HP introduceert eigen iPod

24 reacties

Enkele maanden na de eerste aankondiging geeft HP vandaag zijn eigen versie van de iPod geïntroduceerd. Het apparaat wordt officieel aangeduid als ‘Apple iPod + HP’ en wijkt in niets af van de gewone vierde generatie iPod. Niet alleen de specificaties en prijs, maar ook het uiterlijk is exact hetzelfde, met de toevoeging van het HP logo op de achterkant. De HP iPod komt dus op de markt in een 20GB en een 40GB versie voor (Amerikaanse) adviesprijzen van respectievelijk $299 en $399. HP is zelf uiteraard erg trots op hun ‘eigen’ iPod, zoals ook wel blijkt uit hun persbericht:

[textquote]Through a strategic partnership with Apple, HP will help bring the world’s most popular digital music player to an even broader base of PC users. The Apple iPod from HP will be offered in two variations – 20 gigabytes (GB) and 40 GB. The estimated U.S. street price for the Apple iPod from HP 20 GB is $299 and for the Apple iPod from HP 40 GB is $399.[/textquote]
Bij de eerste aankondiging werd nog een demo-model getoond in blauw, maar voor de productieversie is daar dus vanaf gezien. Wel is de verpakking voorzien van HP kleuren. Ook biedt HP speciale stickers om je HP iPod te voorzien van een afwijkend uiterlijk. Eerlijk gezegd maakte dit een wat knullige indruk op mij.

[textquote]New HP Printable Tattoos allow consumers to personalize the look of their iPod with album cover art from top bands and recording artists, as well as to create their own personalized artwork and photos printed on Tattoo media via an HP color printer.

The ultra-thin HP Printable Tattoos are easy to apply and remove from the player’s exterior. They are durable and water-resistant, which helps protect the iPod from scratches and scuffs as music lovers carry it around. HP is working with industry recording studios to offer consumers access to the latest album art from the newest releases. The HP Tattoo Gallery at http://www.hp.com/music will be regularly updated with the hottest album art, so consumers can continually personalize their iPod. [/textquote]

De HP iPod werd geïntroduceerd door HP CEO Carly Fiorina als onderdeel van de HPw Digital Experience Launch, waarbij ook nieuwe LCD en Plasma TVs, projectoren en printers werden getoond.

Apple iPod + HP product website
HP Digital Experience Launch persbericht
MacOSX.nl forum discussie

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  japser909

  Laten we niet steeds wijzen naar andere bedrijven die een MP3spelert op de markt brengen en dan angstig doen over hoe de vuk wat nu weer, ze copileren onze IPOD…. mag alvast een slot op als het aan mij ligt… ieder zijn meug… kaal of kammen … ;)

 • Profielfoto
  Qorne

  oke dan, HP heeft mij wijs gemaakt dat de iPod van HP is geworden en dat hun de iPods gaan maken voor Apple, ik zei dat ik dat niet geloofde en dat ik andere berichten had, maar hun bleven volhouden :/

  Is dit nu waar?

 • Profielfoto
  sarasin

  Ow die Front covers zijn echt Mega Vet! Waar kun je die covers bestellen?

 • Profielfoto
  nbohemen

  Wat heeft een iPod met hunnen te maken?

 • Profielfoto
  LoveBug356

  Wel nieuw is volgens mij het rechtstreeks afdrukken van iPod naar Printer zonder dat er een PC/Apple tussen staat.

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Ik denk dat HP een goede zet doet voor wat betreft die covers.

 • Profielfoto
  Kielzog

  ‘Tattoos’ knullig? Da’s een understatement zeg. Wie gaat er nou in godesnaam een sticker op een icon als de iPod plakken? Kun je je al voorstellen hoe dat er uit ziet na een paar weken? Afgesleten randen, krassen…. tssssssssssk. En dan die sticker er maar weer af zien te peuteren. Is dit nou HP, INVENT???
  HP koopt dus gewoon de iPods van Apple, met een leuke korting natuurlijk.
  Die keynote alleen al gaf aan wat nou het verschil is tussen Apple en HP. Stonden daar twee ouwe sukkels dingen aan te smeren of het een TelSell reclame was. Een megaflauwe bedoening. Genant gewoon. Wel goed: hun notebooks hoeven niet Windows te laden om een DVD te spelen. Da’s toch wel weer heel cool.

 • Profielfoto
  error

  Die ‘Tattoos’ zien er in werkelijkheid een stuk lulliger uit… met witte hoekjes.

  Apple heeft ook een speciale versie gemaakt van iTunes (for HP and Compaq):

  http://www.apple.com/itunes/hp/download

  ieee….!

 • Profielfoto
  druppelstop

  ik denk dat veel mensen de stickers wél leuk gaan vinden!

 • Profielfoto
  benj1989

  versta het niet goed, helemaal hetzelfde ??? kdenk toch dat ik voor de apple ga als ik er één koop

 • Profielfoto
  Beathoven

  hm.. een reden om voor de HP iPod te gaan was misschien dat hij er in het donkerblauw ook wel tof uitzag.

