minuten.’

  Maar het verschil is wel dat de iPod MP3 aankan, en dat razendsnel overzet. Apple geeft je nog de keuze. Ik zet een album bijvoorbeeld met 20 nummer in 4, 5 minuten om naar 160kB/s MP3.

 • Profielfoto
  bassbug

  Het verhaal is volgens mij dat fabrikanten (en sommigen ervan zijn echt instituten) met een techniek/systeem de boot hebben gemist en terug proberen te komen met een eigen standaard c.q. draai aan de standaard dat ze door de stevig door de gebruikers omarmd techniek/systeem niet worden omgepraat. Die tijd is echt over. Nu bepalen de gebruikers de standaard en niet meer de fabrikanten.

 • Profielfoto
  cardiac

  Nu is Walter Mossberg dan ook wel een Apple promotor in hard en nieren maar wat mij betreft heeft ie deze keer helemaal gelijk!

 • Profielfoto
  error

  “Net als de Memory Stick. Een totale flop!”

  Wat is de flop? Dat alleen Sony de sticks in zijn hardware toepast? Ik werk al sinds 1997 naar volle tevredenheid met Memory Sticks… in mijn Sony digitale camera’s.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Vind alleen de levensduur van de batterij indrukwekkend, verder niet. Dat moet Apple wel even over nemen. Als Sony het ding een normale naam geeft en normale bestanden te gebruiken zijn is het – op de interface na – natuurlijk best een goed ding. M’n eerste walkmann 25 jr geleden was een Sony en toen waren ze de eerste. Nu bungelen ze een beetje achteraan. ???

 • Profielfoto
  Uxmal

  Vind de levensduur van de batterij wel indrukwekkend. Dat mag Apple wel over nemen. Als Sony het ding een normale naam geeft en normale bestanden te gebruiken zijn is het – op de interface na – natuurlijk best een (niet mooi, maar) goed ding.

 • Profielfoto
  Precarious

  Ergens is het toch logisch dat Sony met zijn atrac-formaat verder gaat?
  Ze hebben het gebruikt voor hun mini-discs en willen nu met die kennis (die hun wsl veel geld heeft gekost) hd-spelers maken.
  Hou er ook rekening met dat je het conventeren van je muziekbestanden slechts éénmaal moet doen.
  Een iPod heeft natuurlijk zijn imago mee
  (al op enkele muziekclips geweest)
  Zelf zou ik voor een Creative Zen gaan denk ik,
  want is goedkoper dan de iPod en heeft ook wel een lekker design.