Apple geeft MacroVision wel Fairplay licentie

5 reacties

Apple en MacroVision hebben een contract afgesloten, dat het voor Macrovision mogelijk maakt ondersteuning te gaan leveren voor iPod en iTunes. Klanten hebben namelijk het bericht ontvangen dat het bedrijf in het vierde kwartaal FairPlay-ondersteuning gaat toevoegen aan de CDS-300-kopieerbeveiliging.

MacroVision kreeg wel een licentie en Real niet. De waarschijnlijke reden is dat Real eigenlijk het FairPlay beveiliging wou gebruiken voor zijn eigen online store, terwijl MacroVison alleen de mogelijkheid biedt om beveiligde cd’s naar een formaat dat geschikt is voor iTunes en iPod over te schrijven.

Het bedrijf biedt al ondersteuning voor WMA en Atrac 3. En nu Apple daarbij hoort hebben ze gelijk muziek met DRM voor een groot publiek. Dus de iPod, alle WMA spelers, en de Sony spelers. De licentie aan MacroVision te verlenen was dan ook een slimme zet, want als een beveiligde cd niet naar een iPod over te schrijven was kon het WMA-formaat groeien.

Al bij al is dit een goede deal voor beide bedrijven. Een win-win situatie. Apple heeft ondersteuning voor de iPod, en MacroVision kan nu ook support voor de iPod gebruikers bieden.

Bron: The Register: MacroVision: iPod support for lock-in CDs in Q4

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  MacBert

  Koel!

 • Profielfoto
  CubeOwner

  Aan de ene kant is dit goed nieuws aangezien Apple als een ‘Player’ erkend wordt en er geen MS dominantie komt. Aan de andere kant betekent het dat we nu wel DRM krijgen die werkt op de mac. Ik vond het wel wat hebben om zonder problemen elke beveiligde cd te kunnen rippen in iTunes.

 • Profielfoto
  klaus

  CubeOwner,

  Je hebt het volgens mij verkeerd voor, die DRM op de cd’s zal ons nu net toeletten dit te rippen in iTunes voor gebruik op de iPod. Hij zal alleen geript worden met de DRM nog intact, dus zal het gelijk komen te staan aan een song die je van itms-store downloadt.

 • Profielfoto
  Bigs

  Volgens mij kunnen de meeste WMA-spelers geen geDRMde WMA’tjes afspelen, in de handleiding van de mijne staat iig dat je het uit moet zetten in WMP als je een CD ript.

  Maar wel mooi dat ze dit doen, nu alleen hopen dat de kwaliteit niet te laag is, want de meeste WMA’s op die beveiligde CD’s zijn echt crappy.

 • Profielfoto
  macpro

  Is ook een leuke steek richting Real. Want die kunnen nu niet meer beweren dat Apple de boel gesloten houdt en geen licenties wil geven.