BareBones brengt BBEdit 8.0 uit

9 reacties

De professionele manier van tekstverwerking op de Mac gaat voornamelijk met het programma BBEdit. Het is ideaal voor HTML, PHP, C++ en natuurlijk vele andere programmeertalen. BBEdit kleurt bijvoorbeeld je code, zodat het direct een veel beter overzicht heeft. Zit je als programmeur soms zo opgehoopt in de code dan helpt BBEdit door logica (zijn je functies wel allemaal gesloten?) veel gemaakte fouten te vinden. BBEdit is een erg feature-rijk programma.

Kortom, BBEdit is gewoon een must-have voor de z.g. power-users. BareBones Software heeft vandaag BBEdit 8.0 uitgebracht. Een aantal nieuwe features zijn o.a. ingebouwde HTML code controle, server preview, betere zoekfunctie en nog veel en veel meer.

Een demo is gratis te gebruiken voor 30 dagen. Voor een tekst editor is het pakket niet goedkoop, maar wel het geld waard. Een volledige versie van 8.0 kost $179, een upgrade van 7.x naar 8.0 kost $49,-.

BBEdit 8.0
Nieuw in BBEdit 8.0
Zie BBEdit 8.0 discussie in het forum

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Erg fijne tekst editor. Alleen een beetje prijzig. Wil je een freeware variant, dan is SubEthaEdit de oplossing.

 • Profielfoto
  Bigs

  SubEthaEdit heeft geen syntax highlighting en FTP support, plus nog veel meer dingen niet die BBEdit wel heeft. Geen alternatief dus. SubEthaEdit heeft als sterkste punt gewoon het samenwerken over Rendezvous

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ik vond in SubEthaEdit (net getest) wel syntax highlighting.

 • Profielfoto
  Paetor

  Maar eh, werkt er hier dan niemand met vim?? Er is namelijk maar 1 editor die echt rulez.. De leercurve is zo steil als de mount-everest, maar je wilt nooit meer zonder.. En hard lachen om Word natuurlijk..:)

 • Profielfoto
  314ter

  @Bigs

  SubEthaEdit heeft geen ftp ondersteuning maar het werkt wel fijn in combinatie met cyberduck.

 • Profielfoto
  mvexel

  Beetje prijzig? Beetje prijzig? Ik heb nog nooit ZO WEINIG geld hoeven uitgeven voor een stuk software dat mij ZOVEEL TIJD heeft bespaard. Als je serieus bezig bent met web development kun je niet zonder BBEdit. Punt uit;)

 • Profielfoto
  diederik

  BBEdit een tekstverwerker???

 • Profielfoto
  MacTommy

  Zonder hier nu een vi <-> Emacs discussie te willen starten; je hebt ook nog Emacs.
  Zit al standaard in OS X, maar dan alleen terminal versie. Stand-alone versie is ook gratis te downloaden.
  Maar goed ook een stijle leercurve. Dat is bij BBEdit minder, dat moet gezegd worden…

 • Profielfoto
  Quack

  Voor mij VIM, en niets anders.

  De echte power usert ken niet zonder VIM ;)