DeX
DeX Nieuws 9 augustus 2004

Apple brengt Mac OS X 10.3.5-update uit

Apple heeft zojuist de update naar Mac OS X 10.3.5 uitgebracht.
Het bedrijf uit Cupertino geeft de volgende release-notes bij de update:

[textquote] Deze update bevat:<UL

 • Verbeterde ondersteuning voor volumes met de NTFS-structuur;
 • Verbeterde betrouwbaarheid bij het inloggen van gebruikers en het activeren van thuismappen in een netwerkomgeving;
 • Bijgewerkte besturingsbestanden voor ATI- en NVIDIA-videokaarten;
 • Verbeterde Bluetooth-ondersteuning voor het Apple Wireless Keyboard, de Apple Wireless Mouse en Bluetooth-telefoons;
 • Uitgebreidere ondersteuning voor FireWire- en USB-apparaten;
 • Verbeterd lettertypebeheer;
 • Nieuwe versies van de programma’s Mail en Fotolader;
 • Verbeterde compatibiliteit met programma’s van andere fabrikanten;
 • Alle voorgaande standalone-updates.[/textquote]Deze update is (meestal, zie Lees verder) 22.9 MB groot, uiteraard ‘aanbevolen voor alle gebruikers’ en zoals gewoonlijk treedt Apple niet in detail over wat er nou exact verbeterd is (en/of welke bugs er gevonden zijn).

  Voor meer informatie over deze update klik je hier; voor meer informatie over Security updates: hier.

  Discussie in het forum

  Zoals in de onderstaande reacties te lezen valt, is deze update niet bij iedereen even groot. Dit heeft te maken met een feature in ‘Software Update’. Sinds 10.3.4 wordt er namelijk bij een update gekeken of een kleinere variant, de zogenaamde ‘Delta Update’, geinstalleerd kan worden.
  Of dit kan is afhankelijk van de software op je computer. In het ene geval is het niet nodig alle systeembestanden te overschrijven. In het andere geval moet dit wel omdat third-party software sommige systeembestanden heeft aangepast. In dat geval wordt de gehele update gedownload en uitgevoerd.
  Kortom: it’s a feature, not a bug. Apple houdt op deze manier de updates zo klein mogelijk, afhankelijk van de software op je Mac. Tot slot worden deze ‘Delta Updates’ alleen verspreid via Software Update onder het appeltje. Op de website van Apple staat gewoon de volledige update.

 • Reageer op artikel:
  Apple brengt Mac OS X 10.3.5-update uit
  Sluiten