Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 11 augustus 2004

Browser OmniWeb 5 officieel uitgebracht

The Omni Group heeft OmniWeb 5 haar betastatus ontnomen en officieel uitgebracht. Sinds enkele maanden werden met enige regelmaat beta’s uitgebracht.

OmniWeb 5 is gebaseerd op de fundamenten van Safari, maar daar houdt de vergelijking ook direct op. De makers hebben als een van de weinigen in browserland een innovatieve en eigenwijze browser gemaakt. OmniWeb onderscheidt zich voornamelijk door de tabs die aan de linker- of rechterkant als thumbnails verschijnen.

OmniWeb heeft daarnaast nog meer unieke features. Zo beschikt de browser ook over zogenaamde ‘Workspaces’ waarmee je vershillende sets met sites kunt aanmaken. Bijvoorbeeld een set met enkele nieuwssites, een set met de Nederlandse forums of een set met al je online shop sites.
Een tweede nuttige feature is de mogelijkheid om aan individuele pagina’s voorkeuren toe te kennen. Zo kun je bij die ene site met die kleine lettertjes aangeven dat wanneer je die site opent, de browser de lettergrootte aanpast. Of dat de advertenties geweerd worden van een andere pagina, of dat er bij een site geen cookies geaccepteerd mogen worden, of dat gedownloade foto’s van een bepaalde site in een speciefieke map geplaatst moeten worden.

Kortom, waar Safari uitblinkt in eenvoud biedt OmniWeb tal van mogelijkheden. Sommigen zullen niet aan de browser kunnen wennen, anderen zijn op slag verliefd. The Omni Group verdient in ieder geval alle respect en lof voor deze unieke browser.
OmniWeb kost $29.95 en een upgrade voor 4.x gebruikers kost $9.95. Een volledig functionele demo is gratis te downloaden.

OmniWeb 5: download

Reageer op artikel:
Browser OmniWeb 5 officieel uitgebracht
Sluiten