  Maar deze iPod is gewoon 1 op 1. Hoe haalt HP hier eigenlijk geld uit als ze de spelers voor hetzelfde geld verkopen?

 • Profielfoto
  Zweefvliegerke

  als apple die ipods voor iets minder aaan hp verkoopt dan kan hp daaar toch ook winst uit halen, eigelijk niet slim zou je zeggen maar alle ipod die hp verkoopt daar heeft apple ook winst op. maar dat hp-logo vind ik niet bepaald mooi aan die hp-ipod

 • Profielfoto
  Bigs

  Jammer dat ze niet in de HP-stijl zijn. Het prototype was op zich niet zo heel spannend, maar dit is wel heel erg ongeinspireerd:)

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  hee… um deze ook voor apple geschikt!!!

  de 20GB is wel 30 euro GOEDKOPER!!!!
  de 40GB is wel 40 euro GOEDKOPER!!!!

  dus… daar is ook wat voor te zeggen?

 • Profielfoto
  XP-01

  Dat zijn de VS prijzen hallo….! Hier komt er nog wat btw om de hoek kijken enzo he!

  Ik snap dit hele geval niet zo goed. Hoe kan HP nou een exact dezelfde iPod uitbrengen. Snap er echt geen moer van :angry:

 • Profielfoto
  Ruben

  Eigenaardig inderdaad; dat dezelfde iPod met dezelfde naam voor dezelfde prijs wordt verkocht… feitelijk is HP dus gewoon een retailer voor Apple geworden zeg maar… ‘vroeger’ had je merken als Erres en Aristona, welke apparaten verkochten die exact hetzelfde waren als die van Philips, want het WAS ook gewoon Philips, maar toch waren ze onder die B-merk namen wel een stuk goedkoper. Deze HP aktie kan ik nog niet helemaal volgen.:-)

 • Profielfoto
  awesomemac

  Heel raar. Je gaat je afvragen wat HP of Apple nu hiermee opschiet als ze zo hetzelfde zijn.

 • Profielfoto
  KP

  *conspiracy mode*

  Windows hoeft niet geladen te worden als er een dvd afgespeeld moet worden

  Apple iPod voor HP.

  HP GAAT SWITCHEN NAAR OSX!!:D

  */conspiracy mode*

  (disclaimer: niet gebaseerd op feiten en/of bewijsmatriaal.)

 • Profielfoto
  jangg

  “……Het bondgenootschap met Apple is opmerkelijk. HP is, zeker na de fusie met Compaq, een van de grootste afnemers van software van Microsoft. Net nu Microsoft de introductie voorbereidt van een eigen muziekwinkel op internet, in samenwerking met makers van muziekspelers als Dell en Creative, loopt HP over naar de grootste concurrent op dit gebied. HP integreert Apple’s muziekdienst iTunes in een groot aantal producten. Zo zal het Digital Entertainment Center ook muziek van iTunes van internet naar de huiskamer kunnen halen. Nieuwe printers van HP kunnen jasjes voor de iPod printen met patronen van cd-hoezen of eigen afbeeldingen van de consument, die precies op de iPod passen mits afgedrukt op voorgevormd zelfklevend papier…..”

  “…..De strijd om de standaard op het gebied van online muziek krijgt een nieuwe wending door de stap van HP naar Apple. ,,Wij ontsluiten voor de iPod verkoopkanalen die Apple zelf nooit zou kunnen bereiken,’ aldus HP-woordvoerster Siobhan O’Connor. HP gaat nu definitief geen eigen speler maken die gebruikmaakt van de muziekstandaard van Microsoft. ,,We geloven in de iPod en gaan eruit halen wat erin zit”, zegt O’Connor. Nieuwe pc’s van HP worden in de fabriek voorzien van de software die voor iTunes is vereist. HP deelt mee in de opbrengst van 99 cent per liedje als de koper eigenaar is van een iPod…..”

  Uit het NRC-Handelsblad van vandaag zaterdag 28 augustus.
  …..The war of the Tunes has begun…..

 • Profielfoto
  Hermanko

  “.. feitelijk is HP dus gewoon een retailer voor Apple geworden zeg maar…”
  HP zou zo maar een Apple dealer zijn geworden, das lachen….!
  En een kwestie van tijd en er zijn HP/Compaq computers met MAC OS X te koop… ! HP verkopen al Linux machines.
  Ik gun het Stev Jobs & Co van harte als dit waarheid zou worden.
  Het zal Bill G waarschijnlijk een zorgje zijn, als Apple aandeelhouder, zit Bill toch altijd goed.:p

 • Profielfoto
  Liessiej

  Ik vind die stickers lelijk…

 • Profielfoto
  podipodi

  ‘We’ schieten weliswaar op HP, maar ik vind het trouwens ook een heel rare actie van Apple… Kan Apple als merk niet op eigen benen staan?

 • Profielfoto
  stefv

  Bij http://www.destickerman.nl kun je ook stickers kopen voor de ipod’s.

  Allen niet geprint.