Browser OmniWeb 5 officieel uitgebracht

12 reacties

The Omni Group heeft OmniWeb 5 haar betastatus ontnomen en officieel uitgebracht. Sinds enkele maanden werden met enige regelmaat beta’s uitgebracht.

OmniWeb 5 is gebaseerd op de fundamenten van Safari, maar daar houdt de vergelijking ook direct op. De makers hebben als een van de weinigen in browserland een innovatieve en eigenwijze browser gemaakt. OmniWeb onderscheidt zich voornamelijk door de tabs die aan de linker- of rechterkant als thumbnails verschijnen.

OmniWeb heeft daarnaast nog meer unieke features. Zo beschikt de browser ook over zogenaamde ‘Workspaces’ waarmee je vershillende sets met sites kunt aanmaken. Bijvoorbeeld een set met enkele nieuwssites, een set met de Nederlandse forums of een set met al je online shop sites.
Een tweede nuttige feature is de mogelijkheid om aan individuele pagina’s voorkeuren toe te kennen. Zo kun je bij die ene site met die kleine lettertjes aangeven dat wanneer je die site opent, de browser de lettergrootte aanpast. Of dat de advertenties geweerd worden van een andere pagina, of dat er bij een site geen cookies geaccepteerd mogen worden, of dat gedownloade foto’s van een bepaalde site in een speciefieke map geplaatst moeten worden.

Kortom, waar Safari uitblinkt in eenvoud biedt OmniWeb tal van mogelijkheden. Sommigen zullen niet aan de browser kunnen wennen, anderen zijn op slag verliefd. The Omni Group verdient in ieder geval alle respect en lof voor deze unieke browser.
OmniWeb kost $29.95 en een upgrade voor 4.x gebruikers kost $9.95. Een volledig functionele demo is gratis te downloaden.

OmniWeb 5: download

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  macanoid

  om het moment dat de beta 5 uitkwam heb ik een license gekocht. Wat een heerlijk interface. Al die opties lijken misschien triviaal maar als je ze een tijdje gebruikt hebt kan je niet meer zonder. Snelheid kan op en single processor Mac wel wat sneller vind ik, maar op een dual doet deze browser voor geen ander onder.

 • Profielfoto
  aaike

  Ik hoop enkel op een Nederlandse localisatie (had dit in de finale versie eigenlijk verwacht gezien versie 4.x in het Nederlands beschikbaar was).

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Belangrijkste van alles: als safari een site niet goed opend (wat nog altijd regelmatig gebeurt)gaat het met Omniweb bijna altijd wel. Voor mij noodzakelijk als backup.

 • Profielfoto
  Freerk

  Hoe kan dat dan? Het maakt gebruik van de renderengine van Safari.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Leuke browser. Ik begrijp alleen niet waarom ik iedere keer het window goe moet trekken als ik OmniWeb open.

 • Profielfoto
  macanoid

  Omniweb heeft de optie om het formaat van het browser venster vast te zetten: Omniweb –> Window –> Save Window Size.

 • Profielfoto
  dada1958

  Oeps… mooi browsertje!
  Crashte alleen toen ik op ‘Buy’ klikte :D
  Never mind, ik was onmiddellijk verkocht en via Safari heb ik me alsnog geregistreerd.

 • Profielfoto
  macsterdam

  Yep – mijn standaard browser sinds versie 5. Er zitten zoveel mooie details in, echt prachtig. Probeer maar eens je browser op Colorsync te zetten – erg fraai!!

 • Profielfoto
  Ruben

  “The Omni Group verdient in ieder geval alle respect en lof voor deze unieke browser.”

  Wrom? Ik lees hier niets wat Firefox al niet kan. En waarom $30 betalen voor een browser? Ik zal ‘m eerst maar eens downloaden voordat ik het weer op voorhand afkraak.:-P

 • Profielfoto
  macsterdam

  hmmm, hier een paar in willekeurige volgorde : colorsync, workspaces, geoptimaliseerd voor dual processors, een mooie osx interface, nieuwe vorm van (hele flexibele) tabs, uitgebreide settings per site, zeer uitgebreide preferences standaard (niet eerst allerlei extentions downloaden zoals bij Firefox), pop-up forum formulieren to name but a few….. Voor mij is echter het belangrijkste – werkt perfect en ziet er waanzinnig fraai uit. Voor zulk mooi werk heb ik geld over.

 • Profielfoto
  dada1958

  Het zijn de details en de finesses; de lade met de thumbnails van de pagina’s die je hebt openstaan, je tikt een tekst voor een formuliertje als dit in een apart venstertje waar jij dat wil, in het gewenste lettertype en grootte… Safari is opeens wel erg spartaans. Browsers als Camino en Firfox zijn niet slecht maar missen gewoon de Mac OS X eperience, ahum, die OmniWeb je wel geeft.
  En wat ook nooit weg is dat je het Colors panel kunt gebruiken; heel handig voor webdesigners als de HEXColorPicker plug-in geïnstalleerd is.
  Als je OmniWeb hebt afgesloten en je opent het later weer, dan ben je onmiddellijk weer waar je was gebleven, cooool!

 • Profielfoto
  suicide

  Prachtige browser, vreet resources…. en dat is wel jammer….

  Ik blijf lekker bij safari.