Foto’s van de nieuwe iMac? (update2)

56 reacties

Op AppleInsider loopt sinds enkele dagen een discussie over mogelijk foto’s (kijk hier, hier, en hier.) van de nieuwe iMac. Er wordt in dit topic verteld dat een vriend de topicstarter werkt bij de Charles de Gaulle Roissy vliegveld, in Parijs. De vriend van hem zei dat hij zware dozen met computers moest sjouwen dit weekend. Hij wist dat de topicstarter (Philbott) een erge Apple fanaat was. Dus maakte hij wat foto’s en gaf deze aan zij vriend.

Na deze post heerst er veel onrust in het AppleInsider topic. Is het een hoax of is het de nieuwe iMac… of is het iets heel anders? Na een beetje doorspitten in het topic vermoed eerst iemand dat de foto’s op verschillende tijdstippen zijn genomen, maar dit blijkt een vergissing te zijn. Zo is iedereen weer bij het begin.

Vervolgens verschijnt er dit plaatje (zie hier). Dit plaatje is gemaakt op de plek waar de Expo zal worden gehouden. Is dit dan de nieuwe iMac? Of is het een oud G4 scherm (kijk ook hier). En wat doet dan een oud scherm op de Expo?

Veel geruchten allemaal. Zou dit dan wel de nieuwe iMac zijn, dan zal deze iMac dus weer zoals de originele iMacs zijn. Alles één geheel. Dus dan zou de computer achter het scherm zijn. De optische drive zou dan aan de zijkant moeten zitten, net zoals de poorten. Dat zou opvallend zijn want bij de introductie van de huidige iMac gaf Steve Jobs juist aan dat ze voor een apart schermen aparte voet hadden gekozen omdat ze de drives niet verticaal achter het scherm wilden hebben. Ondertussen wordt de Expo in Parij opgebouwd en is in elk geval te zien dat Apple wat geheimen heeft die ze niet voor de Keynote willen verklappen. Zo staat bij de Apple stand een enorme banner die volledig is afgedekt met zwart doek. Neem een kijkje in de fotogalerijen van MacObserver en iPod France voor meer details.

Hoe deze iMac er dus uit zal zien is dus nog niet echt bekend, maar Think Secret melde een tijdje geleden dat zij de systeem specificaties van de nieuwe iMacs hadden. De prijzen zouden zo tussen de $1300 en $2200 zitten. De nieuwe iMac lijn zo beginnen met een ‘educatie’ model, met een 17-inch breedbeeld scherm. Deze zou draaien op een 1.6GHz PowerPC G5. Het educatie model zal geen optische drive of modem hebben. Dit omdat veel scholen verzochten dat Apple de optische drives zou verwijderen zodat kinderen niet iets zelf erop kunnen installeren. Verder zal het een 40GB hard disk hebben, 256MB DDR SDRAM, 512K L2 cache, NVIDIA GeForce4 MX graphics processor met 32MB DDR video memory, VGA video output, S-video en composite video output, 10/100BASE-T Ethernet, 2 FireWire 400 ports, 3 USB 2.0 ports, en 2 USB 1.1 ports op het keyboard.

Het instapmodel voor de thuisgebruiker zal dezelfde systeem specificaties hebben als de 17 inch, maar met een Combo Drive, 80 GB en een NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra graphics processor met 64MB DDR video memory, en een 56K internal modem.

Het breedbeeld 20-inch iMac zal een 1.8GHZ G5 processor, SuperDrive, 80GB, NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra graphics processor met 64MB DDR video memory, en 256MB DDR SDRAM. De rest van de specificaties zal hetzelfde zijn.
De top-of-the-line 20-inch zal hetzelfde zijn als de midden lijn, maar een grotere HD; 160 GB.

Alle nieuwe iMacs zullen een ingebouwde microfoon en stereo speakers hebben. Ook kunnen ze allemaal tot en met 2GB DDR geheugen, en zullen ze allemaal AirPort Extreme-ready zijn en met alle standaard software die nu ook met de huidige iMac geleverd word geleverd. Dit allemaal aldus Think Secret.

Dus wat denken jullie… iMac of hoax?

Update: En het antwoord op deze bovenstaande vraag is beantwoord. Iedereen met photoshop, download deze foto en open hem met photoshop. Kijk dan met alleen het ‘Blue Channel’. Of kijk naar het plaatje hieronder:


Door goed te kijken kun je het woord “fake” lezen.

Philbott heeft dus aardig wat mensen redelijk beetgenomen.

Zijn reactie dan ook:

[textquote]Thank you gentlemen!

I hope I have kept a few (70,000+) people entertained for a couple of days!
Can’t wait for Tuesday now…
can you?

PS. yes it was a LaCie 20″ LCD in a powerbook box.[/textquote]

Dus nog maar even een paar nachtjes wachten, totdat we de echt iMac zien.

Update 2:

Apple heeft op de 24ste van deze maand een patent verkregen op een Vandaag verscheen in een “ornamental design for a display device with a moveable assembly” gelijkaardig met de iMac TFT. Met dit verschil dat het scherm gemonteerd is op een dubbele swing arm die op een piramide-achtige voet staat. Hier is een foto van de iMac in het patent.

Door het patent laat in te leveren voorkomt Apple dat het bekendgemaakt zou worden voor vandaag.

Bron: Discussie in het AppleInsider forum
Afgeleide discussie in het MacOSX.nl forum

Reacties

56 reacties
 • Profielfoto
  Flipstra

  Ziet er leuk uit :)

 • Profielfoto
  dardow

  oud nieuws staat al enkele dagen in het forum

 • Profielfoto
  Oupro

  Heb de foto’s gister al gezien. Maar ik weet het niet helemaal. Technisch gezien kan dit display niet volgens mij. Maar ja, we zullen zien. Ik geloof wel dat hij op de expo geïntroduceerd zal gaan worden.

  Een ding ben ik wel helemaal van overtuigd. Dat is dat Apple weer innoverend zal zijn.

 • Profielfoto
  madmax

  “zodat kinderen niet iets zelf erop kunnen installeren”

  Dat is slim ja, dan mogen ze ook de FireWire en USB poorten wel dichtlassen want anders nemen ze gewoon hun iPod mee. Inpluggen en installeren maar.

 • Profielfoto
  Sixer

  Is een hoax. De verpakking is van een 15″ PowerBook.

 • Profielfoto
  Sachin

  Dit is zeker een hoax. Uiteindelijk zal de iMac G5 er wel een beetje zo uitzien…

 • Profielfoto
  Ross

  Naar mijn menig ziet het er behoorlijk echt uit. De schuim van de doos is totaal anders als de huidige shuim en is echt niet de doos van een powerbook. Ik denk dat dit m best eens zou kunnen zijn. We weten het binnen een paar dagen zeker.

 • Profielfoto
  Stof

  Ik denk niet dat dit de nieuwe iMac is.

  [Olie op het voor modus]
  Maar stel nou dat Apple de nieuwe iMac heeft ontworpen om ook als interactief scherm aan de wand te kunnen hangen. Dan zou het hem zomaar kunnen zijn. Een interactive hangable display zou heel veel mogelijkheden bieden…
  [/Olie op het vuur modus]

 • Profielfoto
  MacAttack

  geen toetsenbord te zien ook niet, zou het een touchscreen zijn?

 • Profielfoto
  Mendoza

  misschien moet er nog een toetsenbord bij, maar zit die onder in de doos.
  een staandaard voor het beeldscherm lijkt ook handig.

 • Profielfoto
  error

  Hoax. Ik geloof er niets van dat Apple de consumenten iMac in de professionele zwarte verpakkingen gaat stoppen… en als iemand dan echt de moeite gaat nemen op zo’n ding uit te pakken dan had hij ook wel wat betere foto’s kunnen maken.

  Ik zit sinds een paar dagen overigens te kijken naar zo’n nieuw 20″ Cinema Display… mijn hemel wat is dat ding mooi! (die G5 die er naast staat ook overigens).

 • Profielfoto
  Zorcky

  Ik hoop dat het niet deze is van op de foto’s, want dan vrees ik dat ie de iMac G4 zeker niet zal overtreffen. Want dit zullen ze wel nodig hebben als ik eens goed naar de specs kijk. Het zal wel een nieuw moederbord hebben en de G5 processor met meer geheugen toevoeging. Maar toch is de grafische unit en het voorziene geheugen het minimum wat Apple ons geeft.

 • Profielfoto
  Mr Mojo

  Hoax, naast het bovengenoemde (toetsenbord e.d.) ontbreken de beloofde (ingebouwde) speakers ook nog eens.

