Apple vervangt PowerBook 15″ batterijen

22 reacties

Apple vervangt de batterijen van de 15-inch PowerBook G4 die vanaf januari 2004 tot en met augustus zijn verkocht. De batterijen (gemaakt door LG) zouden oververhit kunnen worden en zelfs vuur kunnen veroorzaken. Apple heeft een actie ingezet om de batterijen gratis te vervangen.

Alleen batterijen met modelnummer A1045 en serienummers die beginnen met HQ404, HQ405, HQ406, HQ407 of HQ408 vallen onder dit probleem, en kunnen dus vervangen worden.

15-inch PowerBook G4 Battery Exchange Program

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  ivan.roos

  Volgens mij is het motto ¨kwaliteit heeft een prijs¨ sinds jaren niet meer van toepassing op Apple producten.

  Een beetje meer research en minder deadlines zou het probleem kunnen oplossen.

 • Profielfoto
  Bageera

  Goed en nu moet ik de “leek” uithangen … mijn laptop zou er kunnen bijzitten maar hoe kom ik het modelnummer van de batterij te weten?

 • Profielfoto
  imar

  Lachen met jou Bageera:) Zie de link die Adriaan erbij heeft gezet

 • Profielfoto
  Triumph

  Nou ik m’n batterij eruit gehaald en het is een HQ409 dus die kan erin blijven zitten

 • Profielfoto
  Bageera

  fuck … moet die der helemaal uit? is er geen andere manier?

 • Profielfoto
  Bageera

  oeps sorry imar … had het niet gezien thx

 • Profielfoto
  Geitekaas

  Mijn accutje wordt ook gloeiend maar ik heb een HQ4215. Jammer, ik vind dat heet worden best lastig.

 • Profielfoto
  eiko

  heet= lekker:p

 • Profielfoto
  HJR

  En ja hoor… ik heb een 404:(

 • Profielfoto
  ePod

  ???

  HQ405…

  Heb al een nieuwe besteld. Toch wel netjes hoe ze het oplossen. Simpel formuliertje invullen en afwachten maar. De oude accu pas terugsturen als je de nieuwe in je bezit hebt. Tot die tijd slaapt ie niet meer alleen…

 • Profielfoto
  joriske

  HQ = High Quality ???

 • Profielfoto
  ivan.roos

  LG is trouwens niet bekent voor hoge kwaliteit…;)

 • Profielfoto
  Pieter Floris

  heb ook een nieuwe beteld, hoewel die van mij echt niet warm wordt……..

 • Profielfoto
  HJR

  Ik heb de batterij eruit gehaald, maar ik ga hem gewoon wel terugplaatsen. Dalijk is de wachttijd 2 weken… ??? Zullen we nu een hogere capaciteit accu krijgen?

 • Profielfoto
  Sad

  Waarom gebruiken ze LG batterijen? LG is een enorm cheapo merk.

 • Profielfoto
  ivan.roos

  @colpolyp
  Om kosten omlaag te houden? ;)

  Zo kan iedereen kwaliteit verkopen met goedkope samen gestelde spoelen!

 • Profielfoto
  MacRooyen

  HJR: ik zou graag op de hoogte blijven van je “wishfull thinking” (hogere capaciteit) want ondanks ik niet tot vervanging hoef over te gaan, vind ik de gebruiksduur van de accu niet om naar huis te schrijven (1,2-2 uur) en als jij nu een groter capaciteits accu terug krijgt, dan bestel ik die direct. Dan maar op eigen kosten ???

 • Profielfoto
  Esquare

  Dan is er iets mis met die accu, want de mijne haalt 2,5-3,5 uur.

 • Profielfoto
  Ruben

  Mijn accu doet het ook maar hooguit 2 uur, en dat in een tamelijk nieuwe G4-1,5 Ghz. Daarom gebruik ik toch nog vaak de iBook voor mobiel gebruik, die doet met gemak 4 uur met zijn pakketje, ook al is ‘ie al een jaar of 3 oud.:-(

 • Profielfoto
  HJR

  Ik heb vandaag mijn nieuwe batterij ontvangen. Het is een A1078 batterij. Is dus denk ik een hoge capaciteit one!!!

 • Profielfoto
  ePod

  Ik heb ‘m ook binnen, sinds eergisteren. Ook A1078. Snelle levering by the way…..

  Ik begrijp alleen niet waarom deze een hogere capaciteit zou hebben….

  …HJR?

 • Profielfoto
  Mr Van

  Ik heb eergisteren alsnog maar mijn battery nummers vergeleken, (na 4 jaar) en wat blijkt , ik heb recht op zo’n nieuwe battery ..ingevuld en over een paar dagen een nieuwe Goede battery.. Blijkt dat ik dus nog zo’n gevaarlijke had..