Een verdere blik op OurTunes

14 reacties

OurTunes, een programma gemaakt door een paar studenten, is een programma wat het mogelijk maakt muziek van een iTunes-library te downloaden. Het programma is met Java ontwikkeld en dat zegt vaak niet veel goeds. Want Mac-gebruikers weten dat als er éénmaal Java aan mee doet, de zaak vaak traag werkt en geen Mac-look & -feel heeft. Het programma doorzoekt alleen je eigen netwerk, dus als je thuis bent zul je er niet al te veel aan hebben. Als je daarentegen op een groot netwerk zit met een snelle verbinding, zoals bijvoorbeeld een universiteitsnetwerk, kan je het ook gebruiken om muziek te downloaden van anderen die jij nog niet hebt.

Je start het programma op, en je krijgt alle liedjes te zien die er in je totale netwerk op dat moment beschikbaar zijn. Je kan deze liedjes beluisteren of downloaden. Het beluisteren van deze liedjes gaat niet al te soepel en ik raad je aan dit niet te doen met bijvoorbeeld een iBook 500 (het testen verliep op een dergelijke machine niet erg snel). Dat kan je beter via de shared music optie van iTunes doen..

Het downloaden daarentegen werkt gewoon zoals het moet. Maar het programma werkt niet al te soepel en op mijn ibook 500 (384 MB RAM) werkte het een beetje haperend. Op mijn 2 x 2 Ghz G5 (1.5 GB RAM) werkte het wél snel. Op een systeem daartussen heb ik het nog niet kunnen testen.

Ik vind het programma niet al te fijn. Het programma komt wat slordig bij me over. Het enige waarvoor ik het programma zou kunnen gebruiken is als ik van mijn ene computer een liedje wil hebben op een andere. Verder zie ik hier niet echt verder nut in. Maar als ik daarentegen op een schoolcampus zou zitten zou het een zeer handig programmaatje zijn. Verder zal er geen functie komen voor het delen van muziek over internet, dus meer functies dan dit hoeven we binnenkort dan ook niet echt te verwachten.

Download ourTunes.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Beathoven

  Een beetje weinig sterretjes voor iets wat zeer bruikbaar is. De volgende stap is natuurlijk het delen via internet, de user-interface is misschien niet state-of-the-art maar het doet wat het moet doen en is best duidelijk.

 • Profielfoto
  addyboy

  Het delen via internet gaat niet gebeuren.. ik zet het er even bij

 • Profielfoto
  addyboy

  en je had gelijk qua sterretjes.. zat ook te twijfelen. maar je kan geen 2.5 geven.. Dus iedereen dit is eigenlijk 2.5 sterretjes:P

 • Profielfoto
  maceddy

  Apple heeft dit met de volgende update ‘verholpen’ denk ik…

 • Profielfoto
  Beathoven

  oh, als dit de manier is om Apple te pushen om nieuwe iTunes updates uit te brengen dan mogen ze nog wel ff doorgaan!:D

  Ook al verhelpen ze het.. een eerstvolgende update van Ourtunes maakt het weer mogelijk, dat was met mytunes ook al zo. Als Apple dit wilde voorkomen hadden ze het allang goed dichtgegooid.

  Op Tweakers.net wordt btw al druk gesuggereert dat er wel degelijk een filesharing optie via internet ingebouwd wordt. Strategisch gezien kan dat ook wel, maak van een muziek-programma maar een filesharing applicatie. Eens kijken tot welke nieuwe situaties dat leidt. Volgens mij staan de programmamakers van Ourtunes vrij sterk.

 • Profielfoto
  iAgree

  Zolang het niet te downloadenis maar alleen afspeelbaar via internet zie ik wel mogelijk heden anders lijkt het me dat het met de grond gelijk gemaakt wordt

 • Profielfoto
  Tomaat

  zoiets dergelijks als OurTunes bestaat toch al een tijdje hoor. vul maar eens op Freshmeat.net ‘itunes’ in ’t search veldje in en je zal een aardige lijst aan soortgelijke applicaties vinden.

 • Profielfoto
  boelie

  Op het TUdelft-netwerk log je in op verschillende servers (o.a. muziek) waar artiesten alfabetisch staan gerangschikt. Dit werkt op zich prima, je kopiert de map naar je eigen computer en klaar ben je. Wat voor waarde voegt zo’n programma dan nog toe?

 • Profielfoto
  Tomaat

  ten eerste heeft niet iedereen toegang tot ’t TUDelft netwerk;)

  ten tweede, jij hebt ‘r misschien niets aan, maar andere mensen misschien wel

 • Profielfoto
  boelie

  Als je een library wilt kopieren op je eigen netwerk, dan zijn daar betere manieren voor. Als je een library wilt kopieren over een groot netwerk, dan zijn daar altijd nog betere manieren voor. Gewoon inloggen en kopieren. Of zie ik het nu helemaal fout?

  Grappig is het wel dat er tijd wordt besteed aan zo’n stukje k-software. Ik bedoel, het is JAVA?! Het werkt traag en ziet er niet uit!

 • Profielfoto
  addyboy

  ja.. maar stel je voor je wilt even een liedje van je netwerk halen.. dan kan je dit gebruiken.. maar voor de rest heb je gelijk..

 • Profielfoto
  boelie

  THX;)

 • Profielfoto
  addyboy

  geen dank…

 • Profielfoto
  hdjong

  Ourtunes 1.3.3 werkt niet meer met iTunes 7?
  Wordt even wachten op de volgende update van ourtunes lijkt het.:(