 • Profielfoto
  HSL

  dit is niet alleen een doos van een powerbook,.. bijna alle produkten van apple zitten in soortgelijke dozen.

  het zou mij niets verbazen als dit inderdaad echt is.. maar misschien hebben ze wel een “ander” produkt naast de nieuwe iMac.

  wie weet… we zien het dinsdag wel:)

 • Profielfoto
  RemiroQuai

  Het lijkt meer op een LaCie beeldscherm in een Powerbook doos gestopt….
  Als dit em is dan is hij wel heeeel erg mooi (weinig te zien maar wat er te zien is is mooi)

  En ik ben het ook eens met de verpakking: Pro-spullen in zwarte doos de rest witte doos…

 • Profielfoto
  gretver

  De doos i wel van een powerbook. Dezelfde grote, als er ook nog een toetsenbord en een muis bij moet zal je toch echt een grotere doo moeten gebreuken.

  Laat natuurlijk onverlet dat apple wellicht de nwe imac in een oude doos vervoert, om het wat geheimer te houden… Op de doos staat nl altijd een plaatje van het produkt dat er in zit.

 • Profielfoto
  i-mac

  Dinsdag mag ik het met mijn eigen ogen aanschouwen. Ik kan haast niet meer wachten!!!!!:p

 • Profielfoto
  Ijope

  ik ben er ook plaatsje of niet

 • Profielfoto
  HSL

  het is misschien eenzelfde doos als die van een powerbook,.. maar ook dezelfde als een cinema display of een xserve..:) misschien stappen ze nu helemaal over op allemaal zwarte dozen.. (de ipod zit immers ook gedeeltelijk in een zelfde zwarte doos ingepakt.)

 • Profielfoto
  Zweefvliegerke

  Op de ene foto zit ie in een zwarte doos en op een andere foto (die met het cirkeltje) zit ie in een witte doos.

 • Profielfoto
  Tuffi

  ‘Zweefvliegerke op zaterdag 28 augustus 2004 19:54:
  Op de ene foto zit ie in een zwarte doos en op een andere foto (die met het cirkeltje) zit ie in een witte doos’

  juist, ik weet 99,9 procent zeker dat die witte de nieuwe iMac G5(doos) is…
  de nieuwe mac is gewoon een nieuw display, alleen is er achter het scherm de G5enz. geplakt, zodat je er displays bij kunt kopen en die ernaast zetten…en dat ziet mooier uit, en het werkt fijn.
  ik vind het wel jammer dat alle bewijstukken zeer onduidelijk zijn…

 • Profielfoto
  beammeup

  het is een hoax. Gewoon een LG scherm dus van iemand die weet dat de hele wereld van MAC liefhebbers zijn berichtje gaat zien,..
  Trap er nu toch niet in. Heb een foto gepost in de galerij.

  Heb zelf geen tijd naar Parijs te gaan,.. heb wel 1 kaart ter beschikking voor de Keynote. Iemand interesse!?

 • Profielfoto
  archivaris

  Oud nieuws, een half jaar geleden stond op tweakers.net het bericht over aanbesteding van de nieuwe imac aan een taiwanees/bedrijf. Daarbij is al informatie verstrekt over de vormgeving. En deze was identiek aan bovenstaande foto.

 • Profielfoto
  addyboy

  ja.. maar dit is een ECHTE foto.. en geen schets.. en ik weet dat het op tweakers stond.. en dit was al een tijdje bekend, maar ik besloot naar aanleiding van alle foto’s toch maar er een artikeltje aan te weiden

 • Profielfoto
  XP-01

  lijkt een beetje op een cinema beeldscherm gewoon… ???

 • Profielfoto
  iAgree

  het valt nogal op dat eigenlijk niet te zien is of het wel een mac is of niet, als je dat zo graag wil laten zien dan fotograveer je toch minsten ook even het log of zelfs de naam die ongetwijfeld ook op het apparaat staat lijkt mij, maar goed dinsdag weten we meer

 • Profielfoto
  addyboy

  Hoax dus;)

 • Profielfoto
  mulderd

  Vast een misselijk M$-mannetje die deze grap heeft verzonnen.
  Nog een paar nachies slapen en we weten het.
  Wat jammer nou dat de PC prive regeling is afgeschaft. Nou moet ik nog ff doorsparen…:(

 • Profielfoto
  Sachin

  ‘k Wist wel dat het FAKE was:P (zie reactie 6)

 • Profielfoto
  beammeup

  PC privé aanschaf moet je toch redelijk makkelijk kunnen ‘anti-dateren’.
  Laat je toch nu alvast een rekening maken van twee weken oud,..

