InTips voor InDesign

7 reacties

Plug-in leverancier A Lowly Apprentice stelt een gratis InDesign plug-in ter beschikking. InTips 1.0 biedt een ‘on screen’ tip van de dag, elke keer dat je Adobe InDesign opstart. De tips zijn afwisselend voor beginners en gevorderden en geschreven door InDesign guru David Blatner. Sommige tips zijn voor de gemiddelde InDesign gebruiker echt al gesneden koek, maar er zitten wat juweeltjes tussen. Diegenen die niet bij elke start een tip op de voorgrond willen, kunnen de tips ook handmatig doorlopen.

Je kunt de plug-in downloaden van de site van ALAP via deze link. Installatie gaat via een installer en is een kwestie van seconden.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  wat er niet bij vermeld wordt dat je de reclame banners er gratis en voor niets bijkrijgt. Elke dag een tip, dan ook elke dag reclame
  Maar toch leuk, de eerste “tip” is een easter-egg :)

 • Profielfoto
  addyboy

  wat was de tip dan?

 • Profielfoto
  dada1958

  Ook maar ff binnenhalen… En tsja, die reclames horen er nu eenmaal bij.

 • Profielfoto
  obiwan

  Harstikke leuk hoor, maar het heeft een negatief effect gehad op mijn indesign. de functietoetsen van mijn toetsenbord doen het niet meer. Kan overigens ook te maken hebben met een applicatie die onze workflow bestuurd. Maar ik moet indesign in ieder geval opnieuw installeren.

 • Profielfoto
  Castor

  Mijn functietoetsen doen het iig nog gewoon na installatie van deze plug.
  Probeer hem anders eens te deactiveren? Of heb je dat al geprobeerd?

  De tips komen volgens mij random, dus die easter egg is niet altijd de eerste.

 • Profielfoto
  obiwan

  Dat met die functietoetsen zal dan toch wel te maken hebben met mijn workflowapplicatie. Schijnt vaker te gebeuren. In ieder geval heb ik de plugin weggegooid en indesign opnieuw geinstalleerd. En voila hij doet het weer.

 • Profielfoto
  mikeb

  in *INDESIGN is mij opgevallen dat wanneer ik in een pagina heb opgemaakt en hier later het formaat in hoogte aanpas, niet aan alleen de onderkant er bijv 10 mm vanaf gaat maar onder 5mm en boven 5 mm.
  Dit geeft echter het probleem dat bovenaan mij X-Y coordinaten niet meer kloppen. WIE HEEFT DE OPLOSSING???

  :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: