addyboy
addyboy Nieuws 11 augustus 2004

iPod heeft verborgen functies

PortalPlayer, dat vorige week al de registratiepapieren invulde, gaat momenteel de beurs op. Het bedrijf zegt dat ze zo’n $75 miljoen hopen te verdienen door op de beurs te gaan.

Nu denk je waarschijnlijk; wat zou het mij uitmaken? Hier komt het, PortalPlayer is het bedrijf dat zorgt voor de chip van de iPod, en omdat het de registratiepapieren moest invullen moest het bedrijf toekomstplannen en huidige plannen onthullen. Dit is erg interessant, want het bedrijf heeft een paar aardige leuke plannetjes.

De nieuwste chip, de PP5020, ondersteunt een kleuren LCD scherm en een tv out optie. Deze wonderchip kan zelfs meer dingen, zo kan het een printer aansluiten en verbinden met een digitaal fototoestel. Het bedrijf heeft nergens een chip die video kan afspelen, maar het ziet er naar uit dat het bedrijf zo deze richting op kan gaan. Apple heeft eerder al aangegeven niet in deze richting van de markt te gaan, en ziet geen grote markt in draagbare video speler. Dit is dan waarschijnlijk de reden dat ze het toch laten.

Ook erg interessant om te weten is dat de huidige chip in de iPod over een paar verborgen functies beschikt die kunnen worden ingeschakeld zonder de chip te veranderen. De functies die PortalPlayer zegt te ondersteunen zijn Bluetooth en Ethernet netwerking, en ook een mogelijkheid om een foto slide show te maken en afspelen die zijn gesynchroniseerd met muziek.

Aardig wat leuke features… Misschien dat de toekomst van de iPod er zonniger uit ziet dan menigeen mensen denken?

Bron C|Net: iPod chipmaker plans stock offering

Reageer op artikel:
iPod heeft verborgen functies
Sluiten