  ;)

 • Profielfoto
  benj1989

  best leuk grapje, (vind ik toch…)

 • Profielfoto
  macpro

  Geweldige stunt. :D

 • Profielfoto
  Hermanko

  De Hollandse Apple heren, Bram & Michel op de Klokhuisdag, hielden gisteren ook keurig hun mondje dicht,
  Dinsdag weten jullie meer, was de enige reactie.
  Knap van Apple om dat embargo zo goed te laten werken !;)

 • Profielfoto
  Jasper

  Hoe bedoel je mulderd? Een misselijk M$-mannetje. Er zijn een hoop mensen die met Microsoft werken. Niet iedereen is misselijk. En trouwens fakeplaatjes horen toch bij Apple geruchten? Bij welk bedrijf zijn er nou zo veel geruchten als bij Apple. Dat is toch juist leuk. Iedereen dacht dat dit de nieuwe iMac ging worden, nou niet dus. Lachen toch?

 • Profielfoto
  Jakke

  Haha, dit vind ik zalig! Mensen die de tijd nemen om fakes door te sturen, maar wat dan nog zaliger is dat er mensen zijn die door allerlei doordachte middeltjes kunnen bewijzen of het een fake is of niet:D

 • Profielfoto
  addyboy

  Mooi toch! ik heb wel respect voor hem. Hij zegt ook dat hij gewoon nog iedereen even wou vermaken voordat de Expo begon.. Ik vind het een mooie hoax.. (maar die andere foto met die rode cirkel.. is geen hoax.. dat kan hem echt zijn, of het is een oude display.. alleen wat die daar doet..)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Als architect let ik wellicht op andere details. Charles de Gaule heeft niet van deze liften. Niet 1. Einde. Over. Schluß.

 • Profielfoto
  imaccer2

  volgens mij is het een 17 inch scherm uit de nieuwe reeks

 • Profielfoto
  addyboy

  De lift was volgens mij van ergens uit New York:P

 • Profielfoto
  klaus

  imaccer2 , er is gn 17″ scherm in de nieuwe reeks ;)

 • Profielfoto
  addyboy

  het is echt een 20″ hoor;)

 • Profielfoto
  VOID

  instap model = instapmodel

 • Profielfoto
  addyboy

  gewijzigd, dankjewel

 • Profielfoto
  HSL

  ehm…. volgens mij is het een nieuwe lacie LCD netzoals de maker van de foto zegt..:)

 • Profielfoto
  Ganymedus

  @Mulderd,

  Hmm ik zou er nog niet vanuit gaan dat het pc-prive traject volledig is afgesloten. De opmerking dat het vanaf nu van de baan is mag eigenlijk helemaal niet gemaakt worden. Het wetsvoorstel is namelijk nog niet goedgekeurd door de tweede kamer, tot die tijd is het wetsvoorstel dus nog niet van kracht

 • Profielfoto
  mulderd

  Ik heb begrepen dat vorige week vrijdag de poorten volledig zijn dichtgegooid.
  Het bedrijf waar ik werk heeft inmiddels al een leuke regeling verzonnen waarbij ze wel vooruitbetalen, maar helaas geen belastingvoordeel gunnen. Je kan dus wel vakantie uren inleveren en gebruik maken van een gezamelijk inkoopvoordeel, maar op een belastingvoordeel rekent niemand al meer.
  De nieuwe Mac komt er toch wel hoor…

 • Profielfoto
  iboex

  Vage foto’s hoor, jammer dat ze niet beter zijn!!!
  :angry:

 • Profielfoto
  addyboy

  hehe.. zorgt wel voor de nodige spanning

 • Profielfoto
  Jor1

  Dat pyramide ding… Blègh… ik hoop het ff niet zeg! .brrrrr…..

 • Profielfoto
  addyboy

  nee. vindt het er ook niet uit zien.. maar misschien wordt het nog wel wat.. je weet het nooit met apple he;)

 • Profielfoto
  RemiroQuai

  Inderdaad, ze kunnen dit plaatje (die pyramide) helemaal van Brushed metal maken vol met leuke gaatjes ofzo maar damn wat zou dat een terleurstellinge zijn als dit het is….

 • Profielfoto
  HSL

  dit is een patent voor het idee,.. volgens mij is dit misschien de basis… maar hebben ze om dit ding een heel ander mooier apparaat gebouwd!

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Volgens mij is dit patent er enkel om het idee beter af te schermen voor namakers.

 • Profielfoto
  Thoomas

  HAHAHA! LOL:D