iPod heeft verborgen functies

11 reacties

PortalPlayer, dat vorige week al de registratiepapieren invulde, gaat momenteel de beurs op. Het bedrijf zegt dat ze zo’n $75 miljoen hopen te verdienen door op de beurs te gaan.

Nu denk je waarschijnlijk; wat zou het mij uitmaken? Hier komt het, PortalPlayer is het bedrijf dat zorgt voor de chip van de iPod, en omdat het de registratiepapieren moest invullen moest het bedrijf toekomstplannen en huidige plannen onthullen. Dit is erg interessant, want het bedrijf heeft een paar aardige leuke plannetjes.

De nieuwste chip, de PP5020, ondersteunt een kleuren LCD scherm en een tv out optie. Deze wonderchip kan zelfs meer dingen, zo kan het een printer aansluiten en verbinden met een digitaal fototoestel. Het bedrijf heeft nergens een chip die video kan afspelen, maar het ziet er naar uit dat het bedrijf zo deze richting op kan gaan. Apple heeft eerder al aangegeven niet in deze richting van de markt te gaan, en ziet geen grote markt in draagbare video speler. Dit is dan waarschijnlijk de reden dat ze het toch laten.

Ook erg interessant om te weten is dat de huidige chip in de iPod over een paar verborgen functies beschikt die kunnen worden ingeschakeld zonder de chip te veranderen. De functies die PortalPlayer zegt te ondersteunen zijn Bluetooth en Ethernet netwerking, en ook een mogelijkheid om een foto slide show te maken en afspelen die zijn gesynchroniseerd met muziek.

Aardig wat leuke features… Misschien dat de toekomst van de iPod er zonniger uit ziet dan menigeen mensen denken?

Bron C|Net: iPod chipmaker plans stock offering

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  seroj

  Nou ik ben bijna overstag dat ik een ipod ga kopen.
  Nu nog alleen zien dat ik draadloos mijn liedjes kan uitwisselen.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Nu nog zien dat ik met mijn iPod via Airtunes mijn muziek in mijn hele huis kan aansturen. Of mogelijk via de iPod en mijn draadloze netwerk kan zien wie er voor de deur staat of in de tuin loopt (of in mijn auto wil). Waarom geen video maken met iSight en opslaan op de iPod? Het is wachten op de hacker die die allemaal mogelijk maakt. Apple kan het maar doet het niet. Is het soms strijdig met een of ander “patent”?

 • Profielfoto
  Stroop

  en onderweg koffie zetten! ???

 • Profielfoto
  addyboy

  Het is niet in strijd met een patent.. ik snap zelf ook niet echt waarom Apple dit niet doet. Zelf zeggen ze dat video kijken een intensievere bezigheid is, en dat muziekluisteren een achtergrondbezigheid is.

 • Profielfoto
  Hugo

  Betekend dit dat het ethernet gedeelte aalgeloten zit op enkele pinnen van de dockconnector? En dat je dus met een kabel van rj45 naar dock + een firmware update dit kan realiseren?

  Dan zou de iPod prachtig kunnen worden ingezet als netwerk storage device:D
  En zeker als zo de 60GB evt komt zou dit erg leuk zijn :O

 • Profielfoto
  addyboy

  ik denk niet dat er een ethernet gedeelte op zit, maar de mogelijkheid zit wel in de chip (misschien dat de bluetooth mogelijkheid de mogelijkheid was die niet was laten zien, afgelopen tijd bleven mensen over een verborgen hardware functie in de nieuwe iPod praten)

 • Profielfoto
  WildCard

  Laat die wifi/bt @ons maar komen:P

 • Profielfoto
  addyboy

  :D.. duidelijk:P

 • Profielfoto
  Hugo

  Wifi wil je echt niet met zo’n accu hoor:(

 • Profielfoto
  addyboy

  misschien is dat een van de redenen dat ze nu nog wachten.. te weinig accu?

 • Profielfoto
  iboex

  Klinkt allemaal veelbelovend, maar waarschijnlijk wordt je dan verplicht om nog een hele zooi extra’s aan te schaffen die ook weer heel veel pieken kosten, jammer. Maar ik hoop dat alles klopt en het snel wordt uitgebreidt…